K.F.C. Lommelse S.K.

0 - 0

Zat. 20/04/1996 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: G.S. Gestelse Dijk

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

Lijnrechters: Wim Van Goethem - Kristoffe Parmentier
 
Na K Lommelse SK - R Antwerp FC

Laatste hoop verzwonden

Lommel ó Ronny Van Geneugden had het in onze zaterdagkrant nog overduidelijk gesteld. Wilde K Lommelse SK nog voor een UEFA-beker-ticket in aanmerking komen, moest het zijn resterende drie partijen zegevierend afsluiten en tevens rekenen op puntenverlies van K Lierse SK, RWDM en Germinal Ekeren. De Pallieters en de Brusselaars brachten een van die twee voorwaarden in vervulling. K Lommelse SK diende dus enkel de klus te klaren tegen R Antwerp FC dat in de competitie niets meer te winnen of te verliezen had. Een sublieme doelman Yves Van der Straeten stak daar echter een stokje voor. K Lommelse SK strandde op 0-0 en mag zijn Europese dromen definitief opbergen.

Bij de thuisploeg verscheen Mukanya terug aan de aftrap. Hij verving de geschorste Machiels. Voor het overige schonk oefenmeester Daerden het vertrouwen aan de Harelbeke-killers van het weekend tevoren. De bezoekers dienden in de vervanging te voorzien van de geschorsten Nico Broeckaert en Manu Godfroid. Hun plaatsen werden ingenomen door Geert Emmerechts en de uit blessure terugkerende Cvijan Milosevic. Ook William Verbeeck en Carlo Lavigne verschenen aan de aftrap. Alain Ossomo verhuisde naar de invallersbank. R.A.F.C. deed het met spits Cisse Severeyns. Oefenmeester Fazekas betreurde dat wel. "Door het vertrek van John AloÔsi naar ItaliŽ en de blessures van Ganiyu Owolabi en Willy Vincent was ik vandaag verplicht om met slechts een aanvaller te spelen. Normaliter gaat R.A.F.C. altijd met twee spitsen van start, maar voor deze wedstrijd bleef er dus nog maar eentje over. Met een snelle Ganiyu Owolabi er vanavond bij had het hier trouwens nog heel anders kunnen lopen."

Een uitspraak die bij Daerden duidelijk in het verkeerde keelgat schoot. K Lommelse SK wist dus vooraf wat het moest doen: winnen. Aanvallen, scoren en opletten voor de gevaarlijke tegenstoten van snelle jongen Cisse Severeyns. Hij kon zich echter niet vaak doorzetten. Mukanya had hem stevig in zijn greep. Toch kreeg de eenzame Antwerpse spits de beste kans van de wedstrijd. Na iets meer dan een uur spelen lanceerde William Verbeeck Wim Kiekens, die vanop rechts perfect voor de muit trok, waar Cisse Severeyns, nochtans onbedreigd, naast de kooi van Mathijssen duwde. Het zou het spelbeeld op zijn kop hebben gezet. Feit is dat de Limburgers zulke uitgespeelde kansen niet versierden. K Lommelse SK moest het hebben van voortdurend veldoverwicht en veel, heel veel halve kansjes. Als er al tussen de doelpalen werd besloten, stond daar een onklopbare Yves Van der Straeten. Hij pakte alles zaterdagavond. Dat was ook Laszlo Fazekas niet ontgaan.

In de eerste periode drukte K Lommelse SK flink op het gaspedaal, maar Yves Van der Straeten gaf dus geen krimp. De Noord-Limburgers kwamen bijzonder goed weg toen Mukanya een mislukte terugspeelbal richting Matthijssen trapte. De aalgladde Cisse Severeyns lag op de loer, maar werd door de ZaÔrees tegen de graszoden getrokken. Scheidsrechter De Bleeckere trok slechts geel. Na de pauze hield R.A.F.C. de zaak goed op slot. Er waren nog enkele halve Lommelse mogelijkheden, maar de grootste kans was dus nog voor Cisse Severeyns (Marc Dedroog - GvA - 22/04/1996).

Retrospectieve door Peter

Ook in Lommel slaagde R Antwerp FC er niet in een stevige prestatie neer te zetten. Het was alweer Yves Van Der Straeten die met een werkelijk sublieme partij een punt redde. Over de hele negentig minuten raakte rood-wit aan slechts twee schamele kansjes. Krist Porte knalde voor rust over. Cisse Severeyns na de pauze naast. Voor de rest was het K Lommelse SK wat de klok sloeg.

De Limburgers zullen zelden zoveel doelrijpe kansen onbenut hebben gelaten als op deze zaterdagavond. Hun 5000 fans dropen ontgoocheld at, omdat de ploeg haar laatste kansje op Europees voetbal vergooid had. De schare Antwerpsupporters hoopt dat hun ploeg tegen Cercle Brugge KSV nog eens met het mes tussen de tanden strijdt. Het is alweer een hele tijd geleden dat ze nog fier konden zijn op het team (Antwerp Clubblad-17 - 05/05/1996).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 22/04/1996)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Van Der Straeten
7 Wim Kiekens
6 Geert Emmerechts
4 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts (K)
8 Krist Porte
2 Rony Van Rethy - 87'
10 Cvijan Milosevic
11 William Verbeeck
3 Carlo Lavigne
9 Cisse Severeyns
 
K.F.C. Lommelse S.K.
1 Jacky Matthysen
2 Tom Vandervee
3 Maarten Schops
5 DaniŽl Scavone
4 Jean-Claude Mukanya - 20'
9 Gert Cannaerts
7 Harm Van Veldhoven (K)
8 Tom Van Mol
6 Marc Hendrickx
10 Ronny Van Geneugden
11 Miroslaw Waligora
 
70' 11 Miroslaw Waligora (uit)/
Janssen (in)