R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zon. 30/04/2000 15:00 u.

R.A.A. Louviéroise

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Yves Marchand

Lijnrechters: Kris Bellon - Patrick Debobbeleer
 
Na R Antwerp FC - RAA Louviéroise
RAA Louviéroise enige ploeg tegen wie R Antwerp FC niet kan scoren - "Doel is bereikt: we verloren geen enkele thuiswedstrijd"

DEURNE - De laatste thuiswedstrijd van kampioen R Antwerp FC in tweede was geen hoogvlieger, al stemde het gelijkspel iedereen wel tevreden. De rood-witten verloren dit seizoen geen enkele thuismatch, RAA Louviéroise heeft haar eindrondeticket bijna op zak.
Hoogtepunt van de voetbalmiddag was de huldiging van de vroegere kampioenen van R.A.F.C.. De 22 nog in leven zijnde kampioenen uit de jaren '29, '31, '44 en '57 werden in de bloemetjes gezet. De iets ouderen onder de Antwerpsupporters konden naar hartelust herinneringen ophalen aan de hoogtepunten in het bestaan van de club, die in haar 120e levensjaar haar plaats bij de elite weer opeist.

Na de oude gloriën werden de huidige kampioenen gevierd. Uitzonderlijk verkoos de supportersfederatie niet één speler tot meest verdienstelijke van het seizoen. De eer viel dit keer te beurt aan spelersgroep en technische staf. Het feest werd tijdens de wedstrijd niet voortgezet. Weinig of geen doelkansen en een laag tempo waren de ingrediënten voor een zoutloze eindeseizoenswedstrijd. Het warrige optreden van scheidsrechter Marchand paste perfect in dit plaatje. Ook van de bitsige sfeer die de vorige duels tussen beide ploegen ontsierde, was weinig te merken. La Louvière had nog één punt nodig om zekerheid te krijgen over deelname aan de eindronde, de Great Old voelde zich niet geroepen om de Walen veel in de weg te leggen.

Niks dan tevreden gezichten dus na afloop in beide kampen. De wederzijdse felicitaties en gelukwensen voor de titel en het bereiken van de eindronde vlogen in het rond. "We moesten te gehandicapt aan de wedstrijd beginnen om er een echt goede match van te maken," stelde Regi Van Acker vast. Naast Barry Budts, Marc Van Britsom, Kirk Hilton en Dragan Siljanoski moest ook Zoran Campara in laatste instantie met een rugblessure aan de kant blijven. "We moesten veel voetballend vermogen inleveren," zei de trainer. "Dat ging ten koste van de kwaliteit. De spitsen kwamen nooit in een kansrijke positie maar dat was ook de verdienste van RAA Louviéroise."

"Toch maak ik niemand verwijten want de inzet was voorbeeldig. Iedereen wilde een goede prestatie neerzetten. De bedoeling was om zeker niet te verliezen zodat we onze thuismatchen zonder nederlaag konden afsluiten. Bovendien werd mijn vermoeden bevestigd dat La Louvière na R.A.F.C. de sterkste ploeg van tweede klasse heeft." Volgende zondag zegt de Great Old in Tienen vaarwel aan de tweede klasse. Het afscheid zal absoluut geen pijn doen. Vlak na de slotmatch begint een week van nieuwe festiviteiten. Zondagavond geeft het bestuur op de Bosuil opnieuw tien gratis vaten. Op donderdag 11 mei wordt de ploeg op het stadhuis ontvangen door het Antwerpse stadsbestuur. Zaterdag 13 mei wordt het seizoen afgesloten met het kampioenenbal in de stadsfeestzaal (J.V.C. - GvA - 2/05/2000).

(bron: de pers - 02/05/2000)
 
Minuut per minuut
17' Na lang wachten is het Bembuana-Keve die eindelijk iets onderneemt dat op een doelpoging lijkt. Zijn schot wordt door Oldrich Parizek gepakt.
31' Bembuana-Keve krijgt de beste kans van de wedstrijd. De vrijstaande spits kopt een voorzet van Wuyts naast het doel.
46' Darko Pivaljevic zorgt voor de eerste dreigende actie van R Antwerp FC. De Servische spits dribbelt zich door de Waalse defensie en ziet zijn schot afgeblokt.
54' Sandro da Silva schiet een vrijschop over.
60' Een harde volley van Lucas vanop de zestien meter wordt knap met de vuisten gered door Oldrich Parizek.
74' Een vrijschop van Sandro Da Silva is te zwak getrapt om doelman Xhardez echt te verontrusten.
(Bron: GvA - 02/05/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Johan Mucher
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys
Gunter Ribus
Jonas De Roeck
Sandro da Silva
Luke Chadwick
Darko Pivaljevic
Patrick Goots
 
67' Gunter Ribus (uit)/
Abdul Saleem Senanu (in)
76' Luke Chadwick (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
83' Sandro da Silva (uit)/
Laszlo Nagy (in)
R.A.A. Louviéroise
Didier Xhardez
Sébastien Nottebaert
Fabien Delbeeke
Thierry Siquet
Rudy Moury
Stéphane Van Der Heyden
Dimitri Delière
Marc Wuyts
Marcos Lucas
Pereira Washington
Eddy Bembuana-Keve
 
78' Pereira Washington (uit)/
Frédéric Tilmant (in)
90' Eddy Bembuana-Keve (uit)/
David Dellicour (in)