K.V.C. Westerlo

2 - 1

Zat. 12/08/2000 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion 't Kuipje

Toeschouwers: 8.000
 
Scheidsrechter: Johny Ver Eecke

Lijnrechters: Erik Clerkx - Pieter Polfliet

Vierde official: Henri Collard
 
Westerlo doelman Bart Deelkens stopt in slotminuut strafschop van Goots "Een onvergetelijk moment"
WESTERLO - Royal Antwerp Football Club heeft zijn rentree in eerste klasse gemist. Op het veld van KVC Westerlo kreeg de oudste club van BelgiŽ een uur lang geen voet aan de grond. Toch was er in de slotminuut uitzicht op een gelijkspel. Het nieuwe Westelse nummer 1, Bart Deelkens, voorkwam dat het opportunisme van R Antwerp FC beloond werd. Hij dook de onterecht toegekende strafschop van Patje Goots uit de hoek.

Dat KVC Westerlo in de slotfase nog moest bibberen, had het vooral aan zichzelf te wijten. In het eerste kwartier had het Kuipje tot vijf keer toe kunnen dansen als er adequaat was afgewerkt, maar alleen aanwinst Boeka-Lisasi kreeg de bal voorbij Oldrich Parizek. Een uur lang haalde de Great Old een bedenkelijk niveau. Na de 2-0 van Schaessens gokte Antwerptrainer Van Acker dan maar alles of niets door met Ki-Hyeon Seol en Gert Peelman twee extra spitsen in te brengen. De snelle aansluitingstreffer van Patje Goots vuurde de rood-witten aan en bracht een steeds dieper wegzakkend KVC Westerlo aan het twijfelen. Toen scheidsrechter Ver Eecke in de slotminuut de bal op de stip legde nadat Peelman zich voor de voeten van Dauwen gooide, leek het eerste Antwerpmirakel van het seizoen in de maak.

Geluk
Dat was buiten de vlekkeloze Westelse doelman Deelkens gerekend. Hij haalde de elfmeter van Patje Goots schitterend uit de hoek en werd zo matchwinnaar. "Een ongelooflijk en onvergetelijk moment," genoot de 22-jarige Limburger na. "Wist ik veel dat Goots meestal rechts trapt, maar je moet dit niet overroepen. Zonder geluk kun je geen strafschop stoppen. De volgende keer lig ik misschien te spartelen in de verkeerde hoek." In het geheugen van Patje Goots staat de redding van Deelkens voor eeuwig gegrift. "Ik kan me niet herinneren dat ik in de laatste vijf jaar een strafschop miste," probeerde de Bosuilspits de kater te verwerken. "Hij was niet eens zo slecht getrapt, misschien iets te hoog. Vrijdag trapte ik na de training er nog twee binnen in dezelfde hoek. Maar nu, ja. Op naar een nieuwe succesreeks zeker?"

Het was niet zonder de nodige consternatie dat de bal op de stip werd gelegd, maar Regi Van Acker keek er niet van op. "Ik ben nooit verrast door de reacties van de scheidsrechters bij bepaalde fases," zei hij, goed beseffend dat R Antwerp FC een geschenk kreeg en het weggooide. "We hadden hier een punt kunnen halen, omdat we de laatste 35 minuten goed voetbalden. Over wat voordien gebeurde, ben ik niet te spreken. We missen maturiteit, okť, maar dat wil nog niet zeggen dat we al de troeven die ons sterk maken zomaar overboord moeten gooien."

Ceulemans opgelucht
Jan Ceulemans liet bij het eindsignaal een zucht die ze tot in Antwerpen gevoeld moeten hebben. "Door al die miserie tijdens de voorbereiding verschenen we verre van optimaal aan de aftrap van de competitie," aldus Ceulemans. "De toestand rond Pelic en Brogno hebben ons geen goed gedaan. Gelukkig dat ik over een groep beschik die goed aan elkaar hangt, anders waren er zeker ongelukken gebeurd. Ik had vraagtekens over de sterkte van mijn ploeg, maar ik heb dingen gezien die me geruststellen."
(J.C. - bron: Het Laatste Nieuws - 14/08/2000)
 
Minuut per minuut
04' Zelenka stuurt Pelic in de diepte, maar de BosniŽr besluit op Oldrich Parizek.
11' G O A L: Antwerpdoelman Parizek duwt een hoge voorzet van Zelenka in de voeten van Boeka-Lisasi die de bal aan de tweede paal binnenduwt (1-0).
16' De opgerukte Pelic schuift de bal in de voeten van Boeka-Lisasi. De spits besluit voorlangs.
51' G O A L: Schaessens plooit een vrije trap van op 20 meter rond de muur in de rechterbenedenhoek van het doel (2-0).
62' G O A L: Luke Chadwick zet Serneels en Lammens in de wind en schuift de bal in de voeten van Patje Goots die raak schiet (2-1).
87' De doorgebroken Schaessens schiet over.
88' Gert Peelman zit Dauwen op de huid wanneer die een hoge bal niet onder controle krijgt. Ver Eecke ziet een strafschopfout als Gert Peelman zich rond Dauwe plooit. Deelkens pakt de penalty van Patje Goots.
(Bron: GvA - 14/08/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Oldrich Parizek
16 Jonas De Roeck
3 Stefan Leleu
4 Bernt Evens
20 Jurgen De Neys
8 Marc Van Britsom
18 Zoran Campara
6 William Verbeeck
14 Tony Sergeant
9 Luke Chadwick
19 Patrick Goots - 62'
 
53' 18 Zoran Campara (uit)/
11 Gert Peelman (in)
53' 6 William Verbeeck (uit)/
10 Ki-Hyeon Seol (in)
73' 20 Jurgen De Neys (uit)/
Gunter Ribus (in)
K.V.C. Westerlo
1 Bart Deelkens
3 Marc Schaessens - 51'
14 Frank Dauwen
16 Frank Machiels
8 Bjorn De Coninck
5 Ives Serneels
7 Rudy Janssens
6 Sidney Lammens
11 Lucas Zelenka
9 Vedran Pelic
10 Jean-Pol Boeka-Lisasi - 11'
 
64' 9 Vedran Pelic (uit)/
18 Jef Delen (in)
69' Michal Zelenka (uit)/
19 Antonio Dos Santos (in)
69' 5 Ives Serneels (uit)/
15 Sadio Ba (in)