K.R.C. Genk

1 - 1

Zat. 11/04/1998 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Tyl Ghyselinckstadion

Toeschouwers: 11.000
 
Scheidsrechter: Eric Blareau

Lijnrechters: Paul Wuyts - Pierre Dupuis
 
Na KRC Genk - R Antwerp FC

Debuterende Danny Muller pakt punt op Genk maar kloof met Beveren groeit - "Mijn doel? R Antwerp FC redden"

GENK - R Antwerp FC pakt een punt bij vice-kampioen in spe KRC Genk. Normaal moest dat zaterdagavond voor vreugdetaferelen zorgen in de kleedkamer van de rood-witten. De resultaten van de andere degradatiekandidaten remden de ontluikende euforie bruusk af. Door de winst van het nummer zestien KSK Beveren, is de kloof tussen R.A.F.C. en de reddinggevende plaats tot vier eenheden aangedikt. "Het wordt moeilijk," beseft ook debutant Danny Muller.

Met een onwaarschijnlijke pressing op de bal, veel beweging bij balbezit en technisch haast volmaakt voetbal zette KRC Genk R.A.F.C. onmiddelijk onder zware druk. Rood-wit, zonder de aan de rug geblesseerde Geert Emmerechts en de geschorste Darko Pivaljevic, maar met Danny Muller voor het eerst in de basis, kwam goed weg. Een schot van Clement plofte tegen de dwarsbalk. Doelman Ivan De Corte stopte Strupar af. Kopballen van Strupar en Oulare misten de juiste richting.

Toch klom KRC Genk op voorsprong. Strupar controleerde een voorzet van Peeters met de voet, dan met de dij om vervolgens in een draai de bal schitterend in de bovenhoek te volleyen. Het eenentwintigste competitiedoelpunt van de Genkse spits was er eentje waarbij voetballiefhebbers duimen en vingers aflikken. De Limburgers toonden zich constant sneller op de bal dan hun opponenten. Normaal dus dat KRC Genk nog kansen afdwong. Antwerpdoelman Ivan De Corte speelde een prima wedstrijd.

Zo bleef hij baas over vrije trappen van Strupar en Gudjohnson. Ook Rudi Taeymans in mandekking afwisselend op Oulare en Strupar, toonde zijn verdedigende klasse en blonk uit. Aanvallend steldeR.A.F.C. niet veel voor. De would-be spitsen William Verbeeck en Sandro Da Silva werden bij de rust vervangen door Jamie Moralee en Rogerio Da Costa. De ploeg van Ratko Svilar kreeg in de tweede helft eindelijk voet aan de doorweekte grond. Oulare kon nog wel twee keer dreigen. Ivan De Corte bleef weer meester over de situatie.

Ook een nieuwe vrije trap van Strupar was spek voor De Cortes bek. De Genkse spelers, vermoeid na de zware midweekwedstrijd tegen KFC Germinal Ekeren, moesten gas terugnemen. R.A.F.C. profiteerde. Wim Kiekens probeerde het tot twee maal toe vanop afstand. Zeven minuten voor tijd boog Johan Mücher een kans om in de gelijkmaker (L.D.R. - GvA - 14/04/1998).

(bron: de pers - 14/04/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ivan De Corte
14 Johan Mucher - 74' - 83'
3 Andrei Chernyshov
6 Ivan Ilic
5 Rudi Taeymans
19 Danny Muller
7 William Verbeeck
2 Wim Kiekens (K)
23 Gunter Verjans
10 Sandro da Silva
9 Manu Godfroid
 
46' 10 Sandro da Silva (uit)/
25 Rogério Oliveira da Costa (in)
46' 7 William Verbeeck (uit)/
11 Jamie Moralee (in)
K.R.C. Genk
1 Istvan Brockhouser
3 Daniël Kimoni
6 Domenico Olivieri (K) - 59'
7 Marc Vangronsveld
4 Davy Oyen
2 Jacky Peeters
8 Philipppe Clement
10 Thordur Gudjohnson
5 Wilfied Delbroek
9 Souleymane Oulare
11 Branko Strupar - 12'
 
71' 2 Jacky Peeters (uit)/
12 Marc Hendrikx (in)
82' 9 Souleymane Oulare (uit)/
15 Salif Keita (in)
84' 11 Branko Strupar (uit)/
14 Ngoy N´sumbu (in)