R. Antwerp F.C.

0 - 1

Woe. 03/12/1997 18:00 u.

R.S.C. Anderlecht

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.000
 
Scheidsrechter: Fernand Meese

Lijnrechters: Lode Muyldermans - Yves Renard
 
Na R Antwerp FC - RSC Anderlecht

Amper 2.000 betalende toeschouwers voor wat ooit een Belgische topwedstrijd was - Haan weet niet wat hij ziet

Vorig jaar waren er nog 10.000, gisteren bevolkten ruim geschat slechts 4.000 toeschouwers (iets meer dan 2.000 betalenden, aangevuld met abonementenhouders, promotoren en business-seathouders) de tribunes op de Bosuil. Dat het diepe dal waarin beide clubs vertoeven daar voor iets tussen zit, staat buiten kijf. Bij R Antwerp FC gooide men vooral een karrenvracht stenen naar het Antwerps stadsbestuur.

De burgemeester zou er verantwoordelijk zijn dat op de dag van de wedstrijd geen tickets meer mochten worden verkocht. Het stadsbestuur deed er nog en schepje bovenop en verplichtte de noodlijdende Great Old op een ongebruikelijk tijdstip (18 uur, alsof het dan nog niet donker zou zijn) af te trappen. "Broodroof," riep een boze Antwerpmanager Carl Geeraerts. "Een voetbalkerkhof," schuddebolde zijn Anderlecht-collega Michel Verschueren. Aandoenlijk is wel dat de roodwitte fans in deze moeilijke tijden in positieve zin vokaal blijven steunen.

Levensgrote kansen
R Antwerp FC creëerde in de onwezenlijke Bosuilsfeer voor de pauze twee levensgrote kansen. William Verbeeck trapte van dichtbij over het doel. Darko Pivaljevic, die weer geel pakte voor protest, had zelfs een leeg doel voor zich, maar schoot onbegrijpelijk naast. Aan de overkant deed Yvan De Corte zijn werk onberispelijk. Vooral de reddingen van de Antwerpdoelman op een vrije trap van Scifo en een kopbal van weer de Anderlechtaanvoerder bewezen dat hij zijn status van eerste keeper op dit moment meer dan waard is.

Flater Igor Nikolovski
Na de rust golfde het spel op en neer tot op het uur Stoica, die Igor Nikolovski de bal afsnoepte, en Goor een mooie dubbelpas in mekaar staken. Laatstgenoemde stiftte keurig over de uitgelopen Yvan De Corte en de 0-1 stond op het bord. "Een onwaarschijnlijke blunder van Igor Nikolovski die ons tenminste één punt kost," was Antwerps general manager George Kessler streng voor zijn libero. "Een man met dat talent mag zo'n fout niet begaan. Daardoor verloren we ongelukkig. We hadden een (doel)punt verdiend." De thuisploeg reageerde na de treffer van RSC Anderlecht. Als het eindelijk leek te lukken met een kopbal van Manu Godfroid, stond Baseggio op de lijn om het leer weg te koppen.

Oliseh liep Manu Godfroid van de sokken, maar R Antwerp FC kreeg alweer geen strafschop. Meese sloot wel Johnson uit met een tweede gele kaart. De thuisploeg was in het resterende kwartier echter niet meer bij machte om het oververdiende puntje binnen te halen. "Het voornaamste is dat we drie punten vasthebben," zegde interim-trainer Jean Dockx, die ook vandaag en morgen nog de paarswitte trainingen leidt. "Van deze ploeg, die zeven basisspelers miste, mag je geen wonderen verwachten. Scoren was een probleem voor beide ploegen. Dat bleek duidelijk vandaag (GvA - 04/12/1997)."


(bron: de pers - 04/12/1997)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ivan De Corte
2 Wim Kiekens
3 Igor Nikolovski
13 Ivan Ilic
4 Geert Emmerechts (K)
5 Rudi Taeymans
6 William Verbeeck
12 Dragan Siljanoski
8 Manu Godfroid
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic - 37'
 
65' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
19 Bimbo Fatokun (in)
65' 6 William Verbeeck (uit)/
11 Argent Beciri (in)
R.S.C. Anderlecht
1 Geert De Vlieger
14 Samuel Johnson - 77'
18 Suad Katana - 55'
12 Olivier Doll
28 Walter Baseggio
6 Frédéric Peiremans
17 Stéphane Stassin - 44'
4 Enzo Scifo (K)
3 Alin Stoica
7 Bart Goor - 58'
22 Oleg Iachtchouk
 
77' 22 Oleg Iachtchouk (uit)/
19 Azubike Oliseh (in)
85' 3 Alin Stoica (uit)/
30 Kurt Van de Paar (in)