Scheidsrechter: Alain Hamer

Lijnrechters: Henri Reuter - Luc Nober

Vierde official: Luc Melotte

Sint-Truiden wint dank zij vroege goal
Sint-Truiden heeft een zuinige zege geboekt tegen een strijdlustig R Antwerp FC. In de eerste helft was er nauwelijks verschil te merken tussen beide teams. Toch stond Sint-Truiden bij de rust voor. Al na 28 seconden schoot Boffin tussen een hoop Antwerpbenen met links binnen. De bezoekers konden het snelle tempo bijbenen en waren ook een paar keer gevaarlijk via Patrick Goots.
De Great Old deed er ook na de rust alles aan om de kloof te dichten. Houwaart bracht met Omar Mussa en Anders Nielsen meer aanvallende kracht in, maar dat mocht niet baten. Patje Goots kwam er nog heel dicht bij. Invaller Omar Mussa kwam op het einde in aanvaring met de Luxemburgse debutant-scheidsrechter en werd nog uitgesloten.
(bron: Vrt-tt - 15/03/2003)

Minuut per minuut
00' Bij R Antwerp FC heeft coach Henk Houwaart zijn team drastisch moeten ombouwen. Bernt Evens is geelgeschorst, Edwin Ouon, verdacht van het gebruik van een verboden product en betrokken in een incident met de Truiense publiekslieveling in de heenmatch, speelt evenmin. Daarnaast zijn ook Gideon Imagbudu en een tegen Lierse op een aardig niveau acterende Arek Kubik onbeschikbaar.
Het bezoekersvak staat haast schouder aan schouder en een gedeelte van het terrein is zodoende niet zichtbaar, zodat het ons onmogelijk is de nodige aantekingen te maken voor het matchverslag. We zorgen voor aanvullingen bij Sport.be.
01' G O A L: aardig begin van de match. Al onmiddellijk een doelpunt. Boffin plaatst een schuiver door een bos van benen die verrassend in het doel gaat, 1-0. R Antwerp FC is op achtervolgen aangewezen.
09' Snelle tegenaanval van R Antwerp FC, voorzetschot van Arthur Gomez zorgt voor het nodige gevaar.
13' Harde trap van Patje Goots gaat naast. Leuke match op Staaien. Leuk tempo en geregeld een goede kans.
21' Alex Yi, bezig aan een secure wedstrijd, krijgt geel van een nogal warrige Luxemburgse leiding.
34' Poging van Patje Goots, Belic ligt op wacht.
39' Het blijft een leuke match op Staaien. Twee ploegen die willen voetballen. Het tempo blijft ook hoog, R Antwerp FC lijkt STVV te gaan terugdrukken. Buvens grijpt naar onsportieve middelen en wordt opgeschreven.
44' Uit het niets een stevig schot van Tony Sergeant dat slechts milimeters naast het doelhout buitenzoeft.
45' Rusten met 1-0. In een leuke eerste helft kwam de thuisploeg al heel snel op voorsprong via Boffin. Nadien ging het spel goed op en neer, met de beste kansen voor de bezoekers. Patje Goots, William Verbeeck en Arthur Gomez wisten de mogelijkheden niet te verzilveren. STVV kreeg twee kansen via Buvens die Mbonabucya verving in de basis.
46' William Verbeeck krijgt het op zijn heupen van de leiding en wordt genoteerd wegens spelbederf.
52' Minder begin van de tweede helft op Staaien. De roodwiten doen opnieuw veel moeite om de achterstand weg te werken.
54' Kopbal van Stefan Leleu wordt van de lijn gekeerd.
61' Even over het uur brengt coach Houwaart extra-aanvalskracht met Omar Mussa voor een werklustige Arthur Gomez en Anders Nielsen voor achterspeler Alex Yi. Karel D'Haene schuift een rij naar achteren.
74' R Antwerp FC blijft op zoek gaan naar de gelijkmaker, STVV laat maar weinig meer zien.
82' Het wordt bijna 1-1. Patje Goots trapt op Belic, de bal gaat tegen de paal. Hussain kan net niet meer bij de rebound om binnen te leggen. Hier komt STVV goed weg.
88' Enkele minuten eerder betrokken in een incidentje met doelman Belic die voor dood bleef liggen, verzorging behoefde maar eindelijk niets mankeerde, gaat Mussa eerst met een Truiense verdediger en vervolgens met scheidsrechter Hamer in duel. Hij moet met twee keer geel naar de kant en is meteen geschorst voor de volgende opdracht.
90+4' Hoewel Tony Sergeant ook nu in extremis zijn kans waagt, zijn vier extra minuten onvoldoende voor R Antwerp FC om de achterstand nog om te buigen. Met de drie punten wordt de thuisploeg royaal beloond voor het geleverde spel. "Wie scoort wint," zegt de voetbalwijsheid. Met verstomming en stilaan ook al een beetje onrust wordt geluisterd naar de resultaten van de andere velden. Wij vragen ons af of twee Vlaamse ploegen gediend zijn van een taalonkundige leiding? Hebben onze clubs niet het recht op een degelijk scheidsrechter?

19 Patrick Goots

61' 15 Arthur Gomez (uit)/
9 Anders Nielsen (in)
61' 18 Alexander Yi (uit)/
9 Marcos Pereira

53' 4 Peter Voets (uit)/
18 Dries Jacquemin (in)
82' 13 Bram Vangeel (uit)/