R. Antwerp F.C.

0 - 1

Zat. 19/10/1996 20:00 u.

K. Lierse S.K.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 7.000
 
Scheidsrechter: Julien Serre

Lijnrechters: Louis-Marie Paul - Willy Boven
 
Na R Antwerp FC - K Lierse SK

K Lierse SK baas op de Bosuil

DEURNE — Verdiende winst met scorende libero Van Meir opnieuw in de hoofdrol. Vier clubs die in het zog van K Lierse SK naar de vijfde plaats uitkeken, bleven dit weekeinde puntenloos achter. KAA Gent, RSC Charleroi en RWDM weten dat de kloof met K Lierse SK voorlopig onoverbrugbaar is. R Antwerp FC, de rechtstreekse tegenstander van zaterdagavond, kan nog kaarsjes branden voor de goede afloop van de inhaalwedstrijd tegen KSC Lokeren. Als de rood-witten de vorm en de manier van spelen die ze tegen de Pallieters lieten bewonderen aanhouden dan dreigt er noch voor KSC Lokeren, noch voor K Lierse SK gevaar. Gerets kon tevreden zijn. Libero Van Meir, al twee maanden een van de beste verdedigers van het land, maakte zijn derde doelpunt. Een vergelijking met de bankzitters, afdeling veldspelers. Bij R.A.F.C.: Dragan Glogovac, Sandro Andre Da Silva, Lanre Bimbo Fatokun. Bij K Lierse SK: Pascal Bovri, Philip Haagdoren, Zefilho.

In de rood-witte basis stond Sinisa Koncalovic. Hij werd na een halfuur al naar de kant geroepen. Zijn vervanger 'Bimbo' bakte er nog minder van. Toen na een uur Rudi Taeymans zijn plaats afstond aan 'Sandro' bleek ook die alleen uit te blinken door de geslaagde verdwijntruc. Servische Kroaten, Nigerianen, Brazilianen, Joegoslaven, ze zoeken allemaal nog hun weg naar de Bosuil. George Kessler verwacht er veel van. Veertien dagen geleden voorspelde hij Sandro Da Silva nog een toekomst als wereldvoetballer. Wij spreken de wijze witte merel van Deurne niet tegen. Alles kan. Kijk naar Aleks Klak, het totaal onbekende wonder uit het verre Polen. Hij zweefde Yves Van der Straeten uit het Antwerpdoel. Kritiek stak de kop op, maar Aleks Klak gaf ondertussen al aan een uitstekend doelman te zijn.

Ook tegen K Lierse SK was hij de beste thuisspeler. Serneels, Snoeckx, Kliouev (driemaal), Peeters, Zefilho, Brocken, ze gingen allemaal hun kans, maar botsten om beurt op het voortreffelijk bokswerk van de Antwerpdoelman. Voorstopper Geert Emmerechts en Manu Karagiannis blijven sterk verdedigen. Lichtpunten. De club van het Lisp heeft meer in huis dan die van de Bosuil. Verdedigend zit het knap in mekaar, geen enkele zwakke schakel over heel de lijn. Centraal torenden Van Meir en Bart De Roover boven iedereen uit. De steun van de klaarkijkende Serneels was opvallend. Kliouev maakte alle Antwerpverdedigers het Leven zuur. Er was voor Johan Mücher geen afstoppen aan. R.A.F.C. werd overspeeld. Het heeft geen balvaste jongens van het slag Rudy, Van Kerckhoven, Van Meir, al is de club gelukkig met libero Igor Nikolovski. Een aanvallend middenveld ontbreekt totaal.

En K Lierse SK? Wie Dirk Huysmans nog voor de rust terugfluit en Zefilho haast wekelijks uit de elf houdt, moet goede papieren kunnen voorleggen. Gerets heeft die papieren en hij doet er wat mee ook. Begrip voor de moeizame terugkeer van zwaargeblesseerden is vaak ver weg. In de wedstrijd R Antwerp FC-K Lierse SK liepen drie jongens op het veld, die na een zware knieoperatie samen een jaar moesten passen. Elke nieuwe start is moeilijk en een terugval is onvermijdelijk. Op een dag zullen ze er zonder nieuwe tegenslagen opnieuw staan: Cisse Severeyns, Rudi Taeymans en Huysmans (Roger Vlemings - GvA - 21/10/1996).

(bron: de pers - 21/10/1996)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Aleksander Klak
6 Wim Kiekens
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts
2 Rudi Taeymans
11 Sinisa Koncalovic
5 Rudi Smidts (K)
7 Manu Karagiannis
10 Johan Mucher
8 Manu Godfroid - 83'
9 Cisse Severeyns
 
35' 11 Sinisa Koncalovic (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
61' 2 Rudi Taeymans (uit)/
14 Sandro da Silva (in)
K. Lierse S.K.
1 Stanley Menzo
2 David Brocken
3 Ives Serneels
5 Eric Van Meir - 52'
6 Bart (Albert) De Roover
7 Karel Snoeckx
8 Dirk Huysmans
10 Andrzes Rudy
11 Nico Van Kerckhoven (K)
15 Denis Kliouev
19 Bob Peeters
 
39' 8 Dirk Huysmans (uit)/
14 Santana De Sousa (in)
61' 7 Karel Snoeckx (uit)/
4 Pascal Bovri (in) - 69'
67' 19 Bob Peeters (uit)/
9 Philip Haagdoren (in)