K.F.C. Turnhout

0 - 1

Zon. 16/04/2000 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Villaparkstadion

Toeschouwers: 3.500
 
Scheidsrechter: Ghislain Hayen

Lijnrechters: Vincent De Spiegeleer - Jean Vander Auwera
 
Na KFC Turnhout - R Antwerp FC

Patrick Goots knalt Eindrondedromen van KFC Turnhout aan diggelen - "Nog negen op negen halen voor voorzitter Wauters"

TURNHOUT - Patje Goots scoorde zijn honderd doelpunten in 99 wedstrijden in tweede klasse. Dat de doelpuntenmachine het niet alleen in tweede klasse kan, bewijzen zijn 107 goals in de hoogste afdeling. "En dat aantal ga ik volgend seizoen zonder twijfel aandikken," zegt de spits. Alle spelers van de toekomstige eersteklasser hadden het titelfeest en de bijhorende acute alcoholvergiftiging overleefd. Enkel Darko Pivaljevic en Dragan Siljanoski moesten geblesseerd afhaken. Dat bij de Great Old het heilig vuur ontbrak, was na de uitspattingen eerder op de week niet meer dan logisch. Minder logisch was dat ook KFC Turnhout bij momenten de indruk gaf aan een eindeseizoenswedstrijd bezig te zijn. Nochtans streden de Kempenaars voor hun laatste kans op een eindrondeticket en mochten zij enkel tevreden zijn met een overwinning.

"Daar was weinig van te merken," stelde Patje Goots vast. "Ik had gedacht dat Turnhout veel aanvallender voor de dag zou komen. Zij konden mee op de vijfde plaats in het klassement komen. Als ze met dat uitgangspunt niet meer kunnen brengen dan wat ze tegen ons deden, dat ze dan die eindronde maar snel uit hun hoofd zetten. Wij hadden de wedstrijd aangevat met de bedoeling zeker de eerste helft de nul te houden. We hadden heel zware dagen achter de rug en bovendien was het de derde wedstrijd in een week tijd. Onze verwachting was dat Turnhout zou aanvallen zodat wij op de counter mogelijkheden zouden krijgen. Zij kwamen niet en stonden ons op hun eigen helft op te wachten." Dat KFC Turnhout de nog niet uitgefeeste kampioenen nauwelijks in de problemen kon brengen, stemt tot nadenken.

De ploeg toonde niet dat ze rijp is voor een eindrondeticket, hoewel je het met de vaak even belabberde prestaties van de concurrentie nooit weet. Roodwit en de topschutter laten het niet aan hun hart komen en willen er alles aan doen om het seizoen in schoonheid af te sluiten. De Great Old krijgt nu een week de tijd om te recupereren van het nieuwe feest dat gisterenavond op de Bosuil plaatsvond. Daarna wachten met KV Oostende en RAA Louvièroise nog twee interessante affiches op eigen veld. "De voorzitter is voor de wedstrijd bij ons geweest en heeft ons aangespoord om te proberen nog twaalf op twaalf te halen," zegt Patje Goots. "Hij wil al die punten gerust uitbetalen. De eerste drie punten zijn binnen en we gaan er alles aan doen om de voorzitter op zijn wenken te bedienen. Ik hoop wel dat KV Oostende en RAA Louvièroise meer dan KFC Turnhout het spel zullen maken zodat ook de toeschouwers kunnen genieten (J.V.C. - GvA - 17/04/2000)."

(bron: de pers - 17/04/2000)
 
Minuut per minuut
10' Pascal De Vreese trapt de eerste mogelijkheid over.
12' Vandeurzen knalt naast.
16' Gorts controleert knap met de borst maar schiet over.
21' Geert Emmerechts verlengt een vrijschop van Goots met het hoofd. Jonas De Roeck komt te laat om gevaarlijk te worden.
43' De Vreese onderschept een terugspeelbal van Gunter Ribus en gaat alleen op Oldrich Parizek af. De spits omspeelt de doelman, maar Emmerechts is op tijd teruggekeerd om de bal van de lijn te keren.
44' Oldrich Parizek brengt redding op een halve omhaal van Herman.
52' Een kopbaldoelpunt van Herman wordt afgekeurd na een duwfout op Oldrich Parizek.
76' Bimbo Fatokun kopt op voorzet van Sandro Da Silva op de lat.
80' G O A L: Sandro Da Silva legt een vrijschop klaar voor Patje Goots die onder De Corte hard binnenknalt (0-1).
(Bron: GvA - 17/04/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys
Gunter Ribus
Jonas De Roeck
Zoran Campara
Sandro da Silva
Luke Chadwick
Patrick Goots - 80'
 
68' Luke Chadwick (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
81' Gunter Ribus (uit)/
Abdul Saleem Senanu (in)
85' Zoran Campara (uit)/
Laszlo Nagy (in)
K.F.C. Turnhout
Yvan De Corte
Benny Mariën
Vital Verschuren
Adrianus Bogers
Koen Caluwé
Sven Gorts
Yves Van Beylen
Tomas Herman
Geert Berrevoets
Jurgen Vandeurzen
Pascal De Vreese
 
58' Koen Caluwé (uit)/
Sven Schoenmaekers (in)
87' Vital Verschuren (uit)/
Vincent de Jongh (in)