R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zat. 29/01/2000 20:00 u.

K.S.V. Roeselare

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Serge Gumienny
 
Na R Antwerp FC - KSV Roeselare

R Antwerp FC pakt twee speeldagen voor het einde ook de tweede periodetitel

DEURNE - Na de eersteperiodetitel haalde R Antwerp FC ook de tweede periode binnen. De Great Old zet opnieuw een belangrijke stap richting eerste klasse en mag met twaalf punten voorsprong, beginnen aftellen.

Het "Regi, Regi, wij worden kampioen" van de Antwerpfans klinkt week na week luider op de Bosuil. Van een titelstrijd is in tweede klasse geen sprake meer, daarvoor is de rood-witte overmacht op de concurrentie te groot. Ook KSV Roeselare van James Storme kwam op de Bosuil niet verder dan goede bedoelingen en moest zich noodgedwongen neerleggen bij de superioriteit van de leidersploeg. Pas in het slotkwartier kwamen de West-Vlamingen nog even dreigen nadat Ballenghien vanop de strafschopstip de aansluitingstreffer had gescoord. Voordien hadden Luke Chadwick, perfecte bal in één tijd en Patje Goots met zijn twintigste van het seizoen, het verschil al gemaakt voor de thuisploeg. Er was bij KSV Roeselare een sublieme Vervaecke nodig om de score geen vooroorlogse proporties te laten aannemen. James Storme had genoten van R.A.F.C.

"Het is aangenaam om R.A.F.C. te zien spelen," aldus Storme. "Er wordt altijd gevoetbald en er zit structuur en lijn in de ploeg. De kwaliteit druipt eraf. We hebben verloren tegen de kampioen. Wij zijn al blij dat we erin geslaagd zijn de tegenstand tot de laatste seconde de schrik op het lijf te jagen." Dat had zijn team volgens Regi Van Acker aan zichzelf te wijten. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt," aldus de Antwerptrainer. "We hebben de kansen gekregen en ze niet afgemaakt. Bovendien werd aan de ene kant de penalty wel gefloten, aan de andere kant niet." Drie keer ging Regi Van Acker bijna door het dak van de dug-out nadat één van zijn spelers neerging in het strafschopgebied. Al na drie minuten kreeg scheidsrechter Gumienny de banbliksems van heel R.A.F.C. over zich toen Luke Chadwick neerging in de zestien meter.

Inderdaad een discutabele fase, maar dat de Great Old nadien nog twee penalty's claimde, was overdreven. Behalve wellicht bij de eerste strafschopfase liet Gumienny zich niet op een inconsequentie betrappen. Het vervolg van de competitie in de top van tweede klasse kondigt zich bijzonder eentonig aan. R.A.F.C. overklast de tegenstand en de voetbalfiefhebber zal zich tevreden moeten stellen met de schermutselingen om de eindrondetickets. Op de Bosuil wordt daar uiteraard niet om getreurd. "We hebben bij het begin van het seizoen aangekondigd dat we voor alle prijzen gingen," zegt Regi Van Acker. "We pakten de trofee Ludo Coeck, wonnen de Guldensporentrofee, haalden de eerste periode binnen en nu de tweede. Nu rest ons nog één doel: de kampioenstitel. Dat is iets waar heel Antwerpen, of toch het grootste deel ervan (lacht), naar hunkert (J.V.C. - GvA - 31/01/2000)."

Overzicht van een wonderjaar - 20

Geen al te beste wedstrijd van R Antwerp FC. Ondanks doorlopend veldoverwicht, vergaten de elf van Regi Van Acker de zaak af te maken. Het laatste kwartier werd het voor de supporters angstig kijken naar de klok, maar dat hadden de spelers helaas zelf gezocht. Wie zoveel sterker is dan de tegenstrever moet immers achteraf niet klagen over een al of niet gefloten penalty (Antwerp Clubblad-15 - 12/04/2000).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 31/01/2000)
 
Minuut per minuut
01' Desomer knalt op de vuisten van Oldrich Parizek.
03' Luke Chadwick gaat neer in de zestien meter, maar krijgt geen penalty.
13' G O A L: Een schot van Marc Van Britsom komt via de vuisten van Vervaecke bij Luke Chadwick die in één tijd afwerkt (1-0).
26' Vervaecke ranselt een vrijschop van Sandro Da Silva uit zijn doel.
53' Vervaecke pareert knap een schot van Sandro Da Silva.
55' G O A L: Patje Goots omspeelt Dever en schiet buitenkant voet binnen (2-0).
64' Vervaecke zweeft een schot van Patje Goots uit zijn kooi.
71' Luke Chadwick schiet op Vervaecke.
72' Vervaecke houdt binnen een minuut Sandro Da Silva en Patje Goots van een goal.
73' Schot Patje Goots, Vervaecke redt met de voet.
75' G O A L: handspel Geert Emmerechts in het strafschopgebied, Ballenghien zet de strafschop om (2-1).
78' Bouckenooghe schiet vanop tien meter over doel.
(Bron: GvA - 31/01/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Stefan Leleu
Geert Emmerechts - 74'
Kirk Hilton
Zoran Campara
Marc Van Britsom
Sandro da Silva
Luke Chadwick - 13'
Darko Pivaljevic
Patrick Goots - 55'
 
69' Darko Pivaljevic (uit)/
Laszlo Nagy (in)
82' Luke Chadwick (uit)/
Gunter Ribus (in)
K.S.V. Roeselare
Bas Vervaecke
Charles Okonedo
Didier Vandenberghe
Dieter Dever
Stephen Geldhof
Chris Desomer
Brecht Verbrugghe
Steev Yousfi - 87'
Laurent Ballenghien - 75' (P)
Sebastien De Meersman
Flavio Manuel Barros-Souza
 
46' Stephen Geldhof (uit)/
Michael Vandaele (in)
57' Flavio Manuel Barros-Souza (uit)/
Branko Stojanovic (in)
67' Sebastien De Meersman (uit)/
Christian Bouckenooghe (in)