K. Lierse S.K.

0 - 0

Zat. 10/07/1999 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Herman Vanderpoortenstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Philipppe Flament
 
Na K Lierse SK - R Antwerp FC

Frisse sinjoren vellen tempoloos K Lierse SK - R Antwerp FC en KFC Lommelse SK spelen zondag finale Beker Ludo Coeck

LIER - De finale van de trofee Ludo Coeck gaat dit jaar tussen tweedeklasser R Antwerp FC en het Limburgse KFC Lommelse SK. Geen tweede opeenvolgende zege dus voor K Lierse SK, dat na strafschoppen onderuitging tegen een beter spelend R.A.F.C. KFC Lommelse SK bleek te sterk voor KSK Beveren. De eindstrijd wordt volgende zondag om 19.30u. gespeeld op een nog aan te duiden terrein.

K Lierse SK mag een tweede opeenvolgend succes in zowel de Trofee Ludo Coeck als de Guldensporentrofee vergeten. De Pallieters overleefden zaterdag niet op het eigen Lisp. Een frisser en beter ge´nspireerde Great Old wettigde vooral in de tweede helft een finaleplaats. Dat de Sinjoren pas via een achterpoortje in de eindstrijd raakten, was vooral de verdienste van Patrick Deman.

Conclusies trekken uit deze oefenpot met inzet is overbodig. De bekerwinnaar legde de voorbije veertien dagen het accent hoofdzakelijk op het conditionele vlak en kreeg daar zaterdag de rekening voor gepresenteerd. In een weinig spraakmakende eerste helft zorgden kopkansen voor Van Meir en Somers, een opwippertje van Cavens en een afgekeurd doelpunt van Zdebel nog voor enige camouflage, al hield rood-wit met kansen voor Patje Goots en vooral Ganiyu Owolabi de balans toen al in evenwicht. Bovendien mochten de Lierenaars niet mopperen dat Flament de ogen sloot voor licht duwwerk van Daems op William Verbeeck binnen de zestienmeter.

Na rust ging K Lierse SK toch ten onder. Een sluw R.A.F.C. liet de tempoloze eersteklasser komen en loerde op een snelle tegenstoot. Patje Goots schoot eerst nog voorlangs, maar nadien was het vooral Deman die zijn werkgever in leven hield op pogingen van Zoran Campara en alweer Patje Goots. K Lierse SK zelf kwam na rust niet verder dan een flauwe poging van Zdebel. Het verslikte zich in onnoemelijk veel slordigheden. In de strafschoppenreeks haalde het team van Van Acker alsnog verdiend de bovenhand. De Sinjoren teerden op een vroege misser van Daems, maar alweer Deman leek stokken in de wielen te steken door de laatste strafschop van Geert Emmerechts te pareren.

Ook Oldrich Parizek pareerde de poging van Cavens en bracht zo gerechtigheid (K.G. - GvA - 12/07/1999).

(bron: de pers - 12/07/1999)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Oldrich Parizek
Laszlo Nagy
Geert Emmerechts
Stefan Leleu
Jurgen De Neys
Marc Van Britsom
William Verbeeck
Abdul Saleem Senanu
Zoran Campara
Ganiyu Owolabi
Patrick Goots
 
77' Ganiyu Owolabi (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
K. Lierse S.K.
Patrick Deman
Gela Shekiladze
Carl Hoefkens
Eric Van Meir
Filip Daems
Frank Leen
Hans Somers
Steve Laeremans
Thomas Zdebel
Robbi Van de Weyer
Jurgen Cavens
 
46' Steve Laeremans (uit)/
Joe Spiteri (in)
67' Robbi Van de Weyer (uit)/
Gert Peelman (in)
Strafschoppen
Patrick Goots
Eric Van Meir
Laszlo Nagy
???
Stefan Leleu
Hans Somers
Jurgen De Neys
Thomas Zdebel