Lijnrechters: Wim Van Goethem - André Mortier

Na KSC Lokeren - R Antwerp FC

George Kessler zoekt wanhopig naar uitweg, supportersrumoer neemt toe - "Ik verlies, dus ik heb ongelijk"

Er was weinig af te dingen op de zege van KSC Lokeren. Zonder groots te spelen toonden de Waaslanders zich een hechter geheel met meer voetbalkwaliteiten dan de laatste in de rangschikking R Antwerp FC.

Ivan De Corte hield zijn team lang op 0-0 door pogingen van Vonasek en Schockaert keurig te keren. D'Hondt moest in de eerste helft één keer in actie komen. De Lokerse doelman pakte een schot van Igor Nikolovski. Met de rust in zicht kreeg de thuisploeg een koude douche. Vonasek mocht het lijntje aflopen en voorzetten. Schockaert duwde binnen (0-1).

Bij de eerste de beste Lokerense aanval na de rust was het weer raak. Sckockaert zette het gebrek aan snelheid van Geert Emmerechts pijnlijk in de verf en klopte de uitgeschoven Ivan De Corte (0-2). Onmiddellijk daarna toonde D'Hondt zich heel sterk op pogingen van Darko Pivaljevic (als zelfs hij begint te missen...) en Zbigniew Wyciszkiewicz. Paulo Americo kon nog knap voor 1-2 zorgen, maar pas in de slotfase kon rood-wit echt aandringen. Zonder resultaat (bron: GvA - 14/12/1997).

11 Argent Beciri

46' 11 Argent Beciri (uit)/
18 Paulo Americo (in) - 71' - 76'
46' 6 William Verbeeck (uit)/
19 Bimbo Fatokun (in)
65' 7 Zoran Campara (uit)/
9 Koen Schockaert - 17' - 44' - 56'

8' 5 Stefan Van Dender (uit)/
16 Arnar Vidarsson (in)
51' 7 Gauthier Boeka-Lisasi (uit)/
14 Jan Köller (in)
88' 9 Koen Schockaert (uit)/