R. Antwerp F.C.

4 - 1

Zat. 05/12/1992 20:00 u.

K.V. Mechelen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6500
 
Scheidsrechter: Alphonse Constantin

Lijnrechters: Luc Lippens - Nol De Groot
 
Na R Antwerp FC - KV Mechelen
Telegram

Deurne De bezoekers konden zich geen betere start indenken. Na precies 1 minuut en 25 seconden deed KV Mechelen de netten al trillen. KVM kreeg daarbij trouwens de medewerking van rood-wit. Sanders recupereerde de bal, gaf aan Eijkelkamp. De Nederlander leverde een voorzet op maat en Didier Segers devieerde ongelukkig in eigen doel. KVM beheerste de beginfase. Stewan Stojanovic lag in de baan van het schot van Leen. De Boeck kopte een hoekschop van Versavel net over. R Antwerp FC reageerde met de kopstoot van Cisse Severeyns die door Preud'homme onschadelijk werd gemaakt. De nationale doelman onderscheidde zich nog twee keer bij pogingen van Cisse Severeyns. Kort voor rust kwam geel-rood nog opzetten via Bartholomeeussen en Ingesson, maar de goal viel aan de overzijde. Een voorzet van Hans-Peter Lehnhoff werd door Cisse Severeyns mooi in doel verlengd.

In de tweede helft was het al R.A.F.C. dat de klok sloeg, op uitzondering van een schot van Leen dat door Stewan Stojanovic gepakt werd. Op het uur klom R.A.F.C. op voorsprong. Een indraaiende hoekschop van Didier Segers werd door Czernia in doel gekopt. Cisse Severeyns woog zwaar door op de Mechelse verdediging. De spits schoot nog een keer in het zijnet en kon vervolgens door Bartholomeeussen van een treffer gehouden worden. Verloren moeite. Een zevental minuten voor tijd leverde hij een preciese assist af aan Czernia, die zekerheid op het bord bracht. In de laatste minuten werd Stojanovic nog even opgewarmd na een kopbal van Ingesson, maar het was uitblinker Cisse Severeyns die de score nog verder uitdiepte met een combinatie uit het trainersboekje. H.-P. Lehnhoff stuurde Wim Kiekens in de diepte, de rechterflankverdediger legde terug en Cisse Severeyns knalde staalhard voorbij Preud'homme (L.D.S. - GvA - 7/12/1992).

Met de groeten van Cisse Severeyns

Deurne Na de recente nederlagen waardoor R Antwerp FC tot in de middenmoot wegzakte, was er onrust geslopen in het Bosuilhuishouden. Rood-wit leek niet meer in staat om de Europese aspiraties opnieuw te realiseren en liet uit de laatste vijf wedstrijden slechts twee punten noteren. Tegen KV heeft R.A.F.C. orde op zaken gesteld en de recessie een halt toegeroepen. Bovendien kon Meeuws met vreugde constateren dat zijn twee spitsen complementair werk afleverden, mekaar voortreffelijk aanvulden op de momenten dat het nodig was. Getuige daarvan de vier goals die ze onder mekaar verdeelden.

Vooral Cisse Severeyns kon nog eens van een heerlijke avond genieten, zoals hij er in zijn beginperiode op de Bosuil zoveel beleefde. Hij lag voortdurend op vinkenslag, strooide kwistig met assists en nam twee doelpunten voor zijn rekening. Cisse Severeyns op zijn best dus en dat in een positie die voor hem niet gebruikelijk is. "Ik weet dat ik in die rol kort achter Czernia normaal gezien niet honderd procent rendeer, maar nu blijkt toch dat deze strategie resultaat kan opleveren. Ik ben bijzonder tevreden dat Walter Meeuws me in de ploeg heeft gehouden en me vertrouwen blijft schenken."

Cisse Severeyns moest voor deze partij niet extra opgeladen worden. Na wat hij Achter de Kazerne allemaal heeft meegemaakt, had hij genoeg redenen om op scherp te staan. Dat hij in Mechelen niet echt zijn kans heeft gekregen, lag hem zwaar op de maag. "Ik was nu veel meer gemotiveerd dan in de wedstrijden met KVM tegen R.A.F.C. Ik wilde absoluut rechtzetten wat bij mijn vorige club fout gelopen is. Op de Bosuil voel ik me goed in mijn vel. Als ik geregeld mijn goaltje kan meepikken en Czernia blijft de rest van de doelpunten binnenduwen, dan zit het snor", glunderde hij.

De wedstrijd zelf kan worden onderverdeeld in twee totaal verschillende periodes. KVM had al in de eerste minuut geprofiteerd van een zwak moment om de score te openen, kon in het eerste halfuur de partij behoorlijk controleren, maar verloor die grip volledig toen Cisse Severeyns de gelijkmaker scoorde. Vanaf dat moment stond er slechts een ploeg in het veld. Het duo Severeyns-Czerniatynski draaide op volle toeren. De Mechelse verdediging werd met de regelmaat van de klok uit verband gespeeld. In aanvallend opzicht waren de Maneblussers in die tweede helft volledig uitgeteld. Voor Preud'homme werd het een avond om vlug te vergeten. Niet alleen omdat hij vier goals in de tent kreeg wat al een tijd geleden moet zijn, maar ook omdat Costantin hem een gele kaart aansmeerde wegens protest.

