K. V. Oostende

1 - 2

Zat. 11/12/1999 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Albertparkstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Luc Huyghe

Lijnrechters: Dirk Vanhoutte - Luc Janssens
 
Na KV Oostende - R Antwerp FC

R Antwerp FC winterstop in met negen punten voorsprong op KFC Dessel Sport - "Van zulke doelpunten kan je alleen maar genieten"

OOSTENDE - R Antwerp FC behaalde in Oostende haar achtste opeenvolgende uitzege. De Great Old was met weergaloze klassegoals van Patje Goots en Darko Pivaljevic stukken efficiënter en mag met een straat voorsprong de feestdagen induiken. Regi Van Acker moet zijn portefeuille bovenhalen na de zege in Oostende. Hij beloofde zijn spelers een etentje als zij bij het ingaan van de winterstop de beoogde veertig punten beet hadden. Het werden er uiteindelijk 42. Lange tijd zag het er niet naar uit dat de leidersploeg met de volle buit aan de haal zou gaan in het Albertpark. De Great Old kreeg voor de rust weinig voet aan de grond en moest het gebeuren ondergaan.

"Het was een bewuste keuze om in de eerste helft de kat uit de boom te kijken," zei Van Acker achteraf. "KV Oostende is levensgevaarlijk als je het de ruimte laat." Bewust of niet, feit is dat R.A.F.C. met vuur speelde. De 0-0 ruststand was pure winst voor de Great Old. Na de pauze bewezen de rood-witten waarom het afgetekend aan de leiding staat. Oostende had zijn beste pijlen verschoten op het moment dat R Antwerp FC de wedstrijd besliste op zuivere individuele klasse. Binnen de minuut bezorgden Patje Goots en een sublieme Darko Pivaljevic hun team een veilige voorsprong. "Werelddoelpunten," stelde Van Acker terecht vast. "Als je ziet hoe Darko Pivaljevic op een paar vierkante meter vier, vijf tegenstanders dolt en scoort, dat doen weinig spitsen in België hem na."

"Hier kan je alleen maar van genieten, ook als trainer van de tegenpartij," sprak ook Oostendetrainer Leo Van der Elst bewonderend. "Hoe ik het doe, weet ik zelf niet," aldus Darko Pivaljevic achteraf. "Je denkt niet na op zulke momenten, het gebeurt gewoon. Iedereen weet dat precies dat mijn kwaliteiten zijn: met de bal aan de voet iets forceren in de zestien meter." R.A.F.C. ging voor één punt naar de kust en kwam er met drie terug. Verschillende concurrenten gingen opnieuw de boot in. "Het kampioenschap in tweede is gespeeld," stelde Leo Van der Elst nuchter vast. Regi Van Acker kan uiteraard niet zeggen dat zijn ploeg al kampioen is, maar weet in zijn binnenste dat er al onmogelijk veel zal moeten mislopen om naast de oppergaai te grijpen.

"Je bent pas kampioen als je het echt bent," zegt de trainer van rood-wit. "Vorig jaar sloop er op een bepaald moment ook euforie in de club en toen pakten we er naast. Dit seizoen werd de groep op de juiste plaatsen oordeelkundig versterkt en moeten we kunnen standhouden. We hebben nu niet de handicap van de gemiste start van vorig jaar en we hebben vooraan spelers die iets meer kunnen dan anderen. Dat is genieten geblazen (J.V.C. - GvA - 13/12/1999)."

Overzicht van een wonderjaar - 15

Het werd geen gemakkelijke wedstrijd voor de Great Old. Voor de rust moest de groep van Regi Van Acker KV Oostende laten komen. Het was evenwel een steriel overwicht van de kustjongens. KV miste de kansen. Ook Oldrich Parizek en het doelhout hielden mee de nul op het bord. Twee klasseflitsen van Patje Goots en Darko Pivaljevic beslisten na een uur de wedstrijd. R.A.F.C. gaat de winterstop in met negen punten voorsprong (Antwerp Clubblad-15 - 12/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 13/12/1999)
 
Minuut per minuut
02' Oldrich Parizek verkijkt zich compleet op een voorzet van D'Hooghe. Cuffez trapt van schuin voor doel in het zijnet.
10' Oldrich Parizek pakt een schot van Cuffez, op of achter de doellijn? Oostende claimt tevergeefs een doelpunt.
19' Renty krijgt een vrije schietkans maar besluit te zwak op Oldrich Parizek.
40' Darko Pivaljevic schiet over.
42' De Clercq zondert Yachou moederziel alleen af voor de Antwerpdoelman. Oldrich Parizek redt met de voet.
43' Een schot van Patje Goots wijkt af op het been van Bapupa. De bal gaat centimeters over.
44' Renty trapt van dichtbij op de paal.
45' Een schot van Cuffez gaat rakelings naast.
60' G O A L: Patje Goots draait zich in de zestien meter knap vrij en trapt de 0-1 binnen.
61' G O A L: Darko Pivaljevic zet vier man in wind en scoort (0-2).
88' G O A L: Cuffez scoort de eerredder voor Oostende (1-2).
(Bron: GvA - 13/12/1999)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Geert Emmerechts
Stefan Leleu
Johan Mucher
Gunter Ribus
Abdul Saleem Senanu
Zoran Campara
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic - 61'
Patrick Goots - 60'
 
71' Darko Pivaljevic (uit)/
Laurent Dauwe (in)
74' Sandro da Silva (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
82' Gunter Ribus (uit)/
Laszlo Nagy (in)
K. V. Oostende
Glen Decaesstecker
Kenny Devuyst
Didier Bapupa
Johny Nierynck
Dominique D'Hooghe
Bert Lamaire
Björn Renty
Alain De Clercq
Wim Cuffez - 88'
Rachid Yachou
Leo Uzoma
 
59' Dominique D'Hooghe (uit)/
Björn Derycke (in)
64' Bert Lamaire (uit)/
Noureddine Hamouch (in)
71' Björn Renty (uit)/
Frank Magerman (in)