K.S.V. Cercle Brugge

1 - 1

Woe. 14/11/1990 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Olympiastadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: René Thirion

Lijnrechters: Georges Pollet - Willy Boven
 
Na Cercle Brugge KSV - R Antwerp FC

Lonende wilskracht van groen-zwart

Brugge - Het kwalitatief sterkere R Antwerp FC kreeg aan Cercle een fel opzittende tegenstander. De thuisploeg moest inderdaad op al zijn wilskracht beroep doen om de technisch sterkere bezoekers van zich af te houden. Het slaagde er tenslotte in om een verdiend gelijkspel uit de brand te slepen.

De wedstrijd liep in TGV-tempo van stapel. Na nauwelijks zestig secondetikjes draaide Frans van Rooy zich vrij, stuurde een loeier naar de linkerbendenhoek. Feys lag in de weg. Cercle antwoordde met een solo van Karacic die voorbij Wim De Coninck gleed, te ver moest uitwijken zodat hij de bal niet meer voor doel kreeg. R.A.F.C. nam de teugels in handen. Cercle koos voor een afwachtende taktiek met veel volk achterin en een middenveld dat vooral aandacht schonk aan de opkomende middenvelders. De Great Old kon voor te weinig druk zorgen om een overigens onberispelijke Feys in verlegenheid te brengen. Feys had het meeste last met de vrije trappen van Frans van Rooy. Tweemaal stond de Nederlander achter het kanon. De eerste keer sloeg de bom tegen de reclamepanelen. De tweede 'free-kick' ging net over.

Cercle had wellicht begrepen dat de Antwerpse stormloop te weinig gevaar inhield en begon meer durf te demonstreren. De Buyser kreeg een enkele offensieve impuls en stuurde de altijd op vinkenslag liggende Weber de loopgraven in. De prijsschutter, al goed voor negen doelpunten dit seizoen, genoot te weinig steun en moest meestal buigen voor de Antwerpse overmacht. Wim De Coninck werd bijgevolg vanuit de tweede linie aan het werk gezet. Hij zag een vrije trap van Karacic over zijn dwarsligger suizen. Hij pakte ook uit met een stevige parade op een ver schot van Tipuric.

Czernia herrijst
Dimitri Davidovic was blijkbaar erg ontstemd over het rendement van Mario Krohm. De Duitse sturmer mocht na de rust in de kleedkamer blijven. Meteen een gelegenheid voor Alex Czerniatynski om te laten weten dat hij inderdaad nog altijd tot het voetballende gedeelte van deze maatschappij behoort. Na zijn verschijning tegen K Lierse SK, was hij op Olympia aan zijn tweede officiële optreden toe. Frans van Rooy hervatte zoals hij begonnen was. Feys moest nogmaals handelend optreden. Toen was het de beurt aan Raskin om in beeld te verschijnen. Hij pikte een modelvoorzet van Karacic mee, drukte op het gepaste moment af. Wim De Coninck dook in de schietbaan.

R.A.F.C. kwam steeds dreigender opzetten. Hans-Peter Lehnhoff liep zich een paar keer vrij. De Duitser bereikte de in het centrum doorgespurte Mohamed Lashaf. De Bosuilen stonden 0-1 voor. De middenvelder omspeelde Feys en schoofde openingstreffer ijzig kalm tegen het net. Cercle liet zich echter niet van de wijs brengen. Wanneer Wim De Coninck Karacic tegen de vlakte werkte wees Thirion naar de witte stip. Karacic schoof de gelijkmaker binnen (Franky Degroote - bron: onbekend - 14/11/1990).

(bron: de pers - 14/11/1990)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Wim De Coninck
2 Ludo Geens
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
4 Wim Kiekens
7 Frans van Rooij (K)
8 Rafaël Quaranta
11 Mohamed Lashaf - 62'
6 Hans-Peter Lehnhoff
10 Mario Krohm
 
46' 10 Mario Krohm (uit)/
14 Alex Czerniatynski (in)
K.S.V. Cercle Brugge
18 Yves Feys
4 Jerko Tipuric
5 Guy Droessaert
7 Kurt Soenens
11 Marc De Buyser
12 Peter Cooman
13 Didier Frenay
15 Bert Lamaire
16 Thierry Raskin
10 Branko Karacic - 75' (P)
9 Josip Weber
 
72' 16 Thierry Raskin (uit)/
17 Nacer Abdellah (in)
89' 11 Marc De Buyser (uit)/
14 Franco Iovino (in)