R. Antwerp F.C.

1 - 1

Din. 03/08/1999 20:00 u.

K.V. Mechelen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.000
 
Scheidsrechter: Smet
 
Na R Antwerp FC - KV Mechelen

R Antwerp FC verdiend verder via strafschoppen

DEURNE - Dankzij een late gelijkmaker van Gunter Ribus en winst in de strafschoppenreeks kon R Antwerp FC zich voor de tweede ronde van de Ligabeker kwalificeren. Van een echte generale repetitie voor de competitiestart kon geen sprake zijn. Daarvoor ontbraken bij Malinwa te veel titularissen.

Regi Van Acker had deze wedstrijd weliswaar uitgeroepen tot een cruciale voorbereidingswedstrijd, collega Gunter Jacob wilde enkele dagen voor aanvang van de competitie duidelijk niet in zijn kaarten laten kijken. De trainer van Malinwa stelde een veredeld invallersteam op. Regi Van Acker selecteerde wel in functie van de eerste competitiewedstrijd in Dessel. Hij liet Zoran Campara, vorige maandag voor vier wedstrijden geschorst, op de bank en begon met Gunter Ribus en Sandro Da Silva. R.A.F.C. begon het scherpst aan de wedstrijd. Ivan Willockx moest al vroeg met een knappe zweefsprong een magistrale vrijschop van Sandro Da Silva uit de kruising halen. Na een goed kwartier moest Malinwa met tien verder. Tom Peeters kreeg rood nadat hij de doorgebroken Gunter Ribus neerhaalde.

Het mannetje minder leek een bij momenten potig KV Mechelen aanvankelijk niet te deren. De nieuwbakken eersteklasser kwam zelfs op voorsprong via Verhoeven, die een door Oldrich Parizek afgeweerde poging van Bruyninckx binnenschoot. Na de pauze nam R.A.F.C. het heft in handen en begon de numerieke minderheid door te wegen bij de bezoekers. De ingevallen Lebegge moest twee keer redding brengen op pogingen van William Verbeeck en Patrick Goots. De spits van R.A.F.C. knalde even later een vrijschop tegen de paal. Stefan Leleu zag zijn poging door Van de Ven van de lijn gehaald. Ook Jurgen De Neys vond de paal op zijn weg. In de laatste minuut scoorde Gunter Ribus de verdiende gelijkmaker. Tijdens de strafschoppenreeks toonde de Great Old zich het sterkst (Ja.V.C. - GvA - 04/08/1999).
(bron: de pers - 04/08/1999)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys
William Verbeeck
Abdul Saleem Senanu
Marc Van Britsom
Gunter Ribus - 90'
Sandro da Silva
Patrick Goots
 
46' Abdul Saleem Senanu (uit)/
Zoran Campara (in)
46' Barry Budts (uit)/
Jonas De Roeck (in)
75' Zoran Campara (uit)/
Ganiyu Owolabi (in)
K.V. Mechelen
Ivan Willockx
Kristof Vermeir
Drissa Diallo
Johan Bal
Birger Vandeven
Kenny Verhoeven - 30'
Tom Peeters - 17'
Chris Bruyninckx
Kevin Stickens
N'Gom Ousmana Camara
Garret Kusch
 
46' Willockx (uit)/
Lebegge (in)
65' Verhoeven (uit)/
Camus (in)
67' Bal (uit)/
Darcon (in)
74' Van de Ven (uit)/
Van Steenberghe (in)
Strafschoppen
???
???
???
???