Scheidsrechter: Eric Blareau

Lijnrechters: Alex Verstraeten - Ronny Vanwelden

Vierde official: Stéphane Breda

KS Lokeren SNW omzeilt Antwerpse klip

KS Lokeren SNW heeft haar achtste overwinning in negen wedstrijden geboekt. Het won van R Antwerp FC met 1-2 en is weer tweede. Na een traag eerste kwartier kwam R Antwerp FC op voorsprong via Arthur Gomez. KS Lokeren SNW nam de wedstrijd daarna in handen en zette R.A.F.C. tegen het eigen doel. Een uitstekend keepende Yves Feys hield de 1-0 op het bord, tot Kimoto van ver de gelijkmaker scoorde.

Na de koffie kwam R Antwerp FC weer sterk opzetten en miste het enkele kansen. KS Lokeren SNW kwam er niet uit, maar kreeg wel een betwistbare penalty. Gretarsson maalde er niet om en knalde droog binnen. KSC Lokeren miste nog de kans op 1-3.

Henk Houwaart was niet echt te spreken over de scheidsrechter. De trainer van R Antwerp FC vond dat zijn ploeg "bestolen" was en dat zou niet de eerste keer geweest zijn, aldus Radio 1.
"Ik voel me bestolen," zei Henk Houwaart kort na de wedstrijd. De vier laatste wedstrijden vond hij trouwens dat "de scheidsrechter R Antwerp FC bepikt had". "Ik hoop dat het toeval is," meende Henk Houwaart, die ondanks zijn boosheid meteen toegaf dat de overwinning van KS Lokeren SNW wel verdiend was.
(bron: vrt-tt - 22/03/2003)

Minuut per minuut
00' Geen Edwin Ouon, Arek Kubik noch Omar Mussa bij R Antwerp FC. Wel terug na gele schorsing is Bernt Evens. Arthur Gomez krijgt vertrouwen van zijn coach en loopt in de spits naast Patje Goots. Hussain Abdulrahman begint op de bank. Coach Houwaart houdt vast aan zijn ruim-Belgisch-getint team.
02' Het spel gaat op en neer, de beide verdedigingen behouden het overzicht.
03' Lokeren combineert vanop de eigen speelhelft, gaat langs het lijntje en sleept er een eerste corner uit.
05' Leuke Antwerpcombinatie met Tony Sergeant en William Verbeeck als aflossingspunten, Patje Goots stuit op een verdediger.
06' Eerste dreiging: William Verbeeck trapt een hoekschop en Bernt Evens kopt rakelings over.
08' Yves Feys pakt uit met een knappe reflex op poging van de vervanger van Bangoura, Baldvinsson. De sups trakteren de doelman op een open doekje.
10' Er is enige druk van de bezoekers, maar Leleu en Imagbudu controleren.
11' G O A L: Patje Goots stuurt een vrijschop in het pak, Bernt Evens kopt door en ook Arthur Gomez zet er zijn hoofd tegen, R Antwerp FC juicht (1-0).
15' Lokeren reageert, maar Patje Goots stuurt zijn spitsbroeder Arthur Gomez weg die er een corner uithaalt.
17' De vlag van de lijnrechters gaat geregeld de hoogte in: nu loopt Lokeren weer buitenspel.
18' Stefan Leleu moet Conté afblokken ten koste van een inworp.
19' Arthur Gomez wint met wat moeite het duel van zijn bewaker. Patje Goots knalt onprecies.
21' Yves Feys moet samen met Harald Pinxten Baldvinsson van de bal houden, de Lokerse spits claimt verzorging.
23' Kristinsson stuurt een vrijschop eenvoudig voorbij een driemansmuurtje, Baldvinsson kopt richting doel waar een attente Yves Feys het leer uit de kruising ranselt.
26' Gideon Imagbudu speelt Zoran Ljubinkovic aan die Dabanovic bedreigt.
28' William Verbeeck lanceert de tegenaanval, Sergeant stuurt hoog over.
30' Vlotte Lokerse combinatie tot bij Kimoto, Yves Feys plukt.
31' Zoran Ljubinkovic krijgt de vijftigste gele kaart van het seizoen; na vrijschop moet Pinxten tot twee maal toe een corner toestaan.
35' G O A L: ongelukkig balverlies in het midden van het terrein, de bal gaat razend snel naar voren waar Kimoto de gelijkmaker kan netten.
39' Een identieke vrijschop als bij het eerste doelpunt, Patje Goots trapt, maar nu kopt Arthur Gomez over.
42' De verre voorzet van Harald Pinxten valt precies bij Tony Sergeant, Dabanovic moet in actie komen.
44' Lokeren komt nog eenmaal dicht in de buurt van Yves Feys, maar Ljubinkovic blokt af.
45' Er wordt gerust met 1-1 en daar kunnen publiek en de beide coaches wel vrede mee nemen.
47' Lokeren gaat furieus van start, maar laat ruimte voor de tegenaanval. Dabanovic moet een corner van William Verbeeck pakken.
52' Lokeren combineert wel snedig, maar kan te zelden de spitsen in stelling brengen. 53' Patje Goots, nu eens niet afgevlagd, probeert Arthur Gomez te bereiken, Zéré trapt wild weg en raakt daarbij Arthur Gomez. Er volgt geen bestraffing, wel verzorging die helaas de vervanging niet kan voorkomen.
55' Bernt Evens en Dabanovic gaan samen naar de bal, nu fluit de scheids wel in het voordeel van... de Lokerse doelman.
57' Zéré krijgt nu wel geel te zien nadat hij Hussain nogal onorthodox onderuit schoffelde.
63' G O A L: "le moment de honte van Blareau", nadat de scheids Lokeren een vrijschop randje strafschopgebied toekent, wordt hij als een schoolkindje door zijn lijnrechter terechtgewezen. Hij komt op zijn beslissing terug en is wat blij Lokeren met een strafschop aan de voorsprong te helpen. Met een listige trap stuurt Gretarsson Yves Feys de verkeerde kant op (1-2).
69' R Antwerp FC probeert nog iets terug te doen, maar de vlag gaat keer op keer de hoogte in. Zoran Ljubinkovic knalt toch een keertje hoog over.
73' Ook nu moet Dabanovic ingrijpen op een schot van Karel D'Haene.
77' In meer dan een jaar geen enkel lelijk gebaar gezien van doelman Yves Feys, nu interpelleert hij Blareau vanwege een zware duwfout op Harald Pinxten die overigens verzorging nodig heeft.
82' na een rommelig kwartiertje, lanceert Antwerp het slotoffensief en daarbij doet coach Houwaart beroep op Anders Nielsen ipv een secure Gideon Imagbudu.
84' Lokeren ziet de openingen, Kristinsson bedient Baldvinsson die gehinderd door een puike Yves Feys naast een open doel besluit.
86' Na balverlies van Ibrahima Yattara moet Yves Feys alweer plat.
87' Anders Nielsen, Ibrahima Yattara brengen samen met Karel D'Haene de bal op, een (ongelukkige) Patje Goots knalt voorlangs.
90+2' Ondanks twee extra-minuten blijft de score ongewijzigd. Een furieus fluitconcert begeleidt het scheidsrechterlijke drietal naar de kleedkamers. Er wordt nog een serieus woordje nagepraat over de arbitrale demarches. Coach Houwaart voelt zich in naam van zijn club tekortgedaan, zelfs bestolen.

19 Patrick Goots

57' 15 Arthur Gomez (uit)/
20 Hussain Abdulrahman (in)
67' 6 William Verbeeck (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)
80' 12 Gideon Imagbudu (uit)/