K. Lierse S.K.

2 - 2

Woe. 05/08/1998 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: H. V.D.Poortenstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Erik Hannes
 
Na K Lierse SK - R Antwerp FC

Strafschoppen redden matig K Lierse SK

LIER - K Lierse SK kroonde zich gisteren voor de vijfde keer tot winnaar van de Trofee Ludo Coeck. De finale van de dertiende editie was niet altijd even fraai, maar verloor zelden aan spankracht. Een matig K Lierse SK moest op eigen grond tot twee keer toe een voorsprong prijsgeven, maar toonde zich superieur in het nemen van strafschoppen. Een attente Menzo stopte elfmeters van Geert Emmerechts en William Verbeeck. Darko Pivaljevic knalde naast.

Walter Meeuws hield Haagdoren (bloeduitstorting) en Spiteri (revalidatie) op de wachtlijst. Collega Regi Van Acker kwam met het beschikbare potentieel naar het Lisp afgezakt. Bij de twee sponsorloze Antwerpse profclubs, K Lierse SK stelt zijn gulle hand maandag voor, was de honger naar een financieel extraatje Ún sportief succes groot. De topklasser begon het meest gedreven aan zijn eerste echte test. Huysmans miste op aangeven van Zdebel, maar toch beukten de Pallieters zich nog voor het kwartier op voorsprong. Brocken sloop door de Antwerpse buitenspelval en knalde beheerst naast een kansloze Ivan De Corte.

"Buitenspel" vonden die van de Great Old. Het lokale volkje hield de lippen wijselijk op elkaar. Daarmee had geel-zwart zijn beste pijlen verschoten. Huysmans mikte nipt naast, maar de kijkfile verschoof zich steeds meer in de richting van Menzo. Even voorbij het halfuur trof Darko Pivaljevic de paal. Ganiyu Owolabi had alle moeite van de wereld om de rebound nog naast de lege kooi te vegen. Ganiyu Owolabi voerde nadien nog een rijk assortiment bloopers aan. Toch kwam de Great Old voor de rust nog verdiend langszij, toen een onzekere thuisdefensie aan de noodrem ging hangen.

Darko Pivaljevic lepelde de vrijschop haarfijn naast de heroptredende Menzo. De Nederlandse goalie moest nog een keertje al zijn gewicht in de schaal werpen om Ganiyu Owolabi van een treffer te houden. Meeuws kreeg tijd om bij te sturen, maar zag zijn ploeg in het tweede gedeelte nauwelijks herleven. Darko Pivaljevic dwong Van Meir tot een ultieme interventie op de doellijn en verplichte ook Menzo nog tot vliegwerk. Op het uur leek de jonge Hans Somers verlossing te brengen na een persoonlijk nummertje, maar de ingevallen en totaal vrijstaande Bimbo Fatokun bracht de niet-aflatende Sinjoren vrij snel langszij.

In een woelige slotfase kreeg Dirk Huysmans de winning-goal nog aangeboden door Cavens, de flankspeler besloot onbesuisd naast. Luttele minuten later voor einde dreef ook een falende Van de Weyer K Lierse SK de strafschoppen in (K.G./E.M. - GvA - 06/08/1998).

"Twee winnaars" (Geert Emmerechts): droevige gezichten in het Antwerpkamp.
De Great Old had fraai strijd geleverd op het Lisp, maar moest uiteindelijk zonder prijs huiswaarts. Voor Geert Emmerechts alvast een onlogische gang van zaken. "Deze match verdiende twee winnaars. Ik ga zeker niet zeggen dat het allemaal rozengeur en maneschijn was, maar beide ploegen forceerden nietemin tal van kansen."

"Vooral op het einde van de eerste helft en tijdens de tweede periode waren de betere mogelijkheden toch voor ons. De gelijke stand was na negentig minuten alvast logisch te noemen." Die strafschoppen blijven een loterij. Jammer dat we naast de trofee grepen, want in dit stadium is elke opkikker meegenomen. We kozen ervoor om de buitenspelval voortdurend open te trekken en dat heeft zich tegen ons gericht." Geert Emmerechts prees de vechtlust van de jongeren, maar deed toch een oproep naar trainer en bestuur. "Ondanks dit fraaie resultaat moet iedereen beseffen dat er nog werk aan de winkel is."

"Het is aan trainer en bestuur om te oordelen wat ik daarmee bedoel. De integratie van de jeugd is alvast veelbelovend (K.G./E.M. - GvA - 06/08/1998)."

(bron: de pers - 06/08/1998)
 
Minuut per minuut
Beslissing op strafschoppen: 3-0 SK Lierse 3-R.A.F.C. 0 - K Lierse SK eindlaureaat Beker Ludo Coeck
(Bron: G.V.A. - 06/08/1998)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ivan De Corte
14 Johan Mucher
3 Jonas De Roeck
4 Geert Emmerechts (K)
7 Gunter Ribus
2 Abdul Saleem Senanu
6 William Verbeeck
10 Sandro da Silva
8 Olivier Brassart
9 Darko Pivaljevic - 36'
11 Ganiyu Owolabi
 
67' 11 Ganiyu Owolabi (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in) - 71'
67' 14 Johan Mucher (uit)/
12 Dragan Siljanoski (in)
K. Lierse S.K.
1 Stanley Menzo
2 David Brocken - 14'
4 Eric Van Meir
3 Gela Shekiladze
5 Filip Daems
6 Ives Serneels (K)
8 Hans Somers - 60'
10 Thomas Zdebel
11 Peter Huistra
7 Dirk Huysmans
9 Jurgen Cavens
 
46' 6 Ives Serneels (uit)/
16 Frank Leen (in)
61' 8 Hans Somers (uit)/
12 Robby Van de Weyer (in)