Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 500

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

R Antwerp FC sleept op karakter gelijkspel uit de brand
DEURNE - R Antwerp FC zette gisteren tegen de Duitse tweedeklasser Borussia Mönchengladbach na de rust een scheve situatie recht. In een slappe eerste helft kreeg de Great Old geen poot aan de grond. Het moest de Duitsers logisch tot 0-2 laten uitlopen. Met doelpunten van Ki-Hyeon Seol en Gunter Ribus in de slotfase hield rood-wit een gelijkspel thuis. Karaktervoetbal zal ook in dit nieuwe jaar het handelsmerk zijn.

Regi Van Acker liet de Ier John O'Shea centraal in verdediging in de basis starten. Alen Orman kreeg als vervanger van Gunter Ribus zijn kans als rechtsachter. In het doel nam Kris Mampaey de plaats in van Oldrich Parizek, die gisterenavond bij Stuttgart testte tegen Nürnberg. Voor onder meer Marc Van Britsom, Karel D'Haene, Zoran Campara en Ibrahima Yattara was geen plaats in de kern.

Het eerste optreden van O'Shea voor eigen publiek mag ongelukkig genoemd worden. De verdediger van Manchester Utd speelde een vlekkeloze wedstrijd, maar kende een dosis pech toen hij op het halfuur een voorzet van Osthoff in eigen doel devieerde. Voordien had Kris Mampaey zich al een keer moeten gewonnen geven op een snelle counter van de Borussen. De Nederlandse Duitser Van Lent knalde na tien minuten de openingstreffer binnen nadat hij de linkerflank van R Antwerp FC had opgerold. Het antwoord van de gastheren bleef in de eerste helft helemaal uit. De spitsen Patje Goots en Ki-Hyeon Seol werden nooit in stelling gebracht. In het middenveld werd vooral balverlies geleden. Kris Mampaey beperkte de schade nog toen hij een knappe reflex in huis had op een kopbal van de gevaarlijke Van Lent.

Na de pauze kwam de thuisploeg, met de Engelsman James 'Jim' Davis in de plaats van Sandro Da Silva, een stuk gretiger op het veld. Het leverde bijna onmiddellijk de aansluitingstreffer op. Patje Goots zag zijn volley op de paal uiteenspatten. Een doelpunt van Ki-Hyeon Seol deed de hoop opnieuw oplaaien en dan zij een mooie kopbal van de ingevallen Gunter Ribus haalde rood-wit nog een verdiend gelijkspel binnen.

26 Ki-Hyeon Seol - 67'

46' 11 Sandro da Silva (uit)/
18 Jim Davis (in)
46' 4 Bernt Evens (uit)/
20 Jurgen De Neys (in)
60' 10 Noureddine Ziyati (uit)/
2 Abdul Saleem Senanu (in)
60' 14 Tony Sergeant (uit)/
Arie Van Lent - 9'

51' Markus Hausweiler (uit)/
Igor Demo (in)
68' Marcel Witeczek (uit)/
Erik Willaarts van Bomber (in)
72' Peter Nielsen (uit)/