K.A.A. Gent

1 - 1

Woe. 27/05/1992 20:00 u.

Beker van België 1/2 finale

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Ottenstadion

Toeschouwers: 8.000
 
Scheidsrechter: Marnicq Sandra

Lijnrechters: Marc Hanssens - Danny Roose
 
Na KAA Gent - R Antwerp FC

Bob bekijkt de bekercampagne 1991

Drie dagen nadat de Great Old via een 1-0 zege tegen RSC Anderlecht definitief beslag legde op de 5e plaats, dienden de rood-witten in twee halve finales voor de Beker van BelgiŽ KAA Gent opzij te zetten om de finale te bereiken en ook echt zeker te zijn van Europees voetbal.

In het Ottenstadion toonden de rood-witten zich aanvankelijk de beteren. Het zo belangrijke doelpunt op verplaatsing kwam er tijdens het derde kwartier (36'). Eerst kwetste Ratko Svilar zich onder de knie in een botsing met... Rudi Smidts. De Antwerpdoelman diende zich door Wim De Coninck te laten vervangen. Vlak daarop werd in het vijandelijke strafschopgebied Alex Czerniatynski door de uitkomende Petry ten val gebracht. Nico Claesen schoot de penalty beheerst binnen (0-1). Even later dook Hans-Peter Lehnhoff alleen voor de Gentse doelman op, maar hij miste de kans op 0-2. Niet veel later werd Geert Emmerechts voor een zware fout op Verkuyl (die daarbij een enkelbreuk opliep) door scheidsrechter Sandra uitgesloten.

De tweede helft slaagde R.A.F.C. er ondanks de numerieke minderheid in de nipte 0-1 voorsprong te verdedigen. In de 58e minuut moest Wim De Coninck zich bij een geplaatste kopbal van Viscaal op voorzet van Vander Linden echter toch gewonnen geven (1-1). De Buffalo's poogden in extremis het laken nog naar zich toe te trekken, maar uiteindelijk bleef het bij een logische 1-1. Alleszins een mooie uitgangspositie voor de Great Old (B.C. - Antwerp Clubblad-1 - 8/08/1992).

(bron: Antwerp Clubblad - 08/08/1992)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Ratko Svilar
Wim Kiekens
Nico Broeckaert
Geert Emmerechts - 40'
Rudi Smidts
Rony Van Rethy
Patrick Van Veirdeghem
Hans-Peter Lehnhoff
Dragan Jakovljevic
Nico Claesen - 38'
Alex Czerniatynski
 
37' Ratko Svilar (uit)/
Wim De Coninck (in)
82' Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
Noureddine Moukrim (in)
K.A.A. Gent
Zsolt Petry
Frank Dauwen
Bart De Roover
Rudi Janssens
Dirk Medved
Gunther Schepens
Mark Van Der Linden
Marc Verkuyl
Dirk Vangronsveld
Eric Viscaal - 58'
Erwin Van Den Bergh
 
62' Dirk Vangronsveld (uit)/
Piet Van Laere (in)
73' Gunther Schepens (uit)/
Tom Verdegem (in)