R.C.S. Libramontois

3 - 1

Zat. 29/08/1987 19:30 u.

Beker van België 1/32 finale

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Plateau des Ardennes

Toeschouwers: 3.000
 
Scheidsrechter: Pierre Bils

Lijnrechters: Marc Engelen - Roger Alexandre
 
Na RCS Libramontois - R Antwerp FC

De veldmuis pakte de bosuil

Libramont - Meer dan een uur voor de wedstrijd zat de Waalse tribune reeds vol. De schaars opgekomen Antwerpsupporters konden er nog net bij. Hun feest zou vrij vroeg eindigen op dat van de plaatselijke aanhang stond geen maat. In Libramont gebeurde wat voetbal zo spannend; zo onvoorspelbaar maakt. De veldmuis pakte de bosuil. Voor al wie Libramont gezind was, werd dit een onvergeeflijk avondje. De vierdeklassers speelden zich negentig minutenlang uit de naad en hoe de Sinjoren, vooral in de tweede helft onder impuls van de alles gevende en alles proberende Frans Van Rooij zich ook inspanden, er was geen kruid gewassen tegen dit krachtig team.

Ook de opvallende interventies van wonderdokter George Kessler reikten deze keer niet verder dan een een doekje voor het bloeden. Er waren nog geen 20 minuten gespeeld of Pister mocht al wisselen met Taeymans. Seconden later bracht Jourdan met een vrijschop door de muur, de lokale bouwvalligheden in gevaar. De tribune hield het, enkele hoorapparaten sputterden. De wedstrijd werd nog stilgelegd, kindjes moesten achter de omheining, er werd verzocht om versterking van de rijkswacht. Mark Van der Linden knalde een strafschop op de vuisten van de held van de avond: Michel Cuvelier. Ondertussen speelden verdediger Pascal Plovie en aanvaller Murray een wedstrijd in de wedstrijd.

Tweemaal een helft liepen beide knapen mekaar te tergen. Er werd met armen en benen gegrepen en getrapt dat het niet mooi meer was. Eens de bal in de buurt wilde de Brit gelukkig wel voetballen, hij eiste een belangrijke rol op. Een voorbeeldige combinatie Frank Mariman - Jan Poortvliet - Francis Severeyns bracht hoop in de Antwerpse harten. De aanvaller draaide in één tijd technisch volmaakt van zijn bewaker weg en knalde droog in de verste hoek binnen. Zelfs een leverancier van mirakels als Cuvelier moest hier werkloos toezien. Wim De Coninck werd echter aan de overzijde zonder dralen opnieuw op de korrel genomen. Dumont geraakte er niet voorbij maar Rolin, aangespeeld door Murray bestelde vuurwerk.

Het zou trouwens een schitterende tweede helft worden. Mark Van der Linden, ongelukkig in de afwerking, kreeg een zoveelste kans. Scheidsrechter Bils nam het notaboekje al ter hand toen keeper Cuvelier er met een ultieme reflex nog een voet tussen stak. Cuvelier deed dat later nog eens over op poging van Van Rooij. Twintig minuten voor de grote kermis van de buurtbewoners, stuurde Kessler zijn kapitein naar de kleedkamer. Harry Cnops had het duo Dumont-Murray een derde goal in de voet geschoven (R.V. - GvA - 31/08/1987).

(bron: GvA - 31/08/1987)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Wim De Coninck
2 Yves Vanderveeren
4 Pascal Plovie
5 Frank Mariman
3 Rudi Smidts
9 Rudi Taeymans
8 Jan Poortvliet
7 Frans van Rooij
10 Marc Van der Linden
11 Cisse Severeyns - 53'
6 Harry Cnops
 
20' 9 Rudi Taeymans (uit)/
13 Thierry Pister (in)
70' 6 Harry Cnops (uit)/
12 Arek Klimas (in)
R.C.S. Libramontois
Michel Cuvelier
Pascal Bauvir
Thierry Nicolay
Thierry Bastin
Thierry Jourdan - 20'
Patrice Mathieu
Rolin - 63'
Custine
Freddy Petitjean
Henri Dumont
Murray - 68'
 
83' Rolin (uit)/
Etienne Goffin (in)
88' Thierry Bastin (uit)/
Bernard Dupont (in)