R. Charleroi S.C.

1 - 0

Zon. 27/08/2000 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade du Pays de Charleroi

Toeschouwers: 12.000
 
Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters: Alain Gerard - Philippe Ryelandt

Vierde official: Alex Verstraeten
 
"Tegen tien moeilijker dan tegen elf"
CHARLEROI - De derde opeenvolgende overwinning van RSC Charleroi tegen een vrij snel tot tien man herleid R Antwerp FC had weliswaar niet de uitstraling van de zege tegen KSK Harelbeke de week voordien, maar dat zal de Karolingers worst wezen. De volgende speeldag maken Enzo Scifo en zijn maats de verplaatsing naar RSC Anderlecht als fiere co-leiders. R Antwerp FC van zijn kant is na drie wedstrijden in de hoogste afdeling nog steeds puntenloos zodat de komende thuismatch tegen KRC Harelbeke al als erg belangrijk bestempeld moet worden.

RSC Charleroi deelde de eerste twintig minuten met veel bravoure de lakens uit. Het drong de bezoekers compleet in verdediging, zonder daarbij echte kansen te creëren. Na een mooie één-twee tussen De Condé en Brogno kwam laatstgenoemde in botsing met Antwerpverdediger Jonas De Roeck. "Het was zeker geen zware overtreding, maar ik ging toch tegen de vlakte," zei Brogno achteraf. "Hij gleed uit. Dat heeft hij trouwens tegen mij toegegeven," repliceerde Jonas De Roeck in de andere kleedkamer. In ieder geval, Charleroi kreeg een penalty en lepe Dante liet die gelegenheid niet onbenut.

Voor De Roeck was de miserie daarmee nog niet voorbij. Een tiental minuten later dook Dias over zijn voet en scheidsrechter Gumienny haalde voor de tweede maal geel boven. Gevolg: R Antwerp FC verder met tien man. Bernt Evens naar het centrum in de defensie en Jurgen De Neys schoof op links enkele meters achteruit. Voor de al weinig, offensief ingestelde Sinjoren een bijkomend probleem dat echter in de tweede helft veel minder schrijnend was.

RSC Charleroi speelde zo slordig dat er zich wel veel kansen voordeden, maar het doelgevaar bleef beperkt tot het minimum. Tot groot ongenoegen van de Waalse supporters die het falen van de spelers gingen afreageren op de spelleider. "Hij had nog minstens twee andere penalty's moeten fluiten," speelde Brogno na afloop daarop in. Lichtelijk overdreven, maar voor hetzelfde geld kon Gumienny inderdaad de bal nog twee keer op de stip leggen. Dan was de spanning, die nu tot het einde bleef, meteen uit de partij verdwenen.

"Och, het is nog maar eens bewezen hoe moeilijk het is te voetballen tegen tien man. Zolang R Antwerp FC volledig was dicteerden we moeiteloos de wet. Met een speler meer hadden we heel wat meer problemen, toch denk ik dat de zege verdiend genoemd mag worden," zei trainer Manu Ferrara die voor het uitvallen van Enzo Scifo een heel andere verklaring had dan de spelmaker zelf. "Een oud steeds weerkerend letsel aan de linkerheup," wist Ferrara.

"Niets van. Ik maakte gewoon een verkeerde draaibeweging en het was beter dat ik veiligheidshalve stopte. De volgende week moet RSC Charleroi immers op bezoek bij RSC Anderlecht en die match wil ik onder geen beding missen," aldus Scifo.
(J.Cla. - bron: Het Laatste Nieuws - 28/08/2000)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Oldrich Parizek
2 Abdul Saleem Senanu
3 Stefan Leleu
16 Jonas De Roeck - 22' - 32'
4 Bernt Evens
8 Marc Van Britsom
14 Tony Sergeant
18 Zoran Campara
20 Jurgen De Neys
9 Luke Chadwick
19 Patrick Goots
 
65' 14 Tony Sergeant (uit)/
6 William Verbeeck (in)
65' 19 Patrick Goots (uit)/
11 Gert Peelman (in)
81' 20 Jurgen De Neys (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
R. Charleroi S.C.
1 Istvan Dudas
16 Frank Defays
3 Marc Vangronsveld
2 Bertin Tokene
19 Grégory Dufer
18 Mahamadou Keré
14 Dimitri De Condé
10 Enzo Scifo
13 Christian Negouai
11 Dante Brogno - 22' (P)
22 Pascal Dias
 
62' 10 Enzo Scifo (uit)/
6 Aziz Rabbah (in)
71' 22 Pascal Dias (uit)/
9 Sergio Rojas (in)