R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zat. 20/02/1993 20:00 u.

K.S.V. Waregem

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5000
 
Scheidsrechter: Marcel Javaux

Lijnrechters: Erik Clerkx - Edouard Verhaegen
 
Na R Antwerp FC - KSV Waregem
Telegram

Deurne - KSV Waregem begint het sterkst. Vidmar krijgt in de eerste tien minuten twee kansen die hij evenwel niet benut. Aan de overzijde situeert zich het eerste gevaar wanneer Didier Segers in botsing komt met doelman Huysmans. Vlak daarop probeert ducoulombier het met een poging vanop veertig meter. Op het kwartier neemt Patrick Van Veirdeghem met het hoofd een inzenden van Hans-Peter Lehnhoff over. Huysmans lost de bal, Dragan Jakovljevic duwt het leder over de lijn (1-0). R.A.F.C. is meteen gelanceerd en amper drie minuten later ziet Cisse Severeyns zijn schot van de ene paal op de andere belanden. Ook de bezoekers laten zich niet onbetuigd. De Kneef en een kopbal van Vidmar missen de goede richting.

Nadat de Waregemse portier Lehnhoff en Severeyns het scoren had belet, moest hij zich een tweede keer gewonnen geven. Van Veirdeghem stuurt op links een verre pass richting Lehnhoff. Deze draait naar binnen, zet enkele tegenstanders in de wind en bedient dan Severeyns die met een subtiele lob Huysmans verslaat: 2-0 en dit is ook de ruststand.

In de tweede helft tracht KSV Waregem zijn achterstand te verkleinen, maar het botste op een secure thuisverdediging. Het werd integendeel 3-0 als een vrijschop van H.-P. Lehnhoff via de muur bij Cisse Severeyns belandt. Hij aarzelt niet en scoort zijn 14e seizoenstreffer. Dat zijn er voorlopig nog altijd drie minder dan Vidmar die in de 72e minuut voor eenmaal kan wegdraaien van zijn bewaker Rudi Taeymans en hiermee de bezoekende eer redt. Weinige minuten later moet Stewan Stojanovic invaller Boes van een tweede treffer houden. Vidmar schiet nog eens naast en het laatste wapenfeit van de thuisploeg is een poging van H.-P. Lehnhoff die in het zijnet belandt.

Verdiende zege van de Bosuilen die daarmee weerwraak nemen voor hun bekeruitschakeling in Waregem en in koers blijven voor een mogelijk UEFA-bekerticket.
J.CLA.


Cisse Severeyns heeft wat bewezen

Deurne - Na 22 wedstrijden had het duo Cisse Severeyns en Alex Czreniatynski samen 23 van de 38 Antwerpdoelpunten gemaakt. Zaterdagavond was Czernia afwezig wegens lumbago. Hij b leef op elf eenheden staan. Cisse Severeyns tikte er twee voorbij doelman Huysmans en heeft nu net als Luc Nilis, 14 hoofdvogels achter zijn naam. Cisse Severeyns, doorgaans een vrolijke Frans, trok na de wedstrijd een ernstig gezicht. Het is duidelijk dat de spits, die in januari 25 werd, goed weet waar hij naartoe wil. Hij dingt op de Bosuil naar de stek van diepste spits, loopt zeker nog met (Rode) Duivelse plannen in het achterhoofd en hoopt dat zijn eigenaar John Cordier en zijn voorzitter Eddy Wauters, het eens worden over een definitieve transfer naar rood-wit.

Na zeven competitiewedstrijden had Cisse Severeyns precies 165 minuten mogen meedoen. Hij verscheen voor het eerst aan de aftrap in de Europese beker tegen Glenavon FC, de oktoberzon begon toen al te schijnen. De man die als knaap mislukte bij Pisa en daarna bij KV Mechelen met hoogtes en laagtes leerde combineren, werd in eerste instantie uit de ploeg gehouden door een gebrek aan training, in tweede door een gebrek aan vertrouwen van zijn trainer. Walter Meeuws koos voor Alex Czerniatynski, die het voorgaande seizoen met 16 rozen had afgesloten en die zelfs opnieuw international was geworden. Twee gemakkelijk scorende spitsen, wat een weelde. "Drie keer mocht ik alleen vooraan lopen, mijn geliefkoosde positie. Tegen KFC Lommelse SK scoorde ik twee keer, tegen R Standard CL vier keer en nu tegen KSV Waregem opnieuw twee keer. Ik meen te mogen zeggen hiermee iets bewezen te hebben", aldus Cisse Severeyns, "maar als de trainer vindt dat ik opnieuw naar rechts moet verhuizen, dan leg ik me daar bij neer."

Windstil rond optie
Walter Meeuws op de vraag of er bij R.A.F.C. al werk van gemaakt is om de optie van Cisse Severeyns te lichten: "Er was vanavond veel wind in het stadion, maar op dat vlak is het hier windstil." "Een zaak voor John Cordier zeker? Maar die man hoor je niet. Ik doe er alles aan om een knap seizoen te spelen en dan ga ik ervan uit dat er, gesteld dat R.A.F.C. zou afhaken, wel andere kapers op de kust zullen opdagen. Ik ben ervan overtuigd dat ik na twee jaar Mechelen voetbaltechnisch beter ben geworden. Heb je de eerste helft goed gevolgd? Er werd toch veel getikt, ik kon vaak mee in de combinatie. Zo voetbal ik graag. Vooral Peter Lehnhoff heeft dat begrepen, zoals die gast mij aanspeelt. Hij ontwijkt telkens een of twee tegenstanders en dan komt die bal binnendoor in mijn loop... jongens toch, gewoon schitterend. Ach, wij hebben allemaal goed gespeeld," aldus de speler zelf. "Wim Kiekens nam heel die rechterflank voor zijn rekening. Er zit denkwerk in onze ploeg." Cisse Severeyns en Hans-Peter Lehnhoff, geen Kiekens zonder kop.

