K. Lierse S.K.

0 - 2

Din. 18/07/1995 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Lisp

Toeschouwers: 2.000
 
Scheidsrechter: Erik Hannes
 
Oefencampagne 1995-'96 (05)

Na K Lierse SK - R Antwerp FC - Twee vlijmscherpe counters van de bezoekers

Lier - R Antwerp FC plaatste zich gisterenavond zonder problemen voor de halve finale van de Trofee Ludo Coeck. De rood-witten hadden aan twee snelle en snedige counters genoeg om een duidelijk verdict op het bord te zetten. Ondanks het feit dat de competitie nog op gang gefloten moet worden, hadden beide ploegen toch al met tal van afwezigen af te rekenen. Gerets kon geen beroep doen op Wilkin, Peeters en De Sousa, zodat de jonge Cavens mocht opdraven. Ook Eddy Snelders had last van een keelontsteking en werd op de liberopost vervangen door Serneels. Bij de bezoekers nog meer ellende. Geen Manu Godfroid, Cvijan Milosevic, Georg Kulcsar of Geert Emmerechts. In de plaats kreeg Laszlo Fazekas de gelegenheid om een zekere Zoran Ristic te testen, een Joegoslavische middenvelder die overigens helemaal niet kon overtuigen. Hij werd tijdens de rust dan ook logischerwijze vervangen.

Nu dat laatste kan de testspeler niet alleen aangewreven worden. Er viel in de eerste helft bitter weinig inspiratie te noteren. Goede wil was er vooral bij K Lierse SK genoeg aanwezig. Combinaties werden haast altijd een heel eind voor de zestienmeter in de kiem gesmoord. Slechts twee spelers waagden in die periode voor de rust een schot op doel. De twee pogingen van Sammy Greven misten kracht en richting. Aan de overzijde overkwam Huysmans hetzelfde. Zijn schot had op slag van rust een pareltje van een goal kunnen worden. De loeier draaide echter voorlangs weg.

De creativiteit werd blijkbaar opgespaard tot na de appelsientjes. De eerste vlijmscherpe aanval van de bezoekers resulteerde trouwens meteen in een doelpunt. Francis Severeyns lanceerde Krist Porte in de diepte, voorbij het duo Snoeckx-Serneels, gaf hij Mampaey geen schijn van kans. K Lierse SK moest nu wel komen, zeker omdat het nu twee doelpunten nodig had om zich te kwalificeren. Het ontbrak de Pallieters zoals gezegd aan scherpte voor de doelmond. Lehmann kopte te zwak, Snoeckx werd perfect afgeblokt, Rekdal had bijzonder veel pech dat zijn schitterende plaatsbal op de dwarsbalk strandde. Francis Severeyns en Rudi Smidts rolden de thuisdefensie op. De kapitein knalde nummer twee binnen. Rudi ontpopt zich blijkbaar tot een vlot scorende verdediger (Ludwig De Smedt - GvA - 19/07/1995).

(bron: de pers - 19/07/1995)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Van Der Straeten
4 Sammy Greven
3 Nico Broeckaert
2 Rudi Taeymans
7 Carlo Lavigne
5 Rudi Smidts - 79'
6 Rony Van Rethy
8 Krist Porte - 48'
10 Zoran Ristic
11 Rubenilson Monteiro Ferreira
9 Cisse Severeyns
 
46' 10 Zoran Ristic (uit)/
14 William Verbeeck (in)
46' 4 Sammy Greven (uit)/
15 Wim Kiekens (in)
77' 11 Rubenilson Monteiro Ferreira (uit)/
12 Johan Mucher (in)
K. Lierse S.K.
1 Kris Mampaey
2 David Brocken
8 Bart De Roover
3 Ives Serneels
5 Steve Goossen
4 Pascal Bovri
7 Karel Snoeckx
10 Kjetil Rekdal
9 Dirk Huysmans
6 Raf Pauwels
11 Jurgen Cavens
 
46' 5 Steve Goossen (uit)/
16 Nico Van Kerckhoven (in)
46' 11 Jurgen Cavens (uit)/
15 Dirk Lehmann (in)
74' 4 Pascal Bovri (uit)/
14 Karel De Smet (in)