R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zat. 14/03/1998 20:00 u.

K.A.A. Gent

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.500
 
Scheidsrechter: Willy Van Driessche

Lijnrechters: Patrick De Meulenaere - Yvan Vanveerdeghem
 
Na R Antwerp FC - KAA Gent

Armoe troef op de Bosuil - R Antwerp FC twee punten verder af van het behoud

DEURNE - Met het gelijkspel tegen een sterker KAA Gent werd R Antwerp FC niet slecht beloond, maar in de rangschikking groeit de achterstand op nummer zestien KSK Beveren van drie tot vijf punten. Op de Bosuil was zaterdagavond de euforie van een week eerder ver weg. "Met nog acht matchen voor de boeg is er nog niks beslist," houdt Ratko Svilar staande.

Wat de toeschouwers vorige zaterdag op de Bosuil voorgeschoteld kregen, was niet mooi om zien. Dat de trainers na afloop allebei vonden dat hun ploeg een sterke wedstrijd had gespeeld, is voor de betalende supporters een regelrechte belediging. Het kijkstuk dat R Antwerp FC en KAA Gent opdisten, was eerste-klasse onwaardig. De Great Old slaagde er welgeteld één keer in Herpoel onder vuur te nemen. Ook de prestatie van KAA Gent was niet om over naar huis te schrijven, maar Johan Boskamp had alvast op één punt gelijk. Zijn ploeg werd in de eerste helft een geldig doelpunt onthouden.

Gunther De Meyer trapte een door Zoran Campara teruggekopte bal in doel. Buitenspel, vond de scheidsrechter. Het ontlokte Boskamp een giftig commentaar aan het adres van Antwerpvoorzitter Eddy Wauters. "Dat doelpunt was zuiver. Vroeger was het zo dat als je een bal terugkopte, het geen buitenspel kon zijn. Misschien is dat nu veranderd. Als Wauters op deze manier blijft doorzeiken, blijft R.A.F.C. nog in eerste klasse." Een kwartier voor tijd voelden de Buffalo's zich opnieuw onrecht aangedaan. Een kopbal van Foguenne werd door Ivan De Corte in twee tijden gestopt.

Vóór de lijn, zei men bij R.A.F.C, erachter, vonden de bezoekers. De scheidsrechter liet doorspelen. Ivan De Corte redde nog een kopbal van Martens met de voet. Meer potten brak KAA Gent niet in negentig minuten, ondanks drievierde van de wedstrijd balbezit. Voor KAA Gent het elfde gelijkspel van het seizoen en met een magere drie op vijftien ziet Boskamp volgend weekeinde de komst van RSC Anderlecht tegemoet. "Ik ben tevreden met de manier waarop we speelden," hield de Gentse coach vol. "Er waren veel mensen die inschoven, alleen kregen we te weinig uitgespeelde kansen."

"Dat we het niet afmaakten, is niet nieuw. Het is al een heel seizoen hetzelfde liedje." R.A.F.C. leverde een zwakke prestatie. Ratko Svilar verwees naar de afwezigheid van Gunter Verjans, last van een rugblessure, en de geschorste Geert Emmerechts. Sandro Da Silva werd op de bank gehouden. Van de vervangers overtuigde Johan Mücher als voorstopper. Antonio Acosta kon zich zelden of nooit doorzetten. Zoran Campara speelde als een natte schotelvod. Hij werd bij de rust uit zijn lijden verlost. Of het drukke GSM-overleg van de Antwerptrainer na een halfuur wedstrijd met die beslissing iets te maken had, is onduidelijk.

"It was my wife," was de uitleg van Ratko Svilar. Om te melden dat zij met het eten wachtte, misschien? "In het middenveld was er inderdaad een probleem," gaf Ratko Svilar toe. "We deden wat we konden. Elke speler heeft gevochten voor wat hij waard is. Er lag een enorme druk op de spelers, zeker na de winst van KSK Beveren tegen RWDM. Er zijn nog acht wedstrijden en dus is er nog niets beslist (Het Laatste Nieuws - 16/03/1998)."

(bron: de pers - 16/03/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ivan De Corte
2 Wim Kiekens (K) - 67'
6 Ivan Ilic
3 Igor Nikolovski
14 Johan Mucher
7 William Verbeeck
22 Antonio Acosta
17 Zoran Campara
8 Manu Godfroid
11 Tomas Ramelis
9 Darko Pivaljevic
 
46' 17 Zoran Campara (uit)/
19 Bimbo Fatokun (in)
75' 11 Tomas Ramelis (uit)/
10 Sandro da Silva (in)
K.A.A. Gent
23 Frédéric Herpoel
2 Stijn Vreven - 61'
5 Edin Ramcic
10 Gunther De Meyer
14 Tony Herreman (K)
3 Thomas Caers
21 Tomas Vasov - 88'
7 Frank Dauwen
8 Mohammed Barka
20 Anders Nielsen
12 Ronald Foguenne
 
65' 8 Mohammed Barka (uit)/
9 Sandy Martens (in)