F.C. Denderleeuw

0 - 1

Zon. 29/11/1998 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Florent Beeckmanstadion

Toeschouwers: 2.400
 
Scheidsrechter: Jean-Baptist Bultynck

Lijnrechters: Guy Stas - Johan Naessens
 
Na FC Denderleeuw - R Antwerp FC

Darko Pivaljevic beslist vanop de stip

DENDERLEEUW - R Antwerp FC behaalde in Denderleeuw een verdiende zege en blijft daarmee in het spoor van de leiders. Een strafschopdoelpunt van Darko Pivaljevic volstond voor de driepunter en de zesde opeenvolgende zege.

De eerste helft had weinig om het lijf. Op een doorregende grasmat was het bijna onmogelijk om vlot te combineren. Bij de Great Old nam Darko Pivaljevic zijn plaats in de spits opnieuw in ten nadele van Bimbo Fatokun. Ganiyu Owolabi was nog onvoldoende fit. Het eerste gevaar kwam van Danny Higginbotham die na amper vijf minuten een vrijschop vanop 25 meter snoeihard op de vuisten van Detienne knalde. De wedstrijd viel stil en de opbouw verliep bij beide ploegen, vooral door de staat van het veld, moeilijk. Het was op een stilstaande faze dat Pouillon voor het eerste thuisgevaar kon zorgen. Zijn schot zoefde naast. De beste kans van de eerste helft voor FC Denderleeuw kwam er na een persoonlijke inspanning van Vergeylen. Ook zijn schot ging aan de verkeerde kant van de paal buiten.

Tien minuten na rust besliste Darko Pivaljevic de wedstrijd. Hij wurmde zich door de thuisdefensie en werd door Roseleth gehaakt. De terechte strafschop werd door de Serviër zelf afgemaakt, zij het in twee keer. Denderleeuw slaagde er niet in om een georganiseerd offensief op poten te zetten, laat staan doelkansen af te dwingen. Slechts één keer kon de thuisploeg echt dreigen. Van Wambeke zonderde Pouillon af, Oldrich Parizek redde met de voet. In de slotfase waren de beste kansen nog voor de bezoekers, maar Da Silva kon niet besluiten.

Asselman laakt Van Acker
Het houdt niet op voor R Antwerp FC. Ook op het veld van rechtstreekse concurrent FC Denderleeuw graaide de Great Old de drie punten mee. De verbolgen Denderleeuwtrainer Asselman was niet te spreken over de tactische aanpak van zijn Antwerpcollega Van Acker. "Ik dacht dat Ivic trainer was bij R Standard CL, maar blijkbaar heb ik me vergist," aldus Asselman. "R Antwerp FC heeft gewonnen, maar als je constant met acht achter de bal speelt, is het niet moeilijk om goed te verdedigen." Niet alleen de aanpak van R Antwerp FC was Asselman in het verkeerde keelgat geschoten. Ook de scheidsrechter moest het ontgelden. "Op de koop toe kregen de bezoekers steeds het voordeel van de twijfel van de scheidsrechter."

"Op die manier wordt het heel moeilijk een wedstrijd te winnen. Er werden enkele strafschopfouten niet gefloten en de grensrechter stond na de rust te pas en te onpas met zijn vlag te zwaaien in ons nadeel." Regi Van Acker aanhoorde de klaagzang van Asselman met het geruste gemoed van de winnaar. "Ik was zeker van mijn stuk," aldus Van Acker. "Ik heb nog nooit verloren van FC Denderleeuw en weer zijn we erin geslaagd om die zekerheid over te brengen op de spelers. We hebben zo goed als geen enkele kans weggegeven. Wat gezegd wordt over onze negatieve manier van spelen klopt niet. Wij hebben net als Denderleeuw met een verdediging van vier gespeeld. Ik vond dat beide ploegen probeerden om goed voetbal te brengen en dat zij daar ondanks de moeilijke bespeelbaarheid van het veld ook in geslaagd zijn."

Asselman vond dat hij zijn spelers niks kon verwijten. De nederlaag had andere oorzaken. "We dwongen weliswaar niet zoveel kansen af maar vier, vijf keer werden we onterecht afgefloten op weg naar het doel. Wij proberen positief voetbal te brengen. We zouden dan graag op sommige momenten de nodige steun daarvoor krijgen van de leiding, maar die heeft ons vandaag alleen maar tegengewerkt. Mijn spelers hebben er negentig minuten lang alles aan gedaan. Het mocht niet baten (J.V.C. - GvA - 30/11/1998)."

(bron: de pers - 30/11/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Oldrich Parizek
12 Dragan Siljanoski - 75'
4 Geert Emmerechts (K)
5 Laszlo Nagy
17 Danny Higginbotham
6 William Verbeeck
2 Abdul Saleem Senanu - 18'
8 Olivier Brassart
7 Gunter Ribus
10 Sandro da Silva
9 Darko Pivaljevic - 55' - 55' (P)
 
87' 10 Sandro da Silva (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
89' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
14 Johan Mucher (in)
F.C. Denderleeuw
1 Patrice Detienne
15 Bart Roseleth
5 Sadio Ba
3 Jean-Philippe Schrijnen - 4'
14 Christophe Van Beneden
11 Axel Vergeylen
10 Rodrigues De Sousa Cleiton - 65'
18 David Geeroms
7 Peter Van Wambeke (K)
17 Kris Pouillon - 84'
9 Kayode Keshinro
 
61' 18 David Geeroms (uit)/
8 Daniel Simmes (in)
72' 3 Jean-Philippe Schrijnen (uit)/
Steven Geldhof (in)