K.A.A. Gent

0 - 0

Zon. 19/10/1997 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Ottenstadion

Toeschouwers: 7.500
 
Scheidsrechter: Ghislain Hayen

Lijnrechters: Guido Adriaensen - Johnny Ladrière
 
Na KAA Gent - R Antwerp FC

Niet kunnen en niet willen: niet ongelukkige George Kessler ziet de toekomst van R. Antwerp F.C. heel positief in

GENT - Georg Kessler wijzigde, in tegenstelling tot wat was aangekondigd, zijn team op één plaats. William Verbeeck kreeg in de basis de voorkeur op Sandro Da Silva. Bij KAA Gent liefst drie wissels. De Meyer haakte kort voor de wedstrijd af, Ramcic startte in zijn plaats. Fiers en Nivaldo kregen de voorkeur op Dragutinovic en Van Handenhoven.

Voor één keer geen vliegende start van KAA Gent. Twee halve kansjes toch, eerst langs Fiers die te zwak kopte na voorzet van Barka. Later langs Nielsen die alleen oprukte, het door Martens getrokken gat indook maar zonder overtuiging besloot. De reactie aan de overzijde was bepaald scherper. Darko Pivaljevic mocht schuin voor doel komen. Herpoel kwam gepast uit. William Verbeeck kraakte zijn schot, Manu Godfroid was twee keer de aangever van dienst. Toen was het geeuwen en tegen de verveling vechten tot de slotfase van de eerste helft. KAA Gent liet zowaar de eerste hoekschop noteren na 39 minuten. Martens, helemaal niet scherp, kwam zelf tot een schot en vond Aleks Klak op zijn weg. Herpoel stond dan weer op de goeie plek om een kopstoot van Manu Godfroid te plukken.

Na de rust speelde KAA Gent toch een ietsje vinniger. Dragutinovic kwam in en bediende eerst Nielsen en even later Martens. De Deen kon er net niet bij, Martens schoot op een tegenstander. Tussendoor kwam Igor Nikolovski goedkoop weg toen hij geel kreeg voor het tegen de grond trekken van de doorgebroken Martens. Tien minuten later werd dit gecompenseerd toen Ramcic aan de overzijde Ilic neertrok en hiervoor zelfs geen fout tegenkreeg. In een iets betere tweede helft raakten beide ploegen nog het doelkader. Nielsen, profiterend van een slechte timing van Aleks Klak, kopte een voorzet van Vreven op de lat. Igor Nikolovski schilderde een vrijschop tegen de kruising. Zowaar even sensatie toen de netten trilden na een own-goal van Caers.

Zelfs dat lukte niet, want Bimbo Fatokun stond buitenspel. Martens kopte over Aleks Klak, maar zag Rudi Taeymans op de lijn redden (P.H. - GvA - 20/10/1997).

(bron: de pers - 20/10/1997)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Aleksander Klak
13 Ivan Ilic
3 Igor Nikolovski - 52'
4 Geert Emmerechts (K)
5 Rudi Taeymans
6 William Verbeeck
16 Zbigniew Wyciszkiewicz
7 Zoran Campara
8 Manu Godfroid
19 Bimbo Fatokun
9 Darko Pivaljevic
 
69' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
18 Paulo Americo (in)
89' 19 Bimbo Fatokun (uit)/
10 Sandro da Silva (in)
K.A.A. Gent
23 Frédéric Herpoel
2 Stijn Vreven
4 Carl Massagie
5 Edin Ramcic - 78'
3 Thomas Caers
14 Tony Herreman (K)
16 Filip Fiers
11 Nivaldo Viera Lima
8 Mohammed Barka
20 Anders Nielsen
9 Sandy Martens - 83'
 
46' 16 Filip Fiers (uit)/
22 Ivica Dragutinovic (in)