R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zat. 26/10/2019 20:00 u.

K.V. Kortrijk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 11.426
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Jimmy Cremers - Florian Lemaire

Vierde official: Christof Dierick
 
Didier Lamkel Ze scoort, glundert en krijgt applausvervanging
Een nieuwe stem in de microcabine, een enkel 'nieuw' gezicht in de basis bij Royal Antwerp FC en het broederpaar de Sart tegenover elkaar. Kort samengevat, enkele opmerkelijke gegevens bij het begin van de twaalfde speeldag op de Bosuil, al kon het uiteindelijk nog straffer. De fans van de Ploeg van 't Stad werden inderdaad op hun vertrouwde plekje verwelkomd door Vincent Fierens. Jarenlang fan op tribune 2, lazen we in de pers, is hij nu de opvolger van Kris Strybosch en de legendarische Daniël Vuylsteke. De nieuwe stadionomroeper mocht in de samenstelling van de beide elftallen al meteen een paar stevige verrassingen aankondigen of net niet. Sander Coopman viel helemaal uit de selectie. Alexis de Sart, helemaal terug na een vervelende blessure nam diens basisplaats over en mocht op het middenveld de strijd aangaan met diens broer broer Julien.

Dilemma voor vader Jean-François, al konden beide partijen uiteraard rekenen op hun fanatieke aanhang. KVK had het bezoekersvak bijna kunnen uitverkopen. Simen Juklerod had wel opnieuw een plek, maar moest , net als... Lior Refaelov zijn ongeduld wel verbijten in de dug-out. Kevin Mirallas nam zo de looplijnen over van de spel- en smaakmaker en zou naar ieders oordeel een heel voortreffelijke prestatie neerzetten. Het oordel over Benson Manuel laten we over aan de 'kenners' (?) van de diverse pannels. De jonge linkspoot moest in combinatie met Aurélio Ulineia Buta de rechterflank kapotlopen. Alvast een aartsmoeilijke opdracht bij diens eerste basisplaats. Niet voor het eerst op de Bosuil: scheidsrechter Alexandre Boucaut die het drie minuten lang moest stellen zonder VAR. Hun bijdrage zou uiteindelijk van eerder bijkomstige aard blijken te zijn.

KV Kortrijk had de aftrap en oriënteerde in haar offensieve veldbezetting en in volle vertrouwen na de zesde opeenvolgende winst in de West-Vlaamse streekderby tegen SV Zulte Waregem, het verloop richting Sinan Bolat. De Antwerpdoelman kwam in die beginfase meermaals in beeld, maar kwam nauwelijks bij de bal. Een slordigheidje van de doelman bij een terugspeelbal, leverde de Kerels een eerste hoekschop op. Linksachter D'Haene probeerde wat, maar kwam uit ter hoogte van de overzijdse assistent. Ook het opportunistische schot van Van Der Bruggen zag er eerder gevaarlijk dan goed gericht uit. Royal Antwerp FC was ondertussen krampachtig op zoek naar de eigen looplijnen. Desondanks nam Benson Manuel op aangeven van Aurélio Ulineia Buta en na een doorgedreven inspanning als eerste het vijandelijke doel onder vuur. Ook de kopslag van Dino Arslanagic op vrijschop van Kennis Mirallas ging een metertje buiten het kader.

Ondanks de Sturm und Drang van de bezoekers, had de Antwerpverdediging het ondertussen op eigen helft onder controle. Dino Arslanagic en Wesley Hoedt vonden mekaar blinderlings, al was het dan wel zoeken naar Didier Lamkel Ze of nog Ritchie De Laet ter linkerzijde. Hij behield inderdaad het vertrouwen van zijn coach. Halverwege de periode zette de Sart de bezoekende hoekschoppenreeks voort, maar pas enkele minuten later haalde KVK middels die andere nummer zeven, Mboyo, bijna vernietigend uit. De knal tegen de kruising resoneerde tot in de huiskamers en ver daarbuiten. De Great Old reageerde onmiddellijk met een hoekschop van Kevin Mirallas, een afstandsschot van Didier Lamkel Ze, een gelift schot van Benson Manuel over de dwarsligger, een kopbal van Dino Arslanagic die Kevin Mirallas een nieuwe corner opleverde en... een strafschop.

