R. Antwerp F.C.

2 - 0

Woe. 25/08/1999 20:00 u.

Royal Tilleur FC Liégeois

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters: Danny Vanderhoven - André Mortier
 
Na R Antwerp FC - Royal Tilleur FC Liégeois
Regi Van Acker is tevreden met zes op zes, maar wil beter voetbal zien - "We hadden twee of drie keer meer moeten scoren"

DEURNE - R Antwerp FC behoudt het maximum van de punten. Darko Pivaljevic speelde voor het eerst vanaf de aftrap na zijn armbreuk. Hij had met twee assists een belangrijk aandeel in de zege van zijn ploeg. Coach Van Acker temperde na afloop de euforie. "Ik ben maar half tevreden," was de mening van de Antwerptrainer. "We namen een snelle start en scoorden meteen, maar nadien lieten we het afweten. We speelden te veel door het centrum van de verdediging in de eerste helft. We maakten het de defensie van Royal Tilleur FC Liégeois zelf gemakkelijk. Ik bespeurde een zekere laksheid na die vroege goal. Na de rust liep het beter. We speelden de bal beter rond en creëerden kansen. Toen dook er een nieuw euvel op: we werkten niet af. Verschillende spelers doken alleen voor de keeper op, maar misten. Dat mag niet. We hadden twee of drie keer meer moeten scoren. Nu tillen we daar niet zwaar aan omdat we winnen, maar we hadden meer moeten tonen."

De belangrijke inbreng van Darko Pivaljevic was ook Van Acker niet ontgaan. Hij is tevreden over de evolutie van zijn spits. "We hadden afgesproken dat hij een uur voluit zou gaan en hij hield woord. Darko werkte voluit voor het team, maakte goede acties. Er waren soms fouten nodig om hem af te stoppen. Hij verbetert duidelijk match na match, maar dat wisten we." Ondanks de kritische kanttekeningen van Van Acker opent R Antwerp FC de competitie met een foutloos parcours. Van Acker gelooft dat zijn ploeg nog beter moet kunnen. "Zes op zes, weinig of geen tegengoals tot nu toe. Zelfs zonder Geert Emmerechts vandaag, die toch een leidersfiguur is. Binnenkort recupereren we Zoran Campara. Abdul Senanu groeit op het middenveld naar zijn beste niveau toe. Dat zijn allemaal zaken die beloven voor de toekomst." Als iedereen fit is, dringen zich enkele moeilijke keuzes op voor Van Acker.

De trainer zal enkele spelers moeten ontgoochelen. Hij gelooft niet dat dit ten nadele zal gaan van de groep. "Iedereen moet leren omgaan met concurrentie. Ook diegenen die tot nu toe dachten dat ze onaantastbaar waren. 'Wij willen winnen', dat is onze spreuk dit seizoen. Met de nadruk op 'wij'. Dat er gevaar bestaat dat sommigen gaan zweven als we blijven winnen, geloof ik niet. De mannen die erbij gekomen zijn, blijven met de voeten op de grond. Dat zijn geen zwevers. Zij beseffen beter dan wie ook dat tweede klasse realiteitsvoetbal vraagt."

Overzicht van een wonderjaar - 02

De eerste thuismatch van het seizoen met Royal Tilleur FC Liégeois als tegenstanderleverde weinig problemen op. Er werd met 2-0 gewonnen. De partij was nog voor rust gespeeld. William Verbeeck was opnieuw de grote bezieler van de Antwerpse elf (Antwerp Clubblad-14 - 08/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 26/08/1999)
 
Minuut per minuut
02' G O A L: Darko Pivaljevic bereikt Goots, die op de rand van buitenspel de openingstreffer binnentrapt.
12' Theissen schiet rakelings naast.
20' Wavreille haalt een voorzet-schot van Jurgen De Neys van de lijn.
32' Velkeneers haalt een schot van Patje Goots uit de korte hoek.
38' Een hakje van Patje Goots mist kracht. Velkeneers redt simpel.
42' G O A L: Darko Pivaljevic lanceert knap William Verbeeck, die Velkeneers omspeelt en in het lege doel besluit (2-0).
48' Velkeneers redt een mooi vluchtschot van Darko Pivaljevic.
50' Sandro Da Silva alleen door stuit op Velkeneers.
61' Sandro Da Silva schiet naast.
64' Patje Goots knalt op de paal.
(Bron: GvA - 26/08/1999)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Dragan Siljanoski
Stefan Leleu
Abdul Saleem Senanu
Jurgen De Neys
Jonas De Roeck
William Verbeeck - 41'
Marc Van Britsom
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic
Patrick Goots - 2'
 
69' Sandro da Silva (uit)/
Gunter Ribus (in)
69' Darko Pivaljevic (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
74' William Verbeeck (uit)/
Johan Mucher (in)
Royal Tilleur FC Liégeois
Roland Velkeneers
Dimitri Wavreille
Michaël Galan Orchida
Salvatore Cali
Waldemar Jaskulski
Pascal Beaujean
Jerome Marechal
Agustin Berrocal
Michaël Wiggers
Christophe Grégoire
Christian Theissen
 
46' Michaël Wiggers (uit)/
Sofiene El Khadri (in)
58' Jerome Marechal (uit)/
Christ. Van den Bergh (in)
66' Salvatore Cali (uit)/
Eric Deflandre (in)