R. Antwerp F.C.

4 - 0

Zon. 07/03/1993 20:00 u.

K.R.C. Genk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.500
 
Scheidsrechter: Fernand Meese

Lijnrechters: Pierre Mannaerts - Luc Lazou
 
Na R Antwerp FC - KRC Genk

Met hattrick van Czernia naar vijfde plaats

Deurne ó R Antwerp FC heeft gisterenavond de kans niet laten liggen om opnieuw de vijfde plaats in te nemen, een plaats die waarschijnlijk recht zal geven op Europees voetbal. Op uitzondering van het eerste kwartier, waarin de Limburgers enkele snedige acties ten beste gaven, had rood-wit geen enkele moeite om het gebeuren te controleren. Voor de afwerking kon Walter Meeuws ditmaal rekenen op Alex Czerniatynski, die voor de verandering nog eens de rol van Cisse Severeyns overnam. Snedige Alex tekende voor een hattrick en deed de Genkse defensie doorlopend sterren zien.

De Limburgers trokken zich alvast weinig aan van de afwezigheid van Van der Elst en Beyens en gingen in de beginfase resoluut in de aanval. Fris en aantrekkelijk combinatievoetbal waren daarbij de ingrediŽnten. Een schot van Arisvaldo werd eerst nog in de kiem gesmoord, maar tegen de spetter vanop 30 meter van Goots had Stewan Stojanovic geen enkel verhaal. Gelukkig voor de Sinjoren spatte het schot op de dwarsligger. Rood-wit meteen verwittigd dus. Na een kwartier begon de Genkse motor te sputteren en liet R.A.F.C. van zich horen. Het schot van Hans-Peter Lehnhoff recht in de armen van Gaspercic, was het sein op groen voor een Antwerps getint halfuurtje waarin Czernia de hoofdrol naar zich toehaalde. Een perfect getrapte vrijschop van H.-P. Lehnhoff werd door Alex netjes voorbij de grijparmen van Gaspercic gekopt. Iets voorbij het halfuur werd de Genkse portier voor een tweede maal verslagen. Een vernuftig doorsteekballetje van Cisse Severeyns werd door Czernia meegepikt en die liet er opnieuw geen gras over groeien. Het Genkse vuur was meteen uitgeblust, al kwam KRC kort voor rust nog even dreigen. Goots speelde zich goed vrij op de rechterflank, de voorzet werd door Winkels naar de benedenhoek geknikt. Stewan Stojanovic had een prachtparade nodig om de aansluitingstreffer te verhinderen.

Ondanks het feit dat Meeuws na 37 minuten met Geert Emmerechts nog een extra verdediger inbracht, ging de aanvalsmachine van de thuisploeg op een steeds hoger toerental draaien. Katana en co., dit seizoen nochtans geen onverdienstelijke verdedigers, zagen sterren aan de Deurnese hemel. Het leek wel of Czernia na het pak gemiste kansen van vorige donderdag iets wilde goedmaken. Onmiddellijk na de koffie sloeg de spits alweer toe. Hij werkte zich zij het met wat moeite vrij en knalde met een afstandsschot zijn hattrick op het scorebord. R.A.F.C. deed in die tweede helft wat het wilde, KRC Genk kon alleen maar hopen dat het geen karton goals zou worden. Het rammelde serieus in de Limburgse defensie. Kort voor affluiten rolde H.-P. Lehnhoff in zijn eentje de hele achterhoede op, kon zelf scoren maar liet de eer aan Cisse Severeyns. De bekroning van een aangename Antwerpse voetbalavond op zondag. Cisse had in de slotseconden forfaitcijfers op de voet, maar trof de paal (Ludwig De Smedt - GvA - 8/03/1993).
(bron: GvA - 08/03/1993)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Stewan Stojanovic
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
4 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts
6 Didier Segers
7 Rony Van Rethy
8 Patrick Van Veirdeghem
9 Cisse Severeyns - 84'
10 Hans-Peter Lehnhoff
11 Alex Czerniatynski - 20' - 32' - 46'
 
37' 8 Patrick Van Veirdeghem (uit)/
12 Geert Emmerechts (in)
67' 6 Didier Segers (uit)/
14 Willy Vincent (in)
K.R.C. Genk
1 Roland Gaspercic
3 Dirk Verwimp
2 Suad Katana
4 Gert Claessens
5 Peter Fieber
6 Guy Winkels
8 Carmel Busutil
9 Alain Hermans
10 Jurgen Vandeurzen
14 Arsivaldo Pereira
13 Patrick Goots
 
46' 6 Guy Winkels (uit)/
7 Patrick Stalmans (in)
62' 10 Jurgen Vandeurzen (uit)/
11 Eric Reynders (in)