R. Antwerp F.C.

1 - 2

Vrij. 28/07/1995 20:30 u.

K.F.C. Germ. Ekeren

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.000
 
Scheidsrechter: Robert Jeurissen

Lijnrechters: Herman Peeters - Guido Nuyens
 
Oefencampagne 1995-'96 (08)
Na R Antwerp FC - KFC Germinal Ekeren - Spetterende finale

Deurne - De vijfde finale in de Trofee Coeck kende voor KFC Germinal Ekeren een positieve afloop. De jongens uit Ekeren klopten R Antwerp FC in eigen vesting. Ze pakten daarmee hun tweede opeenvolgende wisselbeker. Bovendien namen ze de cheque van 1 miljoen mee naar het noorden van Antwerpen, terwijl rood-wit met de helft tevreden was. Het werd in elk geval een spetterende wedstrijd in een erg goed gevuld Bosuilstadion. R Antwerp FC creŰerde wel genoeg kansen, maar vond een voortreffelijke Vande Walle op de weg. De scherpte van Germinal voor de doelmond gaf uiteindelijk de doorslag.

In de ploegopstelling van de Great Old was Ranko Stojic de enige nieuwkomer. Cvijan Milosevic en Rusmir Cviko waren nog niet hersteld en moesten langs de lijn blijven. Bovendien bleken de nieuwe aanwinsten Petar Cestic en Ganiyu Owolabi nog niet speelgerechtigd voor deze partij. Krist Porte, terug uit blessure, kreeg de voorkeur op Wim Kiekens. Laatstgenoemde is voor de eerste competitiewedstrijd geschorst, Krist kon zodoende ritme opdoen. In het andere kamp kon Helleputte geen beroep doen op vier geblesseerde pionnen: Andrews, Kovacs, Schaessens en Tahamata.

De thuisploeg had zich voor eigen, talrijk opgekomen publiek geen slechtere start kunnen indenken. Bij de eerste aanval van de bezoekers stak de bal al tegen de netten. Na een voorzet van Janssens draaide Lukaku knap weg van bewaker Geert Emmerechts. De Za´rees legde mooi binnen. Rood-wit leek aangeslagen door die snelle start en liep aanvankelijk wat initiatiefloos te voetballen. De Bosuilen vonden het juiste ritme als de eerste helft bijna een kwartier onderweg was. De bedrijvige Krist Porte werd de bezieler van de gevaarlijke rood-witte acties. Hij probeerde het drie keer vanop afstand. Evenveel keer vond hij een stijlrijke Vande Walle op zijn weg.

Rudi Smidts, opererend voor het centrum van de verdediging, zag een knappe poging net buiten het kader vliegen. Rony Van Rethy werd in extremis werd afgeblokt. Beide trainers zochten tijdens de rust hun heil in tactische wissels. Bij R.A.F.C. werd Rudi Taeymans eraf gehaald voor John Alo´si om meer offensieve impulsen te geven. Bij de bezoekers moest Abeels zijn stek afstaan aan Radzinski die vorig jaar een belangrijk aandeel had in de Ekerse zege in deze Trofee Ludo Coeck. Vervangingen met gunstig effect blijkbaar. Het tempo werd direct na de appelsientjes flink opgeschroefd. Met wisselende kansen trouwens. Een voorzetschot van Dheedene dwarrelde vanuit een haast onmogelijk hoek bijna binnen.

Ranko Stojic kreeg een afgeblokte poging van Radzinski in twee tijden onder controle. Aan de overzijde moest Vande Walle zijn beste kunnen bovenhalen op een uitgemeten lob van Cisse Severeyns en een harde knal van Rony Van Rethy. Een kwartier voor tijd knalde Wim Kiekens op de paal, John Alo´si richtte de herneming op de lat. Een kwartier voor tijd werd Cisse Severeyns door Deflandre onderuit gehaald. De ingevallen Wim Kiekens zette de strafschop feilloos om. Strafschoppen om de winnaar te kennen, denk je dan. Halmai oordeelde anders. Hij deed de Trofee Coeck tiende editie vijf minuten voor gedaan definitief in Ekerse handen belanden /(Ludwig De Smedt - GvA - 29/07/1995).

(bron: de pers - 29/07/1995)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ranko Stojic
4 Sammy Greven
3 Nico Broeckaert
2 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts
6 Geert Emmerechts
8 Krist Porte
7 Rony Van Rethy
10 Carlo Lavigne
11 Rubenilson Monteiro Ferreira
9 Cisse Severeyns
 
46' 2 Rudi Taeymans (uit)/
14 John Aloisi (in)
57' 4 Sammy Greven (uit)/
16 Wim Kiekens (in) - 78'
64' 8 Krist Porte (uit)/
15 William Verbeeck (in)
K.F.C. Germ. Ekeren
1 Philippe Vandewalle
2 Bernard Wegria
3 Karim Mgoghi
6 Mike Verstraeten
5 Eric Deflandre
7 Rudi Janssens
8 Gabor Halmai - 85'
9 Didier Dheedene
10 Gunther Schepens
11 Jean-Marie Abeels
12 Roger Lukaku - 4'
 
46' 11 Jean-Marie Abeels (uit)/
13 Tomas Radzinski (in)