K.S.V. Roeselare

1 - 2

Zon. 05/09/1999 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Schiervelde

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Johny Ver Eecke

Lijnrechters: Alex Verstraeten - Kristoffe Parmentier
 
Na KSV Roeselare - R Antwerp FC

Zege van Great Old overschaduwd door scheenbeenbreuk van William Verbeeck - "Negen op negen, maar een zwarte dag voor R Antwerp FC"

ROESELARE - Dankzij een doelpunt van Bimbo Fatokun haalde R Antwerp FC drie zwaarbevochten punten binnen. De prijs voor de zege was hoog. William Verbeeck liep een scheenbeenbreuk op en is vier maanden buiten strijd. "Een zwarte dag," zei Regi Van Acker.
Het oogde allemaal onschuldig (!). William Verbeeck werd tien minuten voor de rust in het strafschopgebied neergehaald door doelman Urosevic. Niet eens zwaar of vuil, maar de gevolgen waren desastreus. Het nummer zes van R.A.F.C. moest worden afgevoerd met een scheenbeenbreuk.

Rood-wit was in die eerste helft niet aan zijn beste wedstrijd bezig, maar kwam na de rust helemaal niet meer in zijn spel. Matchwinnaar Bimbo Fatokun legt uit waarom. "We waren allemaal erg onder de indruk van de blessure van William," aldus Bimbo Fatokun. "Toen ik vernam hoe erg het was, leek het alsof mijn hoofd ontplofte. Tegelijk hebben we in de tweede helft geknokt voor onze ongelukkige ploegmaat. We hebben voor hem gespeeld. Ik draag de salto's die ik na mijn winnend doelpunt kon maken dan ook op aan William." De titelfavoriet kreeg de zege niet cadeau van een scherp en agressief KSV Roeselare dat na een nul op zes aan eerherstel toe was.

Meer dan een uur mocht een matig ge´nspireerde Great Old tegen tien man spelen. Zelden konden de jongens van Regi Van Acker daar gebruik van maken. In aanvallend opzicht werd te vaak de individualistische oplossing gezocht in de plaats van terug te vallen op de vlotte balcirculatie van de voorbije weken. Het was Bimbo Fatokun, die pas vijf minuten op het veld stond, die rood-wit de driepunter schonk. Ongelooflijk hoe de Nigeriaan erin slaagt bij elke invalbeurt meteen messcherp voor de dag te komen. "Dat is iets in het kopje," legt Bimbo uit. "Ik praat tegen mezelf en prent mezelf constant in: de ploeg rekent nu op mij, nu moet ik het doen."

"Ik weet dat de trainer mij in de ploeg zet om te vechten en om het verschil te maken. Ik bouw de concentratie op tijdens de opwarming en zeg tegen mezelf: dit is je kans. Dat gevoel zit heel diep bij mij. Ik kom helemaal opgepept in de wedstrijd." Bimbo Fatokun wil geen super-sub genoemd worden. Toch komt zijn huidige status bij R.A.F.C. daar op neer. Als Patje Goots en Darko Pivaljevic fit zijn, weet hij dat er voor hem slechts een plaatsje op de bank is weggelegd. "Ik heb daar geen problemen mee. Pat en Darko zijn schitterende spelers. Het zijn niet zomaar twee spitsen. Ik leer elke dag bij van hen en steel met mijn ogen. Zij zijn ouder dan ik en meer ervaren."

"Zolang ik bij elke invalbeurt kan scoren, dan worden de ploeg en ikzelf daar beter van. We hebben dit seizoen allemaal hetzelfde doel. Deze club wil naar eerste klasse en daar moet alles voor wijken (J.V.C. - GvA - 6/09/1999)."

Overzicht van een wonderjaar - 03

Met zes op zes reisde de Great Old richting Schiervelde. Er werd helaas een bruut einde gesteld aan de sterke periode van William Verbeeck. De rechtermiddenvelder liep tijdens een botsing met de lokale doelman een zware beenbreuk op. R Antwerp FC won weliswaar, maar dat was slechts een detail. Het verlies van de beste speler woog op het gemoed. Voor William Verbeeck werd dat het begin van een lange lijdensweg, waarin hij zelfs enkele uren in de waan verkeerde dat hij leukemie had nadat twee bloedstalen verwisseld werden verwisseld (Antwerp Clubblad-14 - 08/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 06/09/1999)
 
Minuut per minuut
03' Schot Patje Goots in het zijnet.
08' Volley Patje Goots op de kruising.
23' MatÚ schiet tegen de paal.
28' Geldhof haalt de doorgebroken Darko Pivaljevic neer, penalty en rode kaart voor Geldhof. Darko Pivaljevic schiet de strafschop op doelman Urosevic.
32' Zoran Campara treft de onderkant van de deklat.
34' Urosevic haalt William Verbeeck neer in de zestien meter. De Antwerpspeler breekt zijn scheenbeen.
38' G O A L: Patje Goots zet de strafschop om: 0-1.
57' G O A L: een vrijschop van Stojanovic onhoudbaar in de winkelhaak: 1-1.
59' Nogmaals een vrijschop van Stojanovic. Dit keer pareert Oldrich Parizek.
67' Schot Patje Goots op de vuisten van Urosevic.
76' G O A L: Bimbo Fatokun straft een flater van Urosevic af en scoort de winnende treffer: 1-2.
(Bron: GvA - 06/09/1999)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Abdul Saleem Senanu
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jonas De Roeck
William Verbeeck
Zoran Campara
Marc Van Britsom
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic
Patrick Goots - 38' (P)
 
37' William Verbeeck (uit)/
Gunter Ribus (in)
46' Jonas De Roeck (uit)/
Johan Mucher (in)
71' Sandro da Silva (uit)/
Bimbo Fatokun (in) - 76'
K.S.V. Roeselare
Bozidor Urosevic - 37'
Didier Vandenberghe
Dieter Dever
Stephen Geldhof - 28'
Chris Desomer
Charles Okonedo
Laurent Ballenghien
Csaba MatÚ
Steev Yousfi
Christian Bouckenooghe
Branko Stojanovic - 57'
 
75' Csaba MatÚ (uit)/
Bj÷rn Vandaele (in)