Rudi en Rudi
Rudi Taeymans en Rudi Smidts speelden een voortreffelijke wedstrijd. Rudi Taeymans in mandekking op Vidmar, Rudi Smidts op Abeels. Abeels raakte geen bal, Vidmar raakte er twee waaruit hij toch nog een doelpunt puurde. Al de rest was voor de voorstoppers van het thuisfront. R.A.F.C. stak verdedigend trouwens verbluffend goed in mekaar. Libero Nico Broeckaert dook overal op waar enige hulp zich opdrong, op rechts heerste Wim Kiekens. Het was alsof zijn tegenliggers, Descamps en Teppers, achteruit reden. Met Vidmar, Krüzen en Abeels aan de grote kanonnen, heeft KSV Waregem al zestig doelpunten gemaakt. Het pleit voor de verdedigende sector van R.A.F.C. dat, met slechts een ferme tussenkomst van doelman Stewan Stojanovic, genoemd trio zo goed als onzichtbaar werd gemaakt (Roger Vlemings - GvA - 22/02/1993).

Enkel de Bosuilkassier was ontgoocheld

Deurne—Wat zegt een trainer na een wedstrijd die hij in functie van het verdere competitieverloop niet mocht verliezen en die door zijn ploeg op een schitterende wijze tot een goed einde werd gebracht? "Uiteraard ben ik tevreden", zei Walter Meeuws. "Zowel met het resultaat als met de manier waarop er werd gespeeld. KSV Waregem heeft ons in het begin wel eventjes pijn gedaan, maar eens op voorsprong hebben we de partij toch grotendeels kunnen controleren. Bovendien scoorden we alweer enkele opportunistische doelpunten, waardoor bewezen werd dat er met vertrouwen gevoetbald werd. Vooral de inbreng van Dragan Jakovljevic, die wegens het wegvallen van Alex Czerniatynski voor het eerst opnieuw aan de aftrap verscheen, opent nieuwe perspectieven in het vooruitzicht van de komende opdrachten op zowel nationaal als Europees vlak."

Wat zegt een trainer na een wedstrijd waarin zijn ploeg die in de tweede ronde tot dusver een 9 op 10 haalde, na lange tijd weer eens met een verlies geconfronteerd wordt? "Ik denk niet dat men kan zeggen dat we een zwakke match hebben gespeeld. Ik vond KSV Waregem bij momenten zelfs beter dan R.A.F.C., dat echter in de eerste helft de kansen wist te benutten, terwijl Vidmar in de beginfase niet tot scoren kwam", begon Paul Theunis. "We zijn na de rust op het veld gekomen met de hoop vlug te kunnen milderen. De Bosuilen hebben de neiging te gaan paniekeren van zodra ze een tegendoelpunt incasseren. Het werd echter 3-0 en dat deed voor ons de deur helemaal dicht. Ik ben echter hoegenaamd niet ontgoocheld. R.A.F.C. blijft sowieso een moeilijk te bekampen ploeg."

Wat zegt tenslotte de kassier van een ploeg die voor een toch niet onbelangrijke competitiewedstrijd als deze R Antwerp FC-KSV Waregem hooguit 5.000 toeschouwers (abonnementen, promotoren en business-seats inbegrepen) ziet opdagen? Waarbij de bussen met bezoekende supporters dan nog met vertraging arriveerden ingevolge verkeersproblemen op de Antwerpse ring. "Niets! Enkel stomme verbazing dat het publiek uit de Scheldestad het voor deze confrontatie met een elftal dat men gerust de seizoensrevelatie mag noemen, nogmaals liet afweten. Ach, als ze tegen Steaua Boekarest maar present zijn," werd op een hoopvolle, maar niettemin ontgoochelde toon gefluisterd (J.CLA. - GvA - 22/02/1993).
(bron: GvA - 22/02/1993)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Stewan Stojanovic
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
4 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts (K)
6 Didier Segers
7 Rony Van Rethy
8 Patrick Van Veirdeghem
9 Dragan Jakovljevic - 15'
10 Hans-Peter Lehnhoff
11 Cisse Severeyns - 38' - 60'
 
83' 9 Dragan Jakovljevic (uit)/
12 Kari Ukkonen (in)
87' 10 Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
14 Willy Vincent (in)
K.S.V. Waregem
1 Marc Huysmans
13 Franky Dekenne
4 Yvan Desloover
6 Rudy Ducoulombier
10 Nick Descamps - 52'
16 Patrick Teppers
17 Marino Blancke
3 Benny de Kneef
9 Jean-Marie Abeels
7 Hendrie Krüzen
20 Aurelio Vidmar - 71'
 
62' 17 Marino Blancke (uit)/
8 Rudy Boes (in)