R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zat. 02/09/1989 20:00 u.

K. Beerschot V.A.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 1.500
 
Scheidsrechter: Jean Gernay
 
Vriendschappelijk 1989-'90 (02)

Na R Antwerp FC - K Beerschot VAV -- Zege zorgt voor opluchting

Verrassing: bij R Antwerp FC nam trainer Davidovic, die normalerwijze in Sofia de toekomstige UEFA-cup tegenstander Vitosha had moeten scouten, toch in de dug-out plaats. Het vliegtuig dat de oefenmeester naar de Bulgaarse hoofdstad zou moeten voeren, had vanwege het slechte weer vier uur vertraging opgelopen. Daardoor kon de rood-witte selectieheer niet tijdig ter plaatse zijn. "Niet getreurd echter," vertelde Davidovic. "Ik heb een vriend van mij de opdracht gegeven een rapport over Vitosha op te stellen en volgende week zaterdag heb ik nog een mogelijkheid om onze tegenstander aan het werk te zien. Mocht dat andermaal problemen opleveren, vrijdag spelen we immers voor de competitie tegen S.T.V.V., zal onze cameraman wel ter plaatse zijn. Neen, ik maak daar geen probleem van."

We troffen zodoende een ontspannen Dimitri Davidovic na afloop van deze wedstrijd in het kader van de Ludo Coeck-beker. Ook de spelers leken opgelucht dat met deze zege een punt werd gezet achter een catastrofale week (0-1 bekerverlies tegen Hoeselt VV en 2-0 bij Cercle Brugge KSV). Zaterdag verklaarde Hans-Peter Lehnhoff nog dat de partij, waar R.A.F.C. al voor de aftrap zeker was van een plaats in de halve finale, vooral uit psychologisch oogpunt niet verloren mocht worden. K Beerschot VAV, zonder Balan en Iorgulescu die van trainer Heylens de Roemeense lucht nog eens mocht opsnuiven, had in de eerste helft nochtans het initiatief opgeŽist. Na twee minuten kreeg Claessens, na een misser van de wederoptredende Rudi Smidts de eerste paars-witte mogelijkheid. Zijn schot belandde evenwel naast de kooi van Ratko Svilar.

Nog geen minuut later moest de Joegoslavische doelman bewijzen dat hij, ondanks zijn 39, nog niets aan reactievermogen heeft ingeboet. Tot tweemaal toe nam uitblinker Rasquin de Antwerpdoelman op de korrel, maar telkens was hij paraat om die pogingen onschadelijk te maken. Even later opnieuw de paars-witten. Dillen verzuimde evenwel zelf de kans te verzilveren. Goots en Szabadi kwamen te laat om nog een voet tegen de voorzet van de jonge Beerschotter te zetten. Ook Daerden kreeg nog een huizenhoge mogelijkheid, maar de Limburger mikte naast. R.A.F.C., dat door de afwezigheid van de door de bondscoaches geselecteerden Wim Kiekens en Nico Broeckaert met Geert Emmerechts op de voorstopperplaats en Franky Dekenne als rechtsachter ("Neen, niet meteen conclusies aan vastknopen", aldus Dimitri Davidovic) uitpakte, kon daar eigenlijk maar bitter weinig tegenoverstellen.

Patrick Schrooten tweemaal en H.-P. Lehnhoff probeerden het vanop afstand en het spitsenduo Claesen-Czernia misten bijna traditioneel hun kansen. Miroslav Curcic, die Frans van Rooij als spelbepalende middenvelder moest vervangen, kwam helemaal niet in het stuk voor. "Miroslav speelt nog niet op 100% van zijn mogelijkheden. De voorbereiding heeft hij een tweetal keer wegens een blessure moeten onderbreken. Je merkt dat hij nog niet helemaal in zijn ritme is. Ja, ik zie hem nog altijd als vervanger van Frans Van Rooij wanneer die geschorst zal zijn", aldus Dimitri Davidovic. Bij de bezoekers liep er een speler rond die in negatieve zin opviel. Heylens: "Ik weet niet wat het is met Goots. Ik kan werkelijk niet begrijpen dat die jongen er vorig seizoen zeventien heeft binnengetrapt. Hij werkt niet, lijkt zelfs niet geÔnteresseerd."

In de tweede helft trok R.A.F.C. het laken naar zich toe. Onder impuls van een bedrijvige Nico Claesen, die sterke en zwakke momenten afwisselde, begon de Great Old steeds meer aanspraak te maken op de overwinning. Na ruim een uur tikte Nico Claesen een vrijschop naar Miroslav Curcic die met een mooi boogballetje de lat trof. Vijf minuten later was het raak. Andermaal op aangeven van Nico Claesen mikte de voor Rudi Smidts ingekomen Ronny Van Geneugden vallend raak. 1-1 Nico Claesen bleef zijn doelpuntje nahollen. Het kwam er evenwel niet van. De bezoekers zorgden langs Claessens en Szabadi nog voor gevaar (L.V.D.W. - GvA - 4/09/1989).

(bron: de pers - 04/09/1989)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Ratko Svilar
Franky Dekenne
Geert Emmerechts
Frank Mariman
Rudi Smidts
Hans-Peter Lehnhoff
Miroslav Curcic
Patrick Schrooten
RafaŽl Quaranta
Nico Claesen
Alex Czerniatynski
 
65' Rudi Smidts (uit)/
Ronny Van Geneugden (in) - 68'
82' Miroslav Curcic (uit)/
Geert Hoebrechts (in)
83' Patrick Schrooten (uit)/
Rudi Taeymans (in)
K. Beerschot V.A.V.
Johan Creemers
Eric Van Coillie
Michel Rasquin
Mike Verstraeten
Peter Claessens
Jos Daerden
Jos Francken
Danny NGombo
Laszlo Szabadi
Glenn Dillens
Patrick Goots
 
64' Glenn Dillens (uit)/
Simon Tahamata (in)
64' Jos Francken (uit)/
Freddy Luyckx (in)