R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zat. 19/12/1998 20:00 u.

K.F.C. Turnhout

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.000
 
Scheidsrechter: BenoÓt Struys

Lijnrechters: Philippe Vinche - Yves Renard
 
Na R Antwerp FC - KFC Turnhout

KFC Turnhout verliest leidersplaats, Regi Van Acker is tevreden met knappe zege - "Er zit opnieuw leven in deze schitterende club"


DEURNE - Het staat vast dat R Antwerp FC na de winterstop een hartig woordje gaat meepraten aan de top van het klassement. Tegen KFC Turnhout volstond een goal van de jarige Dragan Siljanoski om de volle buit thuis te houden. De bezoekers zijn hun zijn leidersplaats kwijt.

R Antwerp FC-FC Turnhout was vooral een topper op papier. Op het veld werden de verwachtingen niet helemaal ingelost. Misschien zaten de topspitsen van beide ploegen daar voor iets tussen. Bij R.A.F.C. was Darko Pivaljevic niet fit geraakt, terwijl aan de overzijde Goots niet in het stuk voorkwam. Bij gebrek aan pure klasse van een Darko Pivaljevic maakte de Great Old het verschil met andere kwaliteiten. "We toonden een goede mentaliteit, vechtlust, karaktersterkte, allemaal eigenschappen die verdwenen waren bij mijn team," zegt Regi Van Acker. "We bewezen dat er terug leven zit in deze club. Ze heeft opnieuw geest. R Antwerp FC is terug. We kunnen met een gerust gemoed de feestdagen instappen."

Na KV Mechelen enkele weken geleden ging nu ook KFC Turnhout op de Bosuil voor de bijl. "Een opsteker," zegt Van Acker. "Voor mij blijven KFC Turnhout en KV Mechelen de twee belangrijkste titelkandidaten. We doen het toch maar om tegen allebei te winnen." Turnhouttrainer Gerard Plessers sakkerde over de paar goede kansen die door zijn spelers de nek waren omgewrongen. Vooral de reactie van sommige fans na afloop zat Plessers bijzonder hoog. Topschutter Patrick Goots was het lijdend voorwerp van de kritiek van de supporters. "Ik vind het schandalig dat supporters twee minuten na affluiten naar de draad komen gevlogen om iemand als Goots met de grond gelijk te maken," aldus Plessers.

"Heeft hij soms het recht niet om eens ťťn slechte wedstrijd te spelen? Iedereen is jaloers op Goots. Hij zou de kansen die we vandaag kregen nooit gemist hebben. Maar ja, supporters mogen zeggen wat ze willen. De supportersgroep van KFC Turnhout groeit nog volop, bepaalde elementen moeten er tussenuit. Ik heb liever dat die mensen thuisblijven. Dat is al een heel seizoen bezig. We speelden een schitterende heenronde en verliezen voor de eerste keer in tien matchen. Probeer dat verlies dan met de glimlach te incasseren."

Dragan Siljanoski beslist matige wedstrijd
Een misrekening van uitgerekend Rony Van Rethy, de trouwe luitenant van zoveel Bosuiloorlogen, die enorm gebrand was op winst tegen zijn ex-club, lag aan de basis van de nederlaag van KFC Turnhout. Dragan Siljanoski, vorige zaterdag 25 jaar geworden, profiteerde van een mistasten van de Turnhoutse libero om in het begin van de tweede helft de enige treffer binnen te knallen. De goal was het hoogtepunt van een gesloten wedstrijd met erg weinig doelkansen. Ondanks veel goede wil aan beide zijden kon in de eerste helft enkel Sandro Da Silva twee keer dreigen. Na het doelpunt van de thuisploeg kreeg FC Turnhout nog twee goede mogelijkheden om gelijk te maken.

Een plaatsballetje van De Vreese ging centimeters over en in de laatste minuut trapte de ingevallen Dillens een unieke kans onbeheerst over de kooi van Oldrich Parizek.

"Zo verliezen is pijnlijk" (Rony Van Rethy)
Rony Van Rethy was bij het Antwerpdoelpunt de pineut. "Ik zat nochtans goed in de wedstrijd," aldus Van Rethy na afloop. "Het had niks met nonchalence te maken. Ik wachtte de bal gewoon af en wilde hem opzij naar Vandeurzen spelen. De bal botste echter op de kalklijn van de zestienmeter waardoor ik hem niet goed raakte. Jammer genoeg komt daar een goal uit voort. Het is pijnlijk om op die manier drie punten te verliezen. Toch mogen we tevreden zijn over onze heenronde. In het begin was het even zoeken omdat we veel nieuwe spelers moesten inpassen, maar de laatste matchen liep het schitterend (J.V.C. - GvA - 21/12/1998)."

(bron: de pers - 21/12/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Oldrich Parizek
12 Dragan Siljanoski - 52'
5 Laszlo Nagy
4 Geert Emmerechts (K)
17 Danny Higginbotham
2 Abdul Saleem Senanu - 29'
6 William Verbeeck
7 Gunter Ribus
8 Olivier Brassart
18 Jamie Wood - 57'
10 Sandro da Silva
 
61' 6 William Verbeeck (uit)/
20 Ronnie Wallwork (in) - 87'
77' 18 Jamie Wood (uit)/
11 Ganiyu Owolabi (in)
89' 10 Sandro da Silva (uit)/
14 Johan Mucher (in)
K.F.C. Turnhout
1 Pierre Drouguet (K)
2 Jurgen Vandeurzen
3 Vital Verschueren
4 Rony Van Rethy
6 Steven Geentjens
8 Benny MariŽn - 38'
9 Dirk Lemmens - 54'
10 Didier Gaens
11 Patrick Goots
14 Geert Berrevoets - 89'
18 Pascal De Vreese - 33'
 
58' 9 Dirk Lemmens (uit)/
15 Glenn Dillens (in)
81' 8 Benny MariŽn (uit)/
16 Harald Pinxten (in)
81' 8 Benny MariŽn (uit)/
12 Kris Liekens (in)