Royal Excelsior Mouscron

3 - 2

Zat. 17/03/2001 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Le Canonnier

Toeschouwers: 10.000
 
Scheidsrechter: Jean-Baptist Bultynck

Lijnrechters: Edgard Van Den Boer - Barry Barri

Vierde official: Benoni Burie
 
Individueel falen van O'Shea ligt aan basis van nederlaag: "Onvergeeflijk geknoei"
MOESKROEN - R Antwerp FC gaf op Le Canonnier de zege in geschenkverpakking aan een weinig overtuigend R.E. Moeskroen, dat zijn Europese ambities nooit kon rechtvaardigen. Pineut van dienst was vooral John O'Shea. Het Manchester-product viel tegen topschutter Jestrovic compleet door de mand. John O'Shea zal de trip naar Moeskroen niet licht vergeten. Samen met de Wit-Rus Shtanyuk, die uiteindelijk dan toch de jonge Karel D'Haene naar de bank verbande, vormde O'Shea zaterdag het allesbehalve onfeilbare centrum van de Antwerpdefensie. Twee weggeefdoelpunten in de eerste vijf minuten na de rust bleken achteraf beslissend te zijn. John O'Shea stak na afloop de hand in eigen boezem.

"Ik ben zeer ontgoocheld over mijn prestatie," schudde John O'Shea het hoofd. "Vooral wat me in het begin van de tweede helft overkwam, is onvergeeflijk. Bij het tweede doelpunt had ik sneller moeten reageren. Ik kreeg nog de kans de bal van de lijn te keren, maar verloor het evenwicht en kwam net te kort. De derde goal begon bij balverlies op het middenveld. Ik kreeg de bal onvoldoende onder controle en moest de snelle Jestrovic laten lopen. Heel pijnlijk en ontgoochelend. Jestrovic is natuurlijk een heel goede aanvaller, maar dit mocht nooit gebeuren. Het kost ons de wedstrijd. Een gelijkspel had er anders zeker ingezeten, want we hadden de zaken tot de rust redelijk onder controle."

De eerste helft was voor R Antwerp FC inderdaad naar wens verlopen. In het eerste halfuur gebeurde er helemaal niets. De bezoekers hielden veel volk achter de bal en wilden voorlopig niet. Excel kon blijkbaar niet beter. Net toen sommige toeschouwers begonnen in te dommelen, prikte Marcin Zewlakow de openingstreffer tegen de netten. Uit het niets bracht de Koreaan Ki-Hyeon Seol met zijn derde goal in drie wedstrijden R.A.F.C. onverhoopt nog voor rust langszij. "Een ideale uitgangspositie op dat moment," wist ook Jonas De Roeck. "We waren mentaal sterk genoeg geweest om vanuit die verloren positie terug te keren, maar in vijf minuten gooien we de vruchten van al dat werk simpel weg. Een spits als Jestrovic twijfelt niet en laat je dat soort fouten cash betalen. Heel stom eigenlijk, want beide doelpunten waren te vermijden."

Het pleit wel voor rood-wit dat de ploeg na de snelle 3-1 niet als een pudding in elkaar zakte. "Daar kon je gezien de sterke thuisreputatie van R.E. Moeskroen wel voor vrezen," aldus De Roeck. "We reageerden op een gepaste manier als ploeg en in de slotfase had Ki-Hyeon Seol zelfs de 3-3 nog aan de voet."
(J.V.C. - bron: GvA - 19/03/2001)
 
Minuut per minuut
34' G O A L: Seynhaeve loopt op rechts de lijn af. Hij legt terug voor De Vleeschauwer die binnendoor schuift tot bij Marcin Zewlakow (1-0).
43' G O A L: vrije trap Noureddine Ziyati links voor doel. De inlopende Ki-Hyeon Seol kopt binnen (1-1).
46' G O A L: Jestrovic pakt John O'Shea en Sherhey Shtaniuk op snelheid. De Moeskroenspits trapt de bal uit een scherpe hoek binnen (2-1).
48' Ki-Hyeon Seol werkt zich voorbij Vidovic en knalt vanuit een scherpe hoek op de vuisten van Vandoorne.
51' G O A L: Jestrovic laat centrale verdediger John O'Shea ter plaatse en schuift laag binnen (3-1).
58' Marcin Zewlakow zet voor, de vrijstaande Jestrovic schiet van dichtbij naast.
63' G O A L: Sandro Da Silva stuurt Alen Orman diep. Breed voor doel. Aan de tweede paal duwt de ingvallen Bimbo Fatokun de bal over de lijn (3-2).
72' Marcin Zewlakow zet voor. Kris Mampaey houdt de kopbal van De Vleeschauwer uit zijn doel.
79' William Verbeeck slalomt voorbij twee verdedigers en legt de bal voor de voeten van de vrijstaande Ki-Hyeon Seol. De Koreaan besluit vanop enkele meters over.
(Bron: GvA - 19/03/2001)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kris Mampaey
23 Alen Orman
5 John O'Shea
25 Sergei Shtanyuk
4 Bernt Evens
10 Noureddine Ziyati
16 Jonas De Roeck
8 Marc Van Britsom
11 Sandro da Silva
7 Gunter Ribus
26 Ki-Hyeon Seol - 43'
 
56' 8 Marc Van Britsom (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in) - 63'
68' 10 Noureddine Ziyati (uit)/
6 William Verbeeck (in)
78' 7 Gunter Ribus (uit)/
18 Zoran Campara (in)
Royal Excelsior Mouscron
1 Kurt Vandoorne
2 Giovanni Seynhaeve
3 Michal Zewlakow
15 Gordan Vidovic
22 Alexandre Teklak
6 Koen De Vleeschauwer
4 Steve Dugardein
9 Axel Lawaree
7 Marco Casto
10 Marcin Zewlakow - 34'
11 Nenad Jestrovic - 46' - 51'
 
80' 2 Giovanni Seynhaeve (uit)/
18 Dejan Mitrovic (in)
88' 10 Marcin Zewlakow (uit)/
20 Olivier Polo Nzuzi (in)