K. St.-Truidense V.V.

1 - 1

Din. 28/07/1998 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Staaien

Toeschouwers: 1.000
 
Scheidsrechter: Michel Piraux
 
Na S.T.V.V. - R Antwerp FC

STVV naar Lisp na strafschoppenreeks

SINT-TRUIDEN - De Truiense voorzitter Leo Schepers had na afloop een bedrukt gezicht, ondanks het ticket voor de finale in de Beker Ludo Coeck. Zijn ploeg verdiende in feite niet de eindstrijd, want de Great Old was duidelijk de betere ploeg geweest. Bovendien wordt de finale woensdag gespeeld, net op de avond waarop de Engelse topclub Everton te gast is op Staaien. Vraag is dan ook welke spelers S.T.V.V. naar het Lisp stuurt voor de finale tegen K Lierse SK.

Het duurde vrij lang voor er in de halve finale enig animo te bespeuren viel. Mertens die zijn debuut maakte op Staaien, zorgde met een gemeten voorzet naar Rudonja voor het eerste doelgevaar. De Sloveense international tikte de bal te ver van de voet. Even later liet Mertens zien hoe het wel moet. Englebert stuurde de nieuwe spits gepast in het straatje en Kurt schoof het leder rustig in het doel (1-0). De Sinjoren reageerden met een knal van William Verbeeck tegen de zijstaak. Darko Pivaljevic lokte even later bij doelman Volk een strafschop uit, maar de Truiense goalie weerde de elfmeter van de Serviėr met de voet.

Na de rust was de eerste doelkans opnieuw voor de Haspengouwers. Englebert verspeelde knullig de bal. Hierna eisten de ex-eersteklassers het spelbeeld voor zich op. Dat leverde vrij vroeg succes op toen Ganiyu Owolabi met een kopbal een misverstand tussen Dierickx en Belic succesvol afrondde. Toen Darko Pivaljevic enkele minuten later de thuisverdediging verschalkte, kenden de bezoekers pech. De bal verdween immers via de staander langs het doel. Darko Pivaljevic draaide zich voorbij enkele thuisverdedigers. Zijn knal belandde via de vingertoppen van Belic opnieuw tegen de staander. De strafschoppen brachten uiteindelijk uitsluitsel. Sint-Truiden haalde het na missers van Da Silva en Senanu. Dierickx, Teppers, Lenglois en Rudonja troffen wel raak (M.C. - GvA - 29/07/1998).

(bron: de pers - 29/07/1998)
 
Minuut per minuut
K St.-Truidense VV geplaatst na strafschoppen (4-2)
(Bron: GvA - 29/07/1998)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Oldrich Parizek
2 Abdul Saleem Senanu
3 Jonas De Roeck - 40'
4 Geert Emmerechts (K)
14 Johan Mucher - 24'
7 Gunter Ribus
6 William Verbeeck
8 Olivier Brassart
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic
11 Ganiyu Owolabi - 58'
 
82' 6 William Verbeeck (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
K. St.-Truidense V.V.
20 Robert Volk
2 Wouter Vrancken
3 Rudy Ducoulombier
5 Dirk Van Oeckelen
7 Philippe Lenglois
18 Samuel Aerts
14 Eddy Dierickx (K)
16 Patrick Teppers
8 Gaėtan Englebert
11 Kurt Mertens - 26'
13 Mladen Rudonja
 
46' 20 Robert Volk (uit)/
1 Dusan Belic (in)
66' 18 Samuel Aerts (uit)/
17 René Petersen (in)
75' 2 Wouter Vrancken (uit)/
12 Gunther Grammet (in)