Inhaalbeweging
KVM zag zijn opgang dus afgeremd, voor R.A.F.C. was het net het tegenovergestelde. "R.A.F.C. heeft vanavond laten zien dat het opnieuw een achterstand kan ombuigen", besloot Walter Meeuws. "Ik ben bijzonder tevreden, want je weet zo goed als ik dat de zege broodnodig was. Hopelijk is de inhaalrace nu ingezet en kunnen we vrijdag tegen KFC Germinal Ekeren de trend bevestigen. Toch moeten we voorzichtig zijn. Het is erg moeilijk om dergelijke prestatie elke week op te brengen."

Ondanks het betere voetbal blijft R.A.F.C. geconfronteerd met een lage opkomst van toeschouwers. Tegen KV Mechelen, derde in de rangschikking en op een boogscheut van de Bosuil, mag je meer verwachten dan de 5000 die er nu waen. Ligt de oorzaak toch bij de prijzen, zoals door enkele aanhangers duidelijk werd gemaakt met het spandoek "Bestuur, verlaag de prijzen (Ludwig De Smedt - GvA - 7/12/1992)!"

"Vier op zes klinkt heel wat anders"

Deurne Geen euforische toestanden in de Antwerpkleedkamer na de nochtans knappe 4-1 overwinning van de Great Old tegen KV Mechelen. Wel een logische blijdschap, omdat na de mindere prestaties van de laatste weken, eindelijk nog eens een degelijke verrichting werd weggeven. "Dit hadden we nodig", zei trainer Walter Meeuws, "en voor het vertrouwen en voor de rust in de 'tent' te houden. R.A.F.C. haalde twee op 10, werd her en der geschreven en gezegd, mathematisch was dat inderdaad zo. Vandaag kan ik echter andere cijfers voorleggen. De drie laatste matchen leverden ons een 4 op 6 op en zeg nu zelf, dat klinkt toch heel wat anders."

Alex Czerniatynski , die net als Cisse Severeyns twee doelpunten voor zijn rekening nam, was eigenlijk al voor aanvang van de wedstrijd gerust in de zaak. "Tegen clubs als RSC Anderlecht, R Standard CL, Club Brugge KV of KV Mechelen heeft R.A.F.C. altijd meer kans om te winnen dan tegen ploegen die op papier minder sterk zijn dan wij. Zelfs die vroege achterstand na die ongelukkige own-goal van Didier Segers, bracht ons niet van de wijs. We hebben in ieder geval opnieuw als n blok gespeeld en dan kunnen we elke tegenstander aan. Volgende vrijdag staat er ons echter met de komst van KFC Germinal Ekeren al een andere match te wachten en die zou wel eens anders kunnen verlopen. Hoewel de zege van vandaag het moreel ongetwijfeld zal opkrikken."

Ook Hans-Peter Lehnhoff toonde zich niet verbaasd over de fraaie prestatie en dito uitslag. "Ik kan mij niet herinneren dat wij ooit al slecht hebben gespeeld tegen KV Mechelen. Het is een ploeg die ons ligt. Hopelijk gaan we nu de komende twee speeldagen op dit elan verder, zodat we in koers blijven voor het afdwingen van een nieuw Europees ticket." De Duitser is dit seizoen einde contract op de Bosuil. Graag zou hij zo snel mogelijk vernemen wat de plannen en de mogelijkheden zijn van de club. "Ik heb ooit gezegd dat ik met R.A.F.C. de beker wilde winnen of kampioen spelen. Een van de twee doelstellingen is inmiddels gerealiseerd. Daarmee houden mijn ambities evenwel niet op. Als ik omwille van financile redenen niet kan blijven, wil ik dat wel zo snel mogelijk weten," aldus H.-P. Lehnhoff (J.CLA. - GvA - 7/12/1992).
(bron: GvA - 07/12/1992)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Stewan Stojanovic
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
4 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts (K)
6 Kari Ukkonen
7 Rony Van Rethy
8 Didier Segers
9 Cisse Severeyns - 42' - 87'
10 Hans-Peter Lehnhoff
11 Alex Czerniatynski - 62' - 83'
 
67' 6 Kari Ukkonen (uit)/
14 Willy Vincent (in)
87' 9 Cisse Severeyns (uit)/
12 Patrick Van Veirdeghem (in)
K.V. Mechelen
1 Michel Preud'homme - 83'
2 Koen Sanders
3 Glenn De Boeck
4 Davy Gijsbrechts
5 Bart Mauroo
9 Patrick Versavel
7 Frank Leen
8 Klas Ingesson - 1'
6 Jol Bartholomeeusen
10 Kurt Vangompel
11 Ren Eijkelkamp
 
65' 5 Bart Mauroo (uit)/
12 Stan Van den Buys (in)
65' 10 Kurt Vangompel (uit)/
15 Sven Vermant (in) - 70'