K.V. Mechelen

0 - 0

Zat. 04/04/1992 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Achter de Kazerne

Toeschouwers: 9.000
 
Scheidsrechter: Marnicq Sandra

Lijnrechters: Luc Matthys - Herman Peeters
 
Na KV Mechelen - R Antwerp FC

Telegram

Mechelen ó KV-libero Clijsters blijkt tijdig genezen, Rudi Taeymans mag het proberen bij de Sinjoren. Ingesson ligt aan de basis van de eerste gevaarlijke Mechelse actie: hij levert de bal af bij Sanders, Andersson kopt de voorzet tot bij Emmers, die via het lichaam van Rudi Taeymans naastknalt. Ook Leen vindt Rudi Taeymans in zijn baan en lepelt de bal over. Rudi Taeymans zelf probeert het even later van ver, Preud'homme pakt zonder problemen. Na een voorzet van Hans-Peter Lehnhoff klimt Nico Claesen verrassend hoog en kopt op het dak van het doel.

Aan de overzijde kopt Andersson een inswinger van Deferm nipt naast. Een fraaie schuiver van Ingesson kent hetzelfde lot. Geert Emmerechts krijgt geel als hij Albert in een reactie op gevaarlijk spel van de Waal tegen de grond duwt. Een vlotte Antwerpse actie wordt niet afgerond: Czernia kan net niet bij een inzenden van H.-P. Lehnhoff. Rudi Smidts ziet zijn kopbal na de daaropvolgende voorzet van Nico Claesen door Preud'homme over de muit getipt. Emmers pakt nog uit met een knap vluchtschot, Ratko Svilar ziet het gevaar recht op zich afkomen, net als Preud'homme bij een schot van H.-P.Lehnhoff.

Na de rust amper doelgevaar, al krijgen de bezoekers wel nog een unieke kans. Rony Van Rethy zwiept het leer voor de pot, de kopbal van Nico Claesen belandt op de linkerpaal. De spits ziet nog de kans om de rebound naast te knallen. Andersson strekt het been even helemaal bij een voorzet van Bartholomeeussen en tilt de bal zo net over de lat. Albert en H.-P. Lehnhoff beklemtonen dat de tweede helft het aankijken nanwelijks waard was en besluiten ter illustratie meters naast doel (K.V.D.D. - GvA - 06/04/1992).

Flets kijkstuk levert Sinjoren verdiend punt op

Mechelenó R Antwerp FC pikte zaterdag een verdiend punt weg bij een deels ontgoochelend KV Mechelen, zodat de kloof tussen beide ploegen in de rangschikking vijf punten blijft. KVM nam een uitstekende start, maar herviel in stereotiep voetbal zonder ideeŽn en doelgevaar. Scoren lijkt trouwens een serieus probleem te worden voor de Mechelaars, in de jongste vijf competitiewedstrijden scoorden ze welgeteld een keer, een doelpunt van.. middenvelder Ingesson in Gent. Zonder groots te spelen leverde R Antwerp FC een collectief gave prestatie. De Sinjoren kregen via Rudi Smidts en vooral Nico Claesen de beste kansen om zelfs met de zege te gaan lopen.

KVM begon goed aan de streekderby. Het ging gretig op zoek naar vroeg succes. De bal werd snel en zo vaak mogelijk voor doel gebracht. Sanders en Bartholomeeussen doken steevast in de ruimte op de flank. Alleen er lag of stond telkens een Antwerps lichaam in de weg bij de laatste voorzet of bij de doelpogingen. Ratko Svilar werd amper bedreigd en zei achteraf zelfs dat dit zijn rustigste avond was sinds hij Wim De Coninck had verdrongen. De goede Mechelse start kende dus geen vervoig. Het hoge tempo van de beginfase zakte zienderogen en meteen ook het niveau van de wedstrijd. Bartholomeeussen, Ingesson, Emmers en Leen moesten vaker de duimen leggen in de slag om het middenveld. De bezoekende tegenaanvallen droegen steeds verder. Leekens had Albert en Deferm echter bedacht met een strikte bewakingsopdracht op respectievelijk Antwerp-topschutter Alex Czerniatynski en 'wervelwind' Hans-Peter Lehnhoff. Beiden vervulden hun taak naar behoren. Bij KVM is Renť Eijkelkamp al een tijdje op zoek naar de goede conditie. Helemaal voorin kreeg de dure Zweed Andersson, die na de knie-operatie van Severeyns opnieuw een kans krijgt, weinig tot niets klaar. Een paar invallen en afleggertjes werden afgewisseld met stuntelig gekrassel, al voetbalde hij dit seizoen heus al slechter. Scoren, zoals hij dinsdag nog tweemaal deed met de nationale ploeg, zat er hoe dan ook niet in.

