Scheidsrechter: Luigi Mauro

Lijnrechters: Claude Gregoire - Marc Grandrath

Vierde official: Joeri Van De Velde

Kempenaars pakken dertien op vijftien in laatste vijf uitmatchen
DEURNE - R Antwerp FC heeft geen verlengstuk kunnen breien aan de reeks overwinningen van de laatste drie wedstrijden. Tegen KVC Westerlo werd met 1-3 verloren. De club blijft buitenshuis heel sterk presteren. De zege brengt de ploeg van Jan Ceulemans zelfs naar de zesde plaats in het klassement. Leuk voor de Westelse knapen om op die manier even te gaan winterrusten.

Tot tien minuten voor het einde kon R Antwerp FC aanspraak maken op puntenwinst. Oké, het keek toen tegen een 1-2 achterstand aan, maar trainer Regi Van Acker had met Sandro Da Silva en Ibrahima Yattara extra aanvallend geweld in de strijd gegooid. Een domme reactie van de nochtans sterk keepende Oldrich Parizek op Willems besliste de wedstrijd. Rood voor de Antwerpdoelman en strafschop omgezet door Boeka-Lisasi, 1-3 en match gespeeld. Meteen het achtste doelpunt van het seizoen voor de Westelse spits.

Een wilskrachtig en sterk voetballend R Antwerp FC had misschien iets meer verdiend, maar KVC Westerlo speelt buitenshuis beter dan in het eigen Kuipje. Dat is gewoon een feit. Ook op de Bosuil speelden de Kempenaars geen onaardige partij, al had Jan Ceulemans een beetje aan de ploeg moeten sleutelen die vorige vrijdag 2-2 gelijkspeelde in Charleroi. Marc Schaessens keek geschorst toe, Machiels kwam dan weer uit schorsing terug.

R Antwerp FC dat de voorbije weken met stevige tred het zegepad bewandelde, zag Marc Van Britsom en Noureddine Ziyati uit schorsing terugkeren en ze pakten meteen een basisplaats. Jurgen De Neys zat een gele strafdag uit, terwijl Ibrahima Yattara naar de invallersbank verdween. Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft behoorlijk in evenwicht. De match boeide, het niveau van het gebrachte voetbal was meer dan behoorlijk. Noureddine Ziyati mocht zich in een rol achter de spitsen op dé stek van de alweer bankzittende Sandro Da Silva uitleven.

Af en toe liet hij zien uit het beste voetbalhout te zijn gesneden, maar de flitsen waren zeldzaam. Eén keer viel hij echt op als hij staalhard tegen de dwarsbalk knalde. Zowel thuisploeg als bezoekers staken leuke aanvallen in elkaar. Antwerpdoelman Oldrich Parizek stond een paar keer pal, zijn overbuur Deelkens werd enkel door Patje Goots aan het werk gezet. Doelpunten bleven uit tot Boeka-Lisasi na een kleine veertig minuten scoorde. De reactie van R Antwerp FC volgde drie minuten later. Patje Goots natuurlijk, antwoordde met een licht afgeweken vrije trap. Zijn zevende doelpunt in de laatste vier wedstrijden, zijn tiende goal van het seizoen.

Ook na de pauze bleef de match meer dan gewoon boeien. Mitrovic bracht KVC Westerlo snel weer op voorsprong. R Antwerp FC wilde absoluut met een goed gevoel de kerstdagen in. Rood-wit deed er alles aan om de achterstand ongedaan te maken. Kansen kwamen er. Doelpunten echter niet. Of toch, eentje aan de overzijde. Boeka-Lisasi zorgde vanop de stip voor de 1-3. KVC Westerlo pakte zes op zes tegen de Great Old. Zowel in heen- als in terugmatch was een strafschop beslissend. In Westerlo miste Patje Goots van op elfmeter in de slotfase, op de Bosuil legde Boeka-Lisasi de match van op de stip in de definitieve plooi.
(bron: sportnet - 21/12/2000)

Minuut per minuut
11' Willemsen zondert Boeka-Lisasi af voor Oldrich Parizek. De Antwerpdoelman reageert knap.
13' Noureddine Ziyati knalt van net buiten de zestien meter op de deklat.
31' Zelenka dribbelt tussen drie Antwerpverdedigers door en besluit op Oldrich Parizek.
34' Stefan Leleu haalt tot twee keer toe een poging van Mitrovic van de doellijn.
39' G O A L: Mitrovic zet voor vanop rechts en Boeka-Lisasi schiet in één tijd binnen: 0-1.
42' G O A L: een vrijschop van Patje Goots scheert de Westelse muur en gaat in doel: 1-1.
51' Mitrovic schiet hard op de vuisten van Oldrich Parizek.
57' G O A L: op vrije trap Zelenka kopt de vrijstaande Mitrovic kopt binnen, 1-2.
63' Machiels haalt een schot van Ki-Hyeon Seol van de lijn.
79' G O A L: Oldrich Parizek trapt na op Willemsen. De Antwerpdoelman krijgt rood, Boeka-Lisasi zet de strafschop achter Kris Mampaey. Er staat 1-3 op het bord.

26 Ki-Hyeon Seol

60' 8 Marc Van Britsom (uit)/
11 Sandro da Silva (in)
76' 24 Karel D'Haene (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)
81' 6 William Verbeeck (uit)/
25 Dalibor Mitrovic - 57'
21 Jean-Paul Boeka-Lisasi - 39' - 81' (P)

69' 11 Lucas Zelenka (uit)/
10 Cvijan Milosevic (in)
85' 20 Bart Willemsen (uit)/
12 Dirk Thoelen (in)
87' 21 Jean-Paul Boeka-Lisasi (uit)/