Scheidsrechter: Pieter Vandevenne

Lijnrechters: Dirk Vanhoutte - Dominique Lemaire

Vierde official: Yves Muyle

R Antwerp FC stopt Brugse reeks niet
De koploper heeft zich niet laten kisten tegen R Antwerp FC, de 12e in de stand. Club Brugge behaalde z'n 10e zege op rij. R Antwerp FC speelde niet kinderachtig. Het maakte het Club in de eerste helft moeilijk en was zelf gevaarlijk via Sergeant die Verlinden bijna twee keer kon verrassen. Brugge bereikte zijn spitsen niet, maar kwam toch op voorsprong. Clement kopte een vrije trap voorbij doelman Yves Feys.
Het werd een beetje makkelijker voor Brugge, dat R Antwerp FC langzaam terugdrong. De bezoekers bleven loeren op die ene kans. Zo bleef er spanning, al was het Lange die nog op de lat kopte (Vrt-tt).
Feys bijna matchwinnaar: "Vergissing van de ref" - In zijn vertrouwde Brugse omgeving speelde Yves Feys één van zijn betere wedstrijden van het seizoen. "Defensief deden we het goed, de organisatie stond op punt en er werd ook meer zekerheid ingebouwd," aldus de Antwerpdoelman. "We gaven weinig weg en die goal mocht er inderdaad nooit komen. De scheidsrechter zag niks, maar gaf toch fout. Dit was een duidelijke vergissing van hem. Met 0-0 bij de rust wil ik het wel nog eens zien." (Het Nieuwsblad)

(bron: Vrt-tt + Het Nieuwsblad - 02/03/2003)

Minuut per minuut
00' Bij Club is Peter Van der Heyden geschorst. Zijn plaats wordt ingenomen door Ristic. Groot nieuws is er vanuit de bestuurskamer. Gouden Schoen Timmy Simons tekende een nieuw contract van vijf seizoenen.
R Antwerp FC moet het zonder Patje Goots doen die net als in de heenmatch geschorst is. Ook smaakmaker Hussain Abdulrahman is onbeschikbaar.
08' Club Brugge heeft de overhand maar tot doelgevaar komt het niet.
10' Tony Sergeant probeert het, Verlinden kan makkelijk redden.
25' Roodwit lijkt zich niet zomaar gewonnen te geven tegen de competitieleider. De Great Old weert zich uitstekend.
28' Eindelijk eens doelgevaar. Via Ceh en Englebert belandt de bal bij Martens die net niet kan scoren.
33' Voorzet Verheyen, Mendoza en Martens komen net te laat.
37' Vrije trap waarop Sergeant kan inlopen. Verlinden was geklopt, Clement kan de bal nog van de lijn keren. Beste kans van de wedstrijd.
45' G O A L: fout van Pinxten op Clement. De vrije trap wordt door diezelfde Clement binnengekopt
45' Rust: Brugge leidt, maar het had het niet onder de markt met de Great Old. Pas in de slotfase kwam het tot scoren en had het geluk dat Clement een poging van Tony Sergeant nog van de lijn kon keren.
50' Vrije trap van Ceh, knappe safe van Yves Feys.
65' Brugge geraakt niet in zijn spel, de bezoekers zijn zeker niet de mindere.
75' De partij is een beetje stilgevallen. R Antwerp FC probeert het met de ingevallen Omar Mussa. Echt gevaarlijk wordt het niet.
84' Smolders mag het proberen, Yves Feys komt gevat tussen.
88' R Antwerp FC zet alles op alles en trekt nu massaal naar voren.
89' De pas ingevallen Lange kopt op de dwarslat. Ouon kopt de terugspringer in hoekschop. Het blijft 1-0.
90' Scheidsrechter Vandevenne fluit de partij af. Logische Brugse wint, al was het aardig moeilijk. Coach Henk Houwaart is tevreden met de ingesteldheid van zijn team.

15 Arthur Gomez

46' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
11 Omar Mussa (in)
68' 6 William Verbeeck (uit)/
8 Arek Kubik (in)
74' 12 Gideon Imagbudu (uit)/
11 Sandy Martens

75' 11 Sandy Martens (uit)/
24 Tim Smolders (in)
88' 18 Andres Mendoza (uit)/