R. Antwerp F.C.

4 - 1

Zat. 04/11/1995 20:00 u.

K.F.C. Lommelse S.K.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.300
 
Scheidsrechter: Marnicq Sandra

Lijnrechters: Willy Van Driessche - Luc Janssens
 
Na R Antwerp FC - KFC Lommelse SK

Cisse doet hemel boven de Bosuil opklaren

DEURNE - Voor het eerst sinds lange tijd had men bij R Antwerp FC zaterdagavond weer reden tot feesten. Het begon al voor de wedstrijd toen de heropgeviste Nico Broeckaert in de bloemetjes werd gezet voor zijn 300e wedstrijd in het shirt van de Great Old. Later deed Cisse Severeyns daar nog een schepje bovenop door met drie doelpunten uit te groeien tot man van de match.

Na een opwarmingsronde van een kwartier vond de Lommelse defensie het nodig roodwit een handje toe te steken. Een voorzet van een bedrijvige Cvijan Milosevic werd door Mukanya compleet gemist. Voor John Aloïsi was het een koud kunstje om zijn tweede doelpunt van het seizoen aan te tekenen. R Antwerp FC nam de wedstrijd stevig in handen. Ook Krist Porte kwam enkele keren dreigend voor Mathijssen. Na alweer een onoplettendheld in de Limburgse afweer kon de thuisploeg op het half uur zijn voorsprong verdubbelen. K Lommelse SK reageerde weinig alert op een snel genomen vrije trap. Francis Severeyns kon een afgeblokt schot van Krist Porte knap over Mathyssen stiften. Lommelcoach Daerden was ér na afloop niet gelukkig mee. "Op een gegeven moment hoop je dat bepaalde fouten niet meer gemaakt zullen worden," zuchtte hij. "Maar zoals zo vaak dit seizoen moesten we door individuele flaters achter de feiten aanhollen."

K Lommelse SK bleef in de tweede helft niet bij de pakken zitten en ging resoluut op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat resulteerde in meer ruimte en kansen aan beide zijden. Weer was het het team van Laszlo Fazekas dat aan het langste eind trok. Niet in het minst door de tandem Milosevic-Severeyns. De Bosniër verstuurde enkele splijtende diepteballen die de Cisse in staat stelde de Lommelse verdediging te bestoken. Op één van die openingen scoorde de spits de 3-0. Het feest was compleet toen de Cisse één minuut later een terugspeelbal onderschepte en zijn derde doelpunt van de avond tegen de netten prikte, meteen zijn elfde van het seizoen. "Dit was het R Antwerp FC dat ik voor ogen heb," aldus een tevreden Laszlo Fazekas. "Discipline achterin, werkkracht en techniek in het midden, samenspél en improvisatie vooraan. Dit was propaganda voor de wedstrijd tegen Germinal."

Hendrikx kon kort voor tijd nog verdiend de eer redden. "Dit is een te zware uitslag," besloot Daerden. "Het lijkt alsof we niet bestaan hebben. Dat was zeker niet zo (Jan Van Craen - De Nieuwe Gazet - 6/11/1995)."

Retrospectieve door Peter

Petar Cestic debuteerde tegen KSV Waregem als libero en maakte een sterke indruk. Hij blesseerde zich echter opnieuw aan de knie, zodat z'n aantredens met het fanionteam tot die ene match beperkt bleef. Toch speelde R Antwerp FC een knappe match tegen KFC Lommelse SK met een erg geïnspireerde Cvijan Milosevic als perfecte foerier voor John Aloïsi en Cisse Severeyns. De Antwerpschutter was alweer ongrijpbaar. Hij scoorde liefst drie keer, waardoor hij tot op twee eenheden van Stanic naderde in de schuttersstand.

Het feest begon, net als tegen KSV Waregem, in de achttiende minuut. Ook nu brak John Aloïsi de match open. Een verre bal van Cvijan Milosevic werd door alle verdedigers gemist. John Aloïsi controleerde beheerst en maakte het af, 1-0. R.A.F.C. ging door op het elan. Krist Porte, bezig aan een degelijk seizoen, vlamde tot twee keer toe keihard op de vuisten van Mathijssen. Een tweede goal hing in de lucht. Na een half uur stak ze ook in de Lommelse korf. John Aloïsi bediende Krist Porte en die schoof via een bezoekend been de bal tot bij Cisse Severeyns, hij stiftte over de grabbelende doelman binnen.

Cvijan Milosevic strooide kwistig met bruikbare voorzetten, het regende kansen en in het slotkwartier ook doelpunten. Milo stuurde Cisse Severeysn diep, ook nu was Mathijssen er aan voor de moeite. Een minuut later werd het 4-0, toen Cisse Severeyns een slordigheidje van Makaev ongenadig afstrafte. Cisse Severeyns, Wim Kiekens en Krist Porte trakteerden het publiek op een fraai schouwspel. Hendrickx verzachtte de bezoekende pil met een late kopbalgoal. De Great Old was een maatje te groot voor de Noord-Limburgers (P.N. - Antwerp Clubblad-09 - 26/11/1995).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 06/11/1995)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Van Der Straeten
7 Wim Kiekens - 31'
3 Nico Broeckaert
4 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts (K)
2 Rony Van Rethy
6 Manu Godfroid
10 Cvijan Milosevic
8 Krist Porte
9 Cisse Severeyns - 30' - 77' - 81'
11 John Aloisi - 18'
 
75' 11 John Aloisi (uit)/
13 Ganiyu Owolabi (in)
85' 10 Cvijan Milosevic (uit)/
12 William Verbeeck (in)
K.F.C. Lommelse S.K.
1 Jackie Matthysen
2 Frank Machiels
3 Maarten Schops
4 Daniël Scavone
5 Jean-Claude Mukanya
7 Johny Van Broekhoven
8 Tom Van Mol
9 Gert Cannaerts (K)
10 Ronny Van Geneugden
6 Gouram Makaev - 15'
11 Miroslaw Waligora
 
56' 7 Johny Van Broekhoven (uit)/
12 Marc Hendrikx (in) - 84'
70' 11 Miroslaw Waligora (uit)/
14 Jochen Janssen (in)