R. Antwerp F.C.

3 - 0

Zon. 20/04/1997 15:00 u.

R. Standard de Liège

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Fernand Meese

Lijnrechters: Guido Adriaensen - Franky Vandoorne
 
Na R Antwerp FC - R Standard CL

Antwerpspitsen scoren weer - Severeyns en Owolabi zorgen voor zege tegen R Standard CL

DEURNE - "We hebben zeker geen geweldige wedstrijd moeten spelen om met de zege aan te knopen. Bovendien doet het altijd deugd dat er opnieuw gecoord wordt. Door drie verschillende spelers dan nog. Dat zal zeker aan de kapitein gelegen hebben." Cisse Severeyns mocht na het uitvallen van Rudi Smidts de rood-witte aanvoerdersband aantrekken. Bij blijft een onverbeterlijke grapjas.

Tijdens de persconferentie en in de Luikse kleedkamer lieten trainer Jos Daerden en Gunther Schepens andere geluiden horen. Zij vonden dat de Rouches op de Bosuil niet overpeeld werden en zelfs aanpraak mochten maken op een puntendeling. Niet te verwonderen dat de wenkbrauwen gefronst werden. George Kessler, die tijdens de heenmatch op Rocourt zijn collega Daerden van onbeschoftheid beschuldigde omdat deze hem voor de wedstrijd geen hand had gegeven, vond het niet nodig om te reageren.

"Na een moeizaam begin hebben we dankzij een goede ingesteldheid het laken naar ons toe kunnen trekken. Dat de doelpunten daarbij op het juiste moment vielen, heeft ons duidelijk geholpen. Vooral de derde en beslissende goal kwam er op een moment dat R Standard CL enige druk begon uit te oefenen. Ook wil ik onderstrepen dat onze spitsen, Cisse Severeyns en Ganiyu Owolabi, vandaag niet alleen gescoord hebben, maar ook geprobeerd hebben een paar te vormen. Dat was de voorbije weken zeker niet het geval", zei de general manager.

R.A.F.C. speelde geen wereldpartij, maar kreeg na anderhalve minuut al een eerste scoringskans via Cisse Severeyns. Aan de overzijde zou de hele eerste helft lang helemaal geen gevaar dreigen. Een afstandsschot van De Condé kon nauwelijks de vergelijking doorstaan met de pegel die Manu Karagiannis afvuurde waarmee de vervanger van de geblesseerde Maes heel wat moeite had. Toen Cisse Severeyns, verschillende malen op buitenspel betrapt, bij een lange haal vanuit het centrum op links mocht doorgaan, legde hij onbaatzuchtig of voor de vrijstaande Manu Godfroid die voor open doel eenvoudig niet meer kon missen. Cisse Severeyns verdubbelde net voor de pauze zelf de score nadat Ganiyu Owolabi een uittrap van Ranko Stojic met het hoofd had verlengd. Simeunovic maakte aanstalten de bal te plukken toen hij door een opportunistische Cisse Severeyns op zodanig knullige manier werd gelobd dat hij deze fase nog lang zal herinneren.

R.A.F.C. liet in de tweede helft het initiatief enigszins aan R Standard CL. Gevaar dreigde er evenwel niet. Voor doel kwam het enkel tot enkele lachwekkende toestanden met falende Luikenaars die de Bosuildefensie, met een bijzonder strijdvaardige Rudi Taeymans die als invaller voor de geblesseerde Rudi Smidts een sterke partij afleverde, niet konden verontrusten. Eens het uur gepasseerd en na een eerste noemenswaardig schot van Miceli, diende Ganiyu Owolabi de bezoekers trouwens de definitieve doodsteek toe na een persoonlijke poging waarbij hij drie tegenstanders in de wind zette en aansluitend nog beheerst wist af te werken. Een actie zoals de Antwerpsupporters er de laatste weken weinig hebben gezien. "Het is onze plicht blijven te geloven, maar enkel een mirakel kan ons nog vijfde laten eindigen", zei Georg Kessler met een enigszins uitgestreken gezicht (Jan Claessens - GvA - 25/12/2011).

(bron: de pers - 20/04/1997)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ranko Stojic
4 Wim Kiekens
3 Igor Nikolovski
5 Rudi Smidts (K)
2 Ivan Ilic - 47'
6 William Verbeeck
7 Manu Karagiannis
10 Sandro da Silva
8 Manu Godfroid - 29'
9 Cisse Severeyns - 42'
11 Ganiyu Owolabi - 59' - 63'
 
31' 5 Rudi Smidts (uit)/
12 Rudi Taeymans (in)
86' 7 Manu Karagiannis (uit)/
14 Dragan Glogovac (in)
R. Standard de Liège
20 Milan Simeunovic
5 Didier Ernst (K)
2 Gauthier Remacle
3 Dimitri Wavreille
4 Waldemar Jaskulski - 18'
7 Bernd Thys
10 Dimitri de Condé - 54'
6 Roberto Bisconti
8 Gunther Schepens - 32'
9 Axel Lawaree
11 Raphael Miceli
 
60' 11 Raphael Miceli (uit)/
15 Paulo da Silva Edmilson (in)
65' 5 Didier Ernst (uit)/
14 Dejan Pekovic (in)
77' 8 Gunther Schepens (uit)/
16 Christophe Vanden Bergh (in)