Toeschouwers: 750

Scheidsrechter: Eddy Kasprzak

Lijnrechters: J. De Bruyn - Sven Cuyt

Oefenduel met twee bijna heel verschillende elftallen

Eigen bericht - Slechts twee spelers maakten de volle negentig minuten vol bij R Antwerp FC: doelman Govert Boyen op zijn vaste plaats tussen de palen en Alex Yi. Hij schoof na de pauze van de centrale verdedigingsplaats naar linksachter om ruimte te maken voor o.a. Karel D'Haene en Stefan Leleu. Coach Henk Houwaart bracht dus bijna twee heel verschillende elftallen, één voor elke helft. 't Was er ook een beetje aan te zien. Kon de Nederlandse tweedeklasser eerst nog goed meekomen, dan hadden ze het in de tweede periode aardig wat moeilijker.

Het tempo lag aanvankelijk wat aan de lage kant. Gezien het experimentele karakter van de Antwerp-XI, met een opvallende Gunter Ribus en een aardig spelende Philippe Snelders, liepen de combinaties niet zo lekker. Toch kon publiekslieveling Gunter Ribus op de 26e minuut met een grondscherend schot de Sparta-doelman voor 't eerst aan 't werk stellen. Een tiental minuutjes later was het dan de beurt aan Hussain Abdulrahman om door de afweer te glippen. Met een rolbal zette hij de voorsprong op het bord (1-0) en het publiek aan het zingen. De thuissups oefenden inderdaad gezwind het repertorium waarbij naast de ploeg van 't Kiel ook de tegenstand uit Rotterdam flink over de hekel werd gehaald.

Na de pauze hadden ze het bij Sparta aardig wat moeilijker met Tom Van Ruysseveldt, Patje Goots, maar vooral Anders Nielsen. Onder impuls van het bedrijvige duo William Verbeeck en Noureddine Ziyati verliep de balcirculatie vlotter. Op de 50e minuut moest de doelman foutief in de voeten van Anders Nielsen. Patje Goots benutte de strafschop echter niet. Enkel uitgesteld, niets verloren. Op het uur een gemeten voorzet van Tom Van Ruysseveldt vanop de linkerflank, de rechter van Patje Goots prikte de 2-0 nu wel tegen de touwen. Ondanks enkele wissels, moest Sparta nu definitief de rol lossen. Hoewel de buitenspelval herhaaldelijk dichtklapte, werd het uiteindelijk nog 3-0.

Patje Goots verlengde een vlug genomen vrijschop van Geoffry Peytier - na fout op een werklustige Anders Nielsen - met een aardige botsbal in de verste hoek (3-0). In de slotfaze kreeg Govert Boyen eindelijk de kans zich te onderscheiden. In de 85e minuut had hij beide vuisten nodig om de bal in corner te verwerken. Seconden voor tijd moest hij nog eens plat om zijn netten ongeschonden te houden.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/03/2003)

Minuut per minuut
00' Coach Henk Houwaart is van plan een algehele troepenschouw te houden met het oog op de komende verplaatsing naar het Kiel. Enkel Edwin Ouon en Arek Kubik zijn niet van de partij.
02' Gunter Ribus kopt op het middenveld de bal door richting Ibrahima Yattara. Voorbij de verdediging pakt hij uit met een leuke stifter. Doelman Brian Vandenbussche weert af in hoekschop.
04' Govert Boyen komt Edwin Van Beuren prima tegemoet.
06' Beide teams beperken zich tot combinatiespel tot aan de middelllijn en als de bal dan plots naar voren vertrekt, wordt de actie afgevlagd.
11' Ibrahima Yattara doet het lijntje, Bernt Evens zet voor, maar de Sparta-verdediging weet er raad mee.
13' Alexander Yi moet met een forse kopslag het aanstormende Nederlandse gevaar afhouden.
16' Edwin Van Beuren stuurt Brutil Hose in de diepte die pal naast besluit.
21' Antwerpvrijschop schuin voor doel, Ibrahima Yattara zet de bal naast het tweemansmuurtje, maar in de handen van Vandenbussche.
26' Met een grondscherend schot bedreigt Gunter Ribus de Sparta-doelman voor 't eerst.
32' Ibrahima Yattara is bedrijvig, maar zijn voorzet is te scherp.
35' G O A L: Hussain Abdulrahman glipt, randje buitenspel, door de afweer. Met een rolbal zorgt hij voor de 1-0 voorsprong.
45' Rusten met 1-0. Henkie Houwaarts tweede brigade loopt zich al minutenlang warm, daar komen vervangingen van.
46' Op doelman Govert Boyen en verdediger Alex Yi na, wordt de hele ploeg gewisseld.
49' Het tempo in de match ligt aardig wat hoger. Rijkelijk laat, maar Patje Goots wordt al voor de tweede keer afgevlagd.
50' William Verbeeck bereikt Anders Nielsen die door Sparta-doelman Vandenbussche wordt gevloerd. Patje Goots weet de strafschop niet te verzilveren.
59' G O A L: een gemeten voorzet van Tom Van Ruysseveldt, nu is de rechter van Patje Goots ongenadig, het is 2-0.
74' G O A L: na fout op Anders Nielsen, aarzelt Geoffry Peytier geen seconde. Millimetersprecies tot bij Patje Goots die met een botser in de verste hoek de doelman het nakijken geeft.
82' Govert Boyen komt gepast uit, zodat het Sparta-gevaar alweer bezworen is.
85' Sparta zoekt nadrukkelijk naar een eerredder, maar doelman Govert Boyen steekt zijn beide vuisten tegen de bal. De corner levert de moedige Rotterdammers evenmin iets op.
90' Nog éénmaal een goeie ingreep van Govert Boyen alvorens scheidsrechter Kasprzak de match beëindigt.
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/03/2003)

13 Ibrahima Yattara

46' 16 Zoran Ljubinkovic (uit)/
23 Geoffry Peytier (in)
46' 5 Harald Pinxten (uit)/
3 Stefan Leleu (in)
46' 4 Bernt Evens (uit)/
24 Karel D'Haene (in)
46' 7 Gunter Ribus (uit)/
6 William Verbeeck (in)
46' 12 Gideon Imagbudu (uit)/
10 Noureddine Ziyati (in)
46' 20 Hussain Abdulrahman (uit)/
14 Tony Sergeant (in)
46' 17 Philippe Snelders (uit)/
22 Tom Vanruysseveldt (in)
46' 11 Omar Mussa (uit)/
19 Patrick Goots (in) - 59' - 74'
46' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
11 Carlos Fortes

53' 7 Kiran Bechan (uit)/
14 Ousmane Sanou (in)
53' 9 Brutil Hose (uit)/
16 Geoffry Verweij (in)
53' 11 Carlos Fortes (uit)/
17 Jayson Trommel (in)
64' 1 Brian Vandenbussche (uit)/
12 Victor Kros (in)
64' 6 Kenneth Cicilia (uit)/
15 Fouzi Mesaoudi (in)
64' 2 Dwight Eli (uit)/