R. Antwerp F.C.

4 - 1

Zat. 23/03/2002 20:00 u.

K. St.-Truidense V.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Paul Wuyts

Lijnrechters: Patrick De Meulenaere - Rudi Cammerman

Vierde official: Julien Serre
 
Great Old neemt optie op behoud
R Antwerp FC is op weg naar een verlengd verblijf in de eerste klasse na een belangrijke zege tegen K Sint-Truidense VV. De bezoekers lieten het initiatief volledig over aan de thuisploeg, maar aanvankelijk slaagde R Antwerp FC er maar niet in een behoorlijke aanval tot in de zestien uit te bouwen. Enkel de dribbelkunsten van Ibrahima Yattara zorgden voor enige opwinding in de tribunes.

Het bleef 0-0 tot Pereira de wedstrijd op de 52e minuut openbrak met een rake kopbal. De rood-witten reageerden meteen gevat. Patrick Goots zette zich door en bood Tony Sergeant de gelijkmaker aan. Een nummertje bij een vrije trap voor het doel van S.T.V.V. en Patje Goots krulde de bal voorbij de Truiense muur. R.A.F.C. voor het eerst op voorsprong. Tony Sergeant verkeerde in bloedvorm en scoorde nog twee keer zodat we nog een overtuigende 4-1 overwinning voor de Great Old noteerden.
(bron: Sport24 + Vrt-tt - 23/03/2002)
 
Minuut per minuut
00' Vooraf: bij R.A.F.C. neemt Zoran Campara zijn plaats in het hart van de verdediging weer in, samen met Karel D'Haene. Harald Pinxten verhuist naar de rechtsachterpositie. Justice Christoper staat verrassend rechts op het middenveld. Tom Peeters en Omar Mussa zitten op de bank. Bij de bezoekers is Lenglois geschorst, Delorge is zijn vervanger. Belic komt in de plaats van de geblesseerde Schollen.
15' Gesloten wedstrijd, beide teams kwamen slechts aan één kansje. Patje Goots knalde naast voor de thuisploeg.
30' Tony Sergeant loste een schotje. Het ging twee meter naast.
44' Een gevaarlijk schot van Patje Goots week af op de voet van Voets. Het werd een hoekschop.
45' Rust: weinig opwinding op de Bosuil. Veel was er dan ook niet te vertellen over de eerste periode.
46' Patje Goots kreeg vooraan versterking van Omar Mussa. Henk Houwaart liet een zwakspelende Justice Christopher in de kleedkamer.
53' Grote kans voor Patje Goots: Sergeant zette voor vanop rechts tot bij de in de kleine rechthoek moederziel alleenstaande Desselnaar. De spits kon niet in doel koppen.
52' G O A L: voorzet op links van Delorge. Pereira sprong, Bernt Evens niet. S.T.V.V. stond op voorsprong bij zijn eerste uitgespeelde kans, het stond 0-1.
69' G O A L: Belic misrekende zich op een voorzet van Harald Pinxten. Patje Goots was er als de kippen bij en zette meteen voor. Sergeant knikte de gelijkmaker binnen.
78' G O A L: R Antwerp FC zorgde voor de totale ommekeer. Patje Goots krulde een vrijschop rechts van de muur en net naast de paal binnen (2-1).
88' G O A L: voorzet vanop links van Ibrahima Yattara, Omar Mussa legde met het hoofd af. Tony Sergeant nam de bal op de slof en stelde de rood-witte zege veilig.
89' G O A L: Ibrahima Yattara zette zich door op links. Van aan de hoekschopvlag dribbelde hij zich naar de eerste paal waar alweer Tony Sergeant zijn voorzet binnenduwde.
90' Einde: alles viel te beleven in de tweede helft. In de 52e minuut opende S.T.V.V. en de match brak open. R Antwerp FC sloeg vooral via Tony Sergeant hard terug. De Antwerpmiddenvelder scoorde drie doelpunten op twintig minuten tijd.
(Bron: sport24 + Vrt-tt - 23/03/2002)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys
5 Harald Pinxten
3 Stefan Leleu - 80'
18 Zoran Campara
4 Bernt Evens
15 Justice Christopher
24 Karel D'Haene
14 Tony Sergeant - 69' - 88' - 89'
10 Noureddine Ziyati
13 Ibrahima Yattara
19 Patrick Goots - 78'
 
46' 15 Justice Christopher (uit)/
11 Omar Mussa (in)
85' 10 Noureddine Ziyati (uit)/
2 Abdul Saleem Senanu (in)
90' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
6 William Verbeeck (in)
K. St.-Truidense V.V.
Dusan Belic
Thomas Caers - 71'
Peter Voets - 39'
Robbie Dello - 65'
Claude Kalisa
Wouter Vrancken - 73'
Gunter Verjans
Peter Delorge
Danny Boffin
Marcos Pereira - 52'
Desiré Mbonabucya
 
82' Peter Voets (uit)/
Bram Vangeel (in)