Doelman Bruzesse leek die hoekschop heel gericht weg te boksen, maar ondertussen had Kovacevic Antwerptopschutter Dieumerci Mbokani neergeduwd. Die geste was scheidsrechter Boucaut niet ontgaan en wees zonder aarzelen. Kevin Mirallas plaatste, na kortstondig overleg met Dieu, de elfmeter feilloos op halve hoogte in de rechterhoek. Royal Antwerp FC mocht na een wat kansenarme periode met een bonus naar binnen.

Geen vroege wissels, al was Ivo Dos Santos Rodrigues wel al bezig aan zijn opwarming. Royal Antwerp FC had de aftrap en oriënteerde nu zelf het spel richting Bruzesse. Didier Lamkel Ze had begrepen. Vanop een schier onmogelijke afstand pegelde hij plots in de pin en stond zichzelf voor eenmaal en ten koste van de gele prent van Boucaut om zijn prachtige 'Lamkel ZE na kalm'-shirt te showen. KVK had voorlopig niet terug van die mokerslag, liep bovendien in de buitenspelval die het rood-witte centrale duo had opengeklapt. De bezoekers waren dan al toe aan twee offensieve wissels. Ajagun moest het over rechts Ritchie De Laet lastig maken, terwijl Kagé de onmondige en onzichtbare Hornby moest gaan vervangen. Het ressorteerde geen kantelmoment. Roodwit stoomde door, bracht Ivo Dos Santos Rodrigues voor een direct resultaat. Amper op het terrein of de rechtspoot haalde op assist van Kevin Mirallas verschroeiend uit.

De Ploeg van 't Stad zegezeker? Heel even werden de bezoekers baas in de rood-witte rechthoek en die andere invaller Stojanovic pegelde via de lat binnen. Even het busje bellen, dacht Boucaut, al kreeg de tegentreffer wel steun vanuit het busje. Royal Antwerp FC was heel even van slag. KVK nam over voor het slotoffensief. Van Der Bruggen kon vanop zo'n 25 aanleggen na fout van Alexis de Sart, maar trof enkel de grijphanden van Sinan Bolat. Didier Lamkel Ze kreeg even voor het ingaan van drie extra minuten heel terecht en een hele warme applausvervanging. De rangschikking veilig gesteld, al hadden coach Laszlo Bölöni en zijn technische staf nog wel details voor verbetering vastgesteld.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/08/2019)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt
2 Ritchie De Laet
7 Didier Lamkel Ze - 52' - 52'
38 Faris Haroun (K)
25 Alexis de Sart
28 Benson Manuel
87 Kevin Mirallas - 44' (P)
70 Dieumerci Mbokani
 
64' 28 Benson Manuel (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in) - 65'
80' 87 Kevin Mirallas (uit)/
25 Koji Miyoshi (in)
91' 7 Didier Lamkel Ze (uit)/
18 Martin Hongla (in)
K.V. Kortrijk
1 Sebastien Bruzzese
6 Lucas Rougeaux
3 Brendan Hines-Ike
55 Vladimir Kovacevic
30 Kristof Dhaene
23 Julien de Sart
14 Hannes Van Der Bruggen - 78'
15 Christophe Lepoint
51 Eric Ocansay
9 Fraser Hornby
7 Ilombe Mboyo
 
54' 15 Christophe Lepoint (uit)/
11 Jovan Stojanovic (in) - 71'
56' 51 Eric Ocansay (uit)/
8 Abduljeleel Ajagun (in)
67' 9 Fraser Hornby (uit)/
10 Herve Kage (in)