R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 24/10/1998 20:00 u.

K.S.V. Waregem

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 1.500
 
Scheidsrechter: Eric Cobbaert

Lijnrechters: Jean-Marie Vliegen - Patrick Debobbeleer
 
Na R Antwerp FC - KSV Waregem

Regi Van Acker en zijn club nog steeds op zoek naar versterking

DEURNE - "De overwinning van de hoop," noemde Antwerptrainer Van Acker de verdiende zege van zijn ploeg tegen KSV Waregem. De Great Old richt zich langzaam weer op nadat de voorbije weken enkele rake klappen werden geïncasseerd. Na de 5-0 pandoering in Herentals had Regi Van Acker twee weken tijd om zijn ploeg op de rails te krijgen. Dat moest gebeuren met dezelfde kern. Ondanks de dreiging met ontslag, lijkt er voor de Antwerptrainer geen versterking in zicht. "Wij blijven ons oriënteren op de spelersmarkt om eventueel een haalbare versterking binnen te halen," wikt de Antwerptrainer, volmondig bijgetreden door Antwerpsecretaris Paul Bistiaux, zijn woorden.

Regi Van Acker zoekt ondertussen binnen zijn groep naar oplossingen om het tij te doen keren. Tegen KSV Waregem werd de sinds zijn herstel erg onzekere Aleks Klak onder de lat vervangen door Oldrich Parizek. "Niemand twijfelt aan de kwaliteiten van Aleks Klak als doelman," zegt Van Acker. "Hij is lang geblesseerd geweest. Lichamelijk is hij paraat, maar er schort nog wat in het hoofd. Ik neem een deel van de fout op mij: ik heb hem misschien te vroeg voor de leeuwen gegooid. Hij zet nu één stap terug met de bedoeling er nadien twee vooruit te kunnen zetten. We hebben een lang gesprek gehad en Aleks heeft positief gereageerd. Het is nu aan hem om te tonen dat hij beter is dan Oldrich."

Intussen worden de doelstellingen van de huidige kern duidelijk afgelijnd. Wat na de nederlaag in Herentals al met voorzitter Wauters werd doorgesproken ("R.A.F.C. heeft momenteel geen ploeg om mee te doen voor de titel" was het besluit), werd ook naar de spelers toe duidelijk gemaakt. "We hebben samengezeten en duidelijk gesteld dat we mogelijke titelambities moeten vergeten," zegt Regi Van Acker. "Dat is iets wat ik van in het begin zei. We moeten starten en rustig blijven. Mits goed en hard werken moet de eindronde haalbaar zijn. Die boodschap is duidelijk begrepen."

R Antwerp FC nam in de eerste helft resoluut de wedstrijd in handen en drong een bleek Waregem terug op eigen helft. Toch was het wachten tot vlak voor rust op het eerste doelpunt. Van Hende beging in de zestien meter een haakfout op Darko Pivaljevic die de strafschop zelf omzette. Voordien waren er al kansen geweest op te scoren voor Ganiyu Owolabi en een bedrijvige Sandro Da Silva. De Smet zweefde een knappe vrijschop van Darko Pivaljevic uit de winkelhaak. Na de pauze zakte R Antwerp FC weg en kwam Waregem beter in de wedstrijd.

Declerck vond twee keer een attente Parizek op zijn weg. Nadien bloedde de wedstrijd dood tot een kwartier voor tijd Sandro Da Silva een voorzet op het hoofd van Ganiyu Owolabi schilderde. De Nigeriaan kopte hard de bevrijdende treffer binnen voor zijn team. Barroso kwam nog dicht bij de West-Vlaamse eerredder. De vuisten van Oldrich Parizek brachten redding (J.V.C - GvA - 26/10/1998).

Spitsenduo schenkt Great Old tweede zege

Ondanks vrijwel constant balbezit en een resem uitgespeelde doelkansen in de eerste helft had R Antwerp FC een strafschop nodig om het veldoverwicht ook op het scorebord uit te drukken. Een bedrijvige Darko Pivaljevic werd in de grote rechthoek van de sokken gelopen door Van Hende. De Servische prijsschutter verzilverde zelf de logische elfmeter. Voordien had Sandro Da Silva nog een bal in het zijnet gemikt en devieerde Ganiyu Owolabi een voorzetschot van Dragan Siljanoski centimeters naast. Waregem kon daar slechts één poging tussen de palen tegenover zetten: een schuchter balletje van Fabio dat geen gevaar opleverde voor Parizek, opnieuw titularisdoelman ten nadele van Aleks Klak.

Wie dacht dat de Great Old een ruime winstscore zou bijeenvoetballen, kwam bedrogen uit. Van het degelijke combinatiespel bleef na de rust niks meer over. Waregem nam het initiatief over en dreigde langs Declerck, die eerst alleen voor Oldrich Parizek verscheen en nadien gevaarlijk op doel kopte. De Antwerpkeeper had telkens een prima redding in huis. Een kwartier voor affluiten was het dat toch de thuisploeg die de wedstrijd besliste, toen Ganiyu Owolabi een gemeten voorzet van Sandro Da Silva inkopte. "Eindelijk de tweede overwinning van het seizoen. De zege van de hoop," zoals trainer Regi Van Acker het uitdrukte (D.G. - Het Nieuwsblad - 26/10/1998).

(bron: de pers - 26/10/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Oldrich Parizek
12 Dragan Siljanoski
4 Geert Emmerechts (K)
8 Zoran Campara
17 Danny Higginbotham
6 William Verbeeck
5 Laszlo Nagy - 20'
14 Johan Mucher
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic - 44'
11 Ganiyu Owolabi - 75'
 
74' 6 William Verbeeck (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
82' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
18 Zoltan Balogh (in) - 87'
84' 8 Zoran Campara (uit)/
2 Abdul Saleem Senanu (in)
K.S.V. Waregem
1 Sébastien De Smet
5 Stijn Dhont
6 Charles Okonedo - 11'
18 Iyenemi Furo
7 Steven Van Herreweghen
8 Nico Declerck
10 Filho Jose Barroso
14 Kristof Van Robays - 56'
15 Hendrik Van Hende (K) - 44'
17 Fabio Giuntini-Santiago
19 Alain De Clercq
 
66' 8 Nico Declerck (uit)/
3 Xavier Nottebaert (in) - 80'
75' 7 Steven Van Herreweghen (uit)/
9 Ronaldo Lopes Rodrigues (in)
82' 18 Iyenemi Furo (uit)/
4 Karel D'Haene (in)