K.F.C. Dessel Sport

2 - 1

Zat. 27/02/1999 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Lorzestraat

Toeschouwers: 2.500
 
Scheidsrechter: Mark Simons

Lijnrechters: Jerry Loenders - Theo Arnouts
 
Na KFC Dessel Sport - R Antwerp FC

KFC Dessel Sport blijft de boeman van rood-wit

DESSEL - KFC Dessel Sport maakte een einde aan een reeks van veertien wedstrijden zonder nederlaag van R Antwerp FC. De Kempenaars zijn dit seizoen de boeman van de Great Old. In de heenwedstrijd kwamen zij ook op de Bosuil de volle pot wegkapen. Op de overwinning van KFC Dessel Sport viel niks aan te merken. De ploeg van Dirk Verbraken speelde gemotiveerd en verbeten terwijl de bezoekers het vooral in de eerste helft helemaal lieten afweten. Op het zware veld stapelde de leidersploeg in die periode de slordigheden en slechte passes op. Van kansen afdwingen was nauwelijks sprake. Enkel Darko Pivaljevic nam De Fré onder vuur. De Desselse doelman redde gevat.

In de laatste tien minuten voor de pauze werd de bleke prestatie van R.A.F.C. afgestraft. Eerst trapte Vandenschoor een voorzet van Nouhass knap binnen. Even later knikte Melis een inzenden van diezelfde Vandenschoor tegen de netten. Danny Higginbotham had kort voordien een poging van Bursac van de lijn geveegd. Toen Darko Pivaljevic vlak na de rust de aansluitingstreffer binnenkopte, leek R Antwerp FC orde op zaken te zullen stellen. De goal was het sein voor een bijzonder spannende maar, mede door de slechte staat van het veld, weinig hoogstaande tweede helft. De Great Old kon zijn veldoverwicht niet in kansen omzetten.

KFC Dessel Sport bleef met alle middelen, inbegrepen irritant tijdrekken, zijn kleine voorsprong verdedigen. De volgehouden inzet en enthousiasme van de thuisploeg leverden de driepunter op (J.V.C. - GvA - 01/03/1999).

(bron: de pers - 01/03/1999)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Oldrich Parizek
12 Dragan Siljanoski
19 Ronnie Wallwork
4 Geert Emmerechts (K)
17 Danny Higginbotham
3 Azubuike Oliseh
6 William Verbeeck
16 Zoran Campara
7 Gunter Ribus
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic - 47' - 73'
 
73' 3 Azubuike Oliseh (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
K.F.C. Dessel Sport
1 Chris De Fré (K) - 87'
4 Leon Meys - 78'
5 Francis Van der Eycken - 66'
2 Kristof Sas
15 Hans Gielens
11 David Vandenschoor - 35' - 47'
7 Patrick Jacobs
10 Andy Melis - 42'
8 Rudy Hoes
9 Abdelaziz Nouhass
12 Alexandar Bursac
 
55' 10 Andy Melis (uit)/
14 Stefan Venetiaan (in)
89' Alexander Bursac (uit)/
6 Bart Wilmssen (in)