K. Wuustwezel F.C.

0 - 4

Zat. 06/07/2002 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Gemeentelijk Sportstadion Achter D'Hoven Wuustwezel

Toeschouwers: 750
 
Scheidsrechter: Luc Bosmans

Lijnrechters: Van Haeverbeke
 
Magistrale streep

Eigen bericht - Alweer ruime belangstelling voor deze rood-witte oefenwedstrijd. Ook Harald Pinxten, pas aan trainen toe na (lichte) hinder in de rug, keek aandachtig toe. Arek Kubik werd uit voorzorg gespaard. Noureddine Ziyati lijkt helemaal uit de gratie gevallen. Al dadelijk bleek dat de vierdeklasser zich geenszins naar de slachtbank zou laten voeren, integendeel. Er werd stevig gebikkeld en aan het kwartier kreeg Ibrahima Yattara een forse tik tegen de rechterenkel. Omar Mussa mocht meteen zijn plaats komen innemen. Ook Anders Nielsen werd nog eens besprongen. Een pijntje in de rug, verder gelukkig zonder erg. Rustig overwicht voor R Antwerp FC, dat wel, maar de kansen bleven erg schaars.

Omar Mussa had wat moeite om het doel te vinden. De doelman voerde overigens het hoge woord in zijn gebied. Op het half uur haalde Omar Mussa toch vernietigend uit. De logische voorsprong prijkte op het bord. Net voor de pauze verdubbelde Patje Goots tot 0-2. Anders Nielsen had een dikke voet in het doelpunt. Yves Feys, achter de vertrouwde verdedigingsgordel met op rechtsachter testspeler Edwin Ouon, had geen enkele maal hoeven ingrijpen.

Tijd voor een paar experimenten. Rust voor Patje Goots en de jonge Philippe Snelders (22) kwam op rechts, Omar Mussa schoof naar de spits. Simon Colosimo nam over van nieuwkomer Tom Van Ruysseveldt. Met een zekere regelmaat wisselde coach Houwaart. Even later ook Gunter Ribus en William Verbeeck in het team. Het tempo lag niet bijzonder hoog, enkele slordigheden in de opbouw, maar ook nu werd de thuisploeg ver van het doel weggehouden. Het was roodwit dat de buitenspelval geregeld liet klappen. Nadat Tony Sergeant er in de 62e minuut zomaar 0-3 van had gemaakt, leek William Verbeeck niet veel later op weg naar meer. Steve Adam had er een gele kaart voor over om hem dat te beletten.

Simon Colosimo viseerde het doel, maar het publiek moest springen voor het capriolerende tuig. Ook Tony Sergeant, Zoran Campara, Edwin Ouon, Bernt Evens en Omar Mussa werden nog naar de kant gehaald. Maar dit pas nadat de opportunistische Omar Mussa met een meesterlijke streep over de grond de doelman had geklopt. Het thuispubliek kon de roerige speelstijl van de Burundees maar matig appreciŽren. Al bij al een vrij duidelijke overwinning voor de bezoekers, al had een weekje intensief werken sporen nagelaten

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/07/2002)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Feys
2 Edwin Ouon
3 Stefan Leleu (K)
18 Zoran Campara
4 Bernt Evens
24 Karel D'Haene
14 Tony Sergeant - 68'
10 Tom Vanruysseveldt
13 Ibrahima Yattara
9 Anders Nielsen
19 Patrick Goots - 42'
 
16' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
11 Omar Mussa (in) - 30' - 78'
46' 10 Tom Vanruysseveldt (uit)/
23 Simon Colosimo (in)
46' 19 Patrick Goots (uit)/
22 Philippe Snelders (in)
60' 9 Anders Nielsen (uit)/
6 William Verbeeck (in)
60' 24 Karel D'Haene (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
70' 14 Tony Sergeant (uit)/
8 Giovanni Dekeyser (in)
75' 18 Zoran Campara (uit)/
20 Zoran Ljubinkovic (in)
85' 2 Edwin Ouon (uit)/
24 Young Rok Shin (in)
85' 4 Bernt Evens (uit)/
5 Filip Verdickt (in)
85' 11 Omar Mussa (uit)/
22 Geoffry Peytier (in)
K. Wuustwezel F.C.
1 Bart Van Den Bosch
15 Steve Adam - 75'
6 Kurt Rombouts
7 Jef Van Aken
3 Luc Pacquee
8 Filip Van Ossel
4 Jan Van Den Muysembergh
9 Mario Van Ginneken
5 Mike Mossel
14 Tommy Sluyts
10 Gino Swaegers
 
46' 10 Gino Swaegers (uit)/
19 Erwin Braspenning (in)
70' 14 Tommy Sluyts (uit)/
13 Steven Elst (in)
85' 3 Luc Pacquee (uit)/
16 Stef Bevers (in)
88' 1 Bart Van Den Bosch (uit)/
20 Gunther Raats (in)