Na de pauze kon KVM gewoonweg niet eens meer gevaarlijk zijn, op een paar fletse verre schoten na. Dat had behalve met de eigen onmacht voor een groot deel te maken met de degelijke bezoekende organisatie, waarbij libero Nico Broeckaert zich na een aarzelende start een secuur sluitstuk toonde. Nico Claesen kreeg nog dť kans om R.A.F.C. de twee punten te bezorgen. De voormalige Rode Duivel liet de unieke mogelijkheid liggen. Even later mocht Dragan Jakovljevic zijn heroptreden vieren na weken afwezigheid vanwege een blessure. Al bij al was de tweede helft van de partij het aankijken nauwelijks waard, terwijl beide ploegen uiteindelijk niet ontevreden leken met een punt (Koen Van Den Daele - GvA - 6/04/1992).

"Wij kregen de beste kans" (W. Meeuws)

In het rood-witte kamp stond Walter Meeuws er als een tevreden trainer bij. "Wij speelden collectief een sterke wedstrijd en kregen ook de beste kansen", meende hij. "Dat gelijkspel verdienden wij zeker. En vermits wij niet naar KVM moeten kijken, maar naar andere clubs kan je hier zeker van een bonuspunt spreken. KVM startte goed, maar nadien zijn wij helemaal in de match gekomen. Dan was er vooral nog die kans van Nico Claesen die beter verdiende". Ook Rudi Smidts sprak van een juist gelijkspel en voegde er nog aan toe: "KVM heeft een erg goede grasmat. Op zo'n veld zou ik wel iedere week willen spelen". De terreinverzorger kan dus een pluim op zijn hoed steken (R.D.S. - GvA - 6/04/1992)

Retrospectieve Bob Crauwels (28)

Walter Meeuws koos met het oog op het behalen van ten minste een gelijkspel Achter De Kazerne voor 'een mannetje meer' in verdediging. Rudi Taeymans werd belast met de bewaking van Andersson, terwijl Geert Emmerechts zich met Eykelkamp zou gaan bezighouden. Het concept wierp alleszins zijn vruchten af. KVM creŽerde nagenoeg geen doelkansen, terwijl R Antwerp FC alles welbeschouwd nog aan de betere score-mogelijkheden kwam. Het beoogde punt werd gepakt, maar de roodwitte aanhang realiseerde zich achteraf dat er allicht meer in gezeten had.

Na een licht en steriel Malinois-overwicht, kwamen de roodwitten in de 25' goed weg. Eykelkamp kreeg het op de heupen en intimideerde opponent Geert Emmerechts, die zich helaas niet kon beheersen en de Nederlander tegen de grond duwde. Scheidsrechter Sandra reageerde psychologisch verstandig en toonde slechts geel! In de 35' was de Great Old dan dicht bij voorsprong. Een scherpe voorzet van Hans-Peter Lehnhoff werd slechts van een paar centimeters gemist door Alex Czerniatynski. Preud'homme kon de herneming van Rudi Smidts slechts met veel moeite in corner verwerken.

Na de rust toonde R Antwerp FC zich tegen een ontgoochelend KVM de betere ploeg. Kansen bleven niet uit. In de 60' was Preud'homme de val opnieuw nabij op een inzenden van Van Rethy waarna Nico Claesen de bal tegen de binnenkant van de zijstaak kopte. In de herneming knalde de Bosuilspits onbeheerst in het zijnet. De Antwerpaanhang trok zich de haren uit het hoofd, zich realiserend dat KVM na een 0-1 niet teruggekomen zou zijn.

Bij het eindsignaal toonden de roodwitte spelers tijdens het groeten van hun supporters zich tevreden over het scoreloze gelijkspel. Zaterdag wacht de confrontatie met KSV Cercle Brugge met de vijfde plaats als inzet. Een wedstrijd die alleszins gewonnen dient te worden (Antwerp Clubblad - 17 - 24/05/1992)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 06/04/1992)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Ratko Svilar
Wim Kiekens
Geert Emmerechts - 25'
Nico Broeckaert
Rudi Taeymans
Rony Van Rethy
Nico Claesen
Kari Ukkonen
Rudi Smidts
Hans-Peter Lehnhoff
Alex Czerniatynski
 
78' Nico Claesen (uit)/
Dragan Jakovljevic (in)
K.V. Mechelen
Michel Preud'homme
Koen Sanders
Leo Clijsters
Philippe Albert
Geert Deferm
Klas Ingesson
Marc Emmers
Kennet Anderson
Frank Leen
JoŽl Bartholomeussen
Renť Eykelkamp