K.S.K. Beveren

2 - 1

Zat. 20/01/2001 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Freethiel

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Ghislain Hayen

Lijnrechters: Mark Simons - Dominique Lemaire

Vierde official: Didier Petitjean
 
Koreaan Lee leidt KSK Beveren naar overwinning tegen R Antwerp FC - "Ik ben onder de indruk"
BEVEREN - Wie dacht dat KSK Beveren zich rustig naar het einde van de competitie zou slepen, had het goed mis. In een sfeervolle Freethiel overklasten de mannen van Emilio Ferrera hun Antwerpse opponenten geregeld. De overwinning was dan ook dubbel en dik verdiend. KSK Beveren is klaar voor de kraker tegen RSC Anderlecht van volgend weekend.
Niets dan vrolijke gezichten in de Beverse kleedkamer na de wedstrijd. Maar terwijl alle spelers luidruchtig hun tevredenheid uitten, zat Lee Sang Il, samen met Smid de absolute uitblinker bij KSK Beveren, stilletjes in zijn hoekje van de kleedkamer te genieten. "Ik denk dat ik vandaag laten zien heb dat ik over de nodige kwaliteiten beschik," deed de Koreaan zijn verhaal. "Voor het eerst dit seizoen was ik er conditioneel volledig klaar voor. Mijn grootste troef is mijn snelheid en ik denk dat ik de Antwerpse verdedigers meer dan eens pijn heb gedaan met mijn rushes. De trainers en spelers hebben de voorbije weken veel op mij ingepraat om mijn zelfvertrouwen wat op te vijzelen en dat heeft duidelijk gerendeerd. Ik heb vanavond dan ook dingen laten zien waarvan ik zelf niet wist dat ik het allemaal kon."
Met zijn onvoorspelbare acties heeft Lee overduidelijk de harten van de Beverse supporters veroverd."

Toen scheidsrechter Hayen de wedstrijd affloot, veerde het publiek als één man op om de jonge Koreaan met een daverend applaus te bedanken voor al het moois dat hij op de mat had laten zien. "Ik ben ongelooflijk onder de indruk," stamelde hij. "Al die mensen scandeerden mijn naam. Ik wist echt niet wat me overkwam, ik voelde me dan ook nogal onwennig. Ik kan je verzekeren dat het me héél blij heeft gemaakt. Er is voor een sportman niets mooier dan de appreciatie van zijn publiek."

KSK Beveren-R Antwerp FC was ook een strijd tussen twee Koreanen, Ki-Hyeon Seol bij de Great Old en Lee bij Beveren. Een ideaal moment dus voor Lee om te tonen wie de beste is. "Zo had ik het nog niet bekeken," glimlachte de sympathieke jongeling. "Ki-Hyeon Seol is al Koreaans international en daar heb ik veel respect voor. Bovendien is hij al een vriend van mij sinds we samen in de Koreaanse jeugdploegen speelden. Van rivaliteit tussen ons is er geen sprake. Het is wel juist dat ik ook stiekem hoop om een plekje in de nationale ploeg af te dwingen. Dat is de hoofdreden waarom ik naar Europa gekomen ben. Het WK 2002 speelt zich ook voor een stuk in mijn land af, dus is het toch niet meer dan logisch dat ik erbij wil zijn. De Koreanen die in het buitenland voetballen krijgen in eigen land enorm veel publiciteit. Die aandacht samen met goede prestaties natuurlijk, kunnen ervoor zorgen dat ik mijn kans krijg in de nationale ploeg."

Over zijn eigen toekomst heeft Lee nog niet veel nagedacht. "Nu telt enkel KSK Beveren. Wat daarna komt, weet ik nog niet. Ik heb het hier best naar mijn zin, maar dat wil niet zeggen dat ik geen ambitie heb. Ik besef maar al te goed dat ik nog beter moet gaan spelen om aanspraak te mogen maken op een transfer naar een andere club. Bij KSK Beveren kan ik nog veel leren."
(L.V.D.B. - bron: GvA - 22/01/2001)
 
Minuut per minuut
10' Theunis gaat onder een bal door maar Verbeeck kan niet profiteren.
12' G O A L: Lee besluit op de paal, Rodriguez treft in de herneming wel raak (1-0).
31' Mooie dubbelpass Lee - Rodriguez, maar Torken kan net niet besluiten.
34' G O A L: Theunis kopt een hoekschop van Vlaminck binnen (2-0).
35' G O A L: Tony Sergeant kopt op hoekschop van Noureddine Zyatti de roodwitte aansluitingstreffer voorbij Fouhami (2-1).
59' Patje Goots wringt zich door de verdediging, Fouhami kan nog redding brengen.
68' Torken breekt uit maar besluit op de benen van Kris Mampaey.
69' Lee knalt vanuit een onmogelijke hoek op de lat.
73' Tony Sergeant knalt in de draai rakelings naast.
(Bron: GvA - 21/01/2001)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kris Mampaey
7 Gunter Ribus
24 Karel D'Haene
3 Stefan Leleu
4 Bernt Evens
10 Noureddine Ziyati
16 Jonas De Roeck
14 Tony Sergeant - 35'
6 William Verbeeck
19 Patrick Goots
26 Ki-Hyeon Seol
 
74' 6 William Verbeeck (uit)/
8 Jim Davis (in)
K.S.K. Beveren
Khalid Fouhami
Davy Theunis - 34'
Gunter De Meyer
Stéphane Demets
Alves Rodriguez - 12'
Kris Imschoot
Lambert Smid
Stijn Vlaminck
Lee Sang il
Remco Torken
Johan Van Rumst