K.F.C. Dessel Sport

1 - 3

Woe. 11/08/1999 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Lorzestraat

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Eddy De Coninck

Lijnrechters: Jerry Loenders - Christian Legrève
 
Na KFC Dessel Sport - R Antwerp FC

William Verbeeck speelt zich in de kijker bij vriend en tegenstander - "R Antwerp FC mocht de start van de competitie niet missen"

R Antwerp FC miste haar start niet. Tegen het zwarte beest van vorig seizoen kwam de Great Old slechts in het begin van de tweede helft even in de problemen. "Na vorig seizoen weten we hoe belangrijk het is de start niet te missen," zei uitblinker William Verbeeck. De Great Old was ondanks de schitterende oefencampagne niet met een gerust hart naar de Kempen afgereisd. Vorig seizoen beten de jongens van Regi Van Acker twee keer in het zand tegen KFC Dessel Sport. Dit keer lieten ze zich niet verrassen. "We hebben die nul op zes uit ons hoofd gezet," aldus Verbeeck.

"Verliezen in Dessel was taboe. Het scenario verliep aanvankelijk ideaal voor ons. Van vorig seizoen weten we hoe belangrijk het is om tegen zulke ploegen op voorsprong te komen. Nu lukte dat al heel vroeg in de match, schitterend natuurlijk. Als we nu kunnen starten met een tien op twaalf dan moeten we die helse inhaalrace van vorig jaar niet overdoen." De zege van rood-wit opent perspectieven. Regi Van Acker kon in Dessel geen beroep doen op Zoran Campara die op het middenveld voor een technisch surplus zorgt en Darko Pivaljevic die in de spits brokken moet maken met Patje Goots.

Met de Zuid-Afrikaan Jacobs die bij de invallers en op training schitterende dingen laat zien, houdt Van Acker nog iets achter de hand. William Verbeeck ontpopte zich in Dessel tot de beste man op het veld. Met twee assists en een op hem gemaakte strafschopfout had hij een groot aandeel in de zege. Ook op andere momenten was Antwerps nummer zes ongrijpbaar. "Ach, je bent maar zo sterk als je eigen ploeg dat toelaat," blijft hij bescheiden. "Je moet de ballen krijgen van ploegmaats en ze moeten bereid zijn om gaten dicht te lopen. Dat ik een goede wedstrijd speelde is meegenomen, maar het is de ploeg die telt."

Toen Mateso vlak na de rust de aansluitingstreffer binnenkopte, kreeg R Antwerp FC het even benauwd. "We brachten onszelf in moeilijkheden. We kwamen niet agressief genoeg uit de kleedkamer en dan loop je op een doelpunt." Ook trainer Regi Van Acker was opgelucht dat zijn ploeg geen averij opliep in het eerste halfuur van de tweede helft. "Wat een moment van concentratieverlies kan teweegbrengen," aldus Van Acker. "Een doelpunt is snel gemaakt en voor je het weet, beleef je nog een warme avond. Een klein veld, het publiek dat opleeft, de gevolgen kunnen groot zijn."

"Ik onthou de positieve zaken. Het enorme tempo in de eerste helft. De bliksemstart met vooral een sterke William Verbeeck. Eigenlijk hadden we voor de rust meer doelpunten moeten maken. Belangrijkst is dat we op de openingsdag drie punten pakken op het veld van een ploeg die ons helemaal niet ligt. We hebben bewezen dat het vertrouwen terecht in de groep aanwezig was (J.V.C. - GvA - 12/08/1999)."

Overzicht van een wonderjaar - 01

R Antwerp FC begon het seizoen met een verplaatsing tegen KFC Dessel Sport, de ploeg die ons vorig jaar in feite de promotie kostte. R.A.F.C. ging tegen de Kempenaars toen twee keer onderuit. De match op de openingsdag werd bekeken als een gewone wedstrijd. KFC Dessel Sport was in alle voorbeschouwingen als een grijze middenmotor afgeschilderd. R.A.F.C. won met 1-3 en dat was het werk van William Verbeeck. Ongrijpbaar voor de lokale defensie bood hij Sandro Da Silva in de openingsminuut een goal aan. Vervolgens werd er ook een strafschopfout op de jonge middenvelder begaan. Na de rust vocht KFC Dessel Sport dapper terug. R.A.F.C. kwam zwaar onder vuur te liggen. De ingevallen Bimbo Fatokun zorgde voor een eerste exploot van het seizoen door een schitterende treffer aan te tekenen en zo de zege veilig te stellen (Antwerp Clubblad-14 - 08/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 12/08/1999)
 
Minuut per minuut
07' G O A L: William Verbeeck zet voor, Sandro Da Silva tikt de 0-1 binnen.
12' Balverlies Cox, William Verbeeck alleen door. De Fré brengt redding.
29' Hoes zet voor van op rechts, de vrijstaande Mateso schiet onbesuisd naast.
33' De Fré bokst een schot van Patje Goots in hoekschop.
34' G O A L: Heylen vloert William Verbeeck in het strafschopgebied. Patje Goots zet de strafschop om (0-2).
40' Schot William Verbeeck, schitterende redding De Fré.
51' G O A L: Mateso kopt een voorzet van Hoes binnen (1-2).
55' William Verbeeck schiet van dichtbij naast.
59' Lobje van Kerkhofs gaat rakelings naast.
60' Abdul Senanu kopt een voorzet van Sandro Da Silva naast.
67' Misverstand in de Antwerpverdediging. Oldrich Parizek redt nipt de poging van Jacobs.
78' G O A L: William Verbeeck op Bimbo Fatokun die onhoudbaar binnenknalt. 1-3.
81' Mateso en Abdul Senanu in een spectaculair kopduel.
(Bron: GvA - 12/08/1999)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Jonas De Roeck
Geert Emmerechts
Stefan Leleu
Jurgen De Neys
William Verbeeck
Marc Van Britsom
Abdul Saleem Senanu
Gunter Ribus
Sandro da Silva - 7'
Patrick Goots - 34' (P)
 
67' Gunter Ribus (uit)/
Johan Mucher (in)
71' Sandro da Silva (uit)/
Bimbo Fatokun (in) - 78'
84' Patrick Goots (uit)/
Ganiyu Owolabi (in)
K.F.C. Dessel Sport
Kris De Fré
Rudi Hoes
Marc Cox
Hans Gielens
Frank Kerkhofs
Gerd Heylen
Dave Van den Schoor
Andy Melis
Patrick Jacobs
Stefano Ghiro
Abdallah Mateso - 51'
 
46' Andy Melis (uit)/
Kristof Sas (in)
46' Stefano Ghiro (uit)/
Abdelaziz Nouhass (in)
61' Rudi Hoes (uit)/
Aleksander Bursac (in)