R. Antwerp F.C.

5 - 1

Zat. 25/03/2000 20:00 u.

K.V. Kortrijk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Jacky Quaranta

Lijnrechters: Gaetan Simon - Luc Janssens
 
Na R Antwerp FC - KV Kortrijk

William Verbeeck maakt wederoptreden na maanden afwezigheid - klasse van Luke Chadwick en Darko Pivaljevic geeft de doorslag

DEURNE - Na twee gelijke spelen pakte leider R Antwerp FC tegen KV Kortrijk opnieuw de volle pot. Luke Chadwick en Darko Pivaljevic vertolkten de glansrollen. Het meeste applaus was voor William Verbeeck die na bijna zeven maanden afwezigheid, zijn wederoptreden maakte. Hij kwam na twintig minuten in de tweede helft onder een staande ovatie Patje Goots vervangen. Op dat moment was de wedstrijd al lang gespeeld. Dat was vooral de verdienste van het duo Luke Chadwick-Darko Pivaljevic. Onder hun beidjes namen ze vier van de vijf doelpunten voor hun rekening.

Luke Chadwick reisde gisteren af naar Engeland. Woensdag speelt hij met de beloften tegen Joegoslavië. Lang nagenieten van zijn hattrick zit er dus niet in. "Het was van begin vorig seizoen geleden dat ik nog eens drie keer scoorde in één wedstrijd," zegt de Brit. "Toen gebeurde dat met de invallers van Manchester Utd. Deze goals hebben meer waarde, omdat ze R.A.F.C. weer een stap dichter bij de titel brengen. De eerste was voor mij de mooiste, omdat ik na een persoonlijke actie kon scoren. Bij de twee andere doelpunten moest ik enkel het voorbereidend werk van de ploegmaats afronden."

Vorige week ontpopte LUke Chadwick zich op Visé al tot beste man van de leiders. De bevestiging volgde tegen KV Kortrijk. "Ik krijg nu al een paar weken na mekaar speelgelegenheid en dan krijg je de kans om te groeien in je rol," legde hij uit. "Je leert de ploegmaats beter vinden op het veld en vooral met Darko Pivaljevic en Patje Goots blijkt het samenspel goed te lukken. Hopelijk kunnen we nu zo snel mogelijk de titel pakken. In principe keer ik volgend seizoen terug naar Manchester om er een plaats te veroveren in de A-kern. Als je de invallersbank bekijkt van de vorige Champions League-wedstrijden, dan weet je dat het niet makkelijk zal zijn."

Regi Van Acker had meer dan één reden om tevreden te zijn. Na een paar mindere wedstrijden herpakte zijn ploeg zich met overtuiging. Dat precies zijn ex-ploeg KV Kortrijk hiervan de dupe was, deed hem dubbel deugd. "Het was een speciale match voor mij," zegde Regi Van Acker. "Ik had de spelers gevraagd ook een beetje voor mij te spelen. Het is prettig om vast te stellen dat we als team goed gereageerd hebben. Iedereen speelde in dienst van de ploeg. Bij momenten slaagden we erin het voetbal te tonen dat Paul Degenaers en ik willen zien. Dat is niet vanzelfsprekend als je vier basisspelers mist. Het deed ook deugd te zien hoe William Verbeeck werd gesteund door de supporters."

"Dit is het einde van zijn lijdensweg. Ik heb altijd gezegd dat we stukken zouden maken als we over flanken met Luke Chadwick en Wiliam Verbeeck zouden beschikken. Dat is tegen KV Kortrijk voldoende bewezen. Niet alleen Luke blonk uit, ook Darko Pivaljevic liet zien waar zijn hart in feite ligt. En ook Geert Emmerechts speelde een schitterende match. Geen enkele bal ontsnapte hem (J.V.C. - GvA - 27/03/2000)."

(bron: de pers - 27/03/2000)
 
Minuut per minuut
05' Jonas De Roeck knalt op de vuisten van Delva.
09' Darko Pivaljevic kopt een voorzet van Luke Chadwick naast.
24' G O A L: Darko Pivaljevic vertrekt ter hoogte van de middellijn, dribbelt vier tegenstanders en scoort (1-0).
28' G O A L: Luke Chadwick snijdt knap naar binnen en trapt laag in de korte hoek (2-0).
46' Patje Goots, alleen voor Delva, besluit op de paal.
47' G O A L: Patje Goots zet een strafschop om na een trekfout van Houy op Darko Pivaljevic (3-0).
49' G O A L: Stefan Leleu houdt Siljanoski vast in de zestien meter. Vanmaele mildert vanop de stip (3-1).
62' G O A L: Dragan Siljanoski bedient vanop rechts Luke Chadwick die de 4-1 simpel binnenknalt.
75' Luke Chadwick mist van dichtbij.
77' G O A L: Darko Pivaljevic laat Luke Chadwick simpel zijn derde van de avond scoren (5-1).
89' Jurgen De Neys haalt een poging van Siljanoski van de lijn.
(Bron: GvA - 27/03/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Dragan Siljanoski
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys
Gunter Ribus
Jonas De Roeck
Luke Chadwick - 28' - 62' - 77'
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic - 24'
Patrick Goots - 47' (P)
 
66' Patrick Goots (uit)/
William Verbeeck (in)
79' Jonas De Roeck (uit)/
Abdul Saleem Senanu (in)
83' Darko Pivaljevic (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
K.V. Kortrijk
Jurgen Delva
Vincent Bostoen
Piet Timmerman
Farid Diffalah
Nicolas Houy
Dominique Vanmaele - 49' (P)
Serge Kimoni
Fabrice Staelens
Nejim Melki
Ibrahim Bohari
Yurika Siljanoski
 
59' Nejim Melki (uit)/
Claude Verspaille (in)
59' Farid Diffalah (uit)/
David Baert (in)
68' Serge Kimoni (uit)/
Andy De Pre (in)