R.W.D.Molenbeek

1 - 2

Zat. 10/05/1997 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Edmond Machtensstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Danny Vangompel

Lijnrechters: Marcel Mallach - Christian Demoustier
 
Na RWDM - R Antwerp FC

Fel R Antwerp FC geeft strijd om UEFA-bekerticket niet op

SINT-JANS-MOLENBEEK - R Antwerp FC weigert zich in de strijd om Europees voetbal gewonnen te geven. Slachtoffer van de Antwerpse hardnekkigheid werd het desperaat naar punten hunkerende RWD Molenbeek. Vooral voor de rust domineerden de Sinjoren de door blessures geteisterde Brusselaars. Toch kon Sandro Da Silva pas laat in de wedstrijd de zege vastleggen. RWDM moet zijn behoud en dus ook zijn transfers met minimum een week uitstellen. Volgende week ontmoet het in een rechtstreeks degradatieduel KAA Gent. "Ik ken die club als mijn broekzak", aldus sterke man Johan Vermeersch. "Er staat honderd miljoen op het spel. Er wacht ons een sfeer zoals in Besiktas Istanboel."

Dat R.A.F.C. niet naar Brussel was gegaan om een gezondheidswandeling te maken, bewezen de felle duels vroeg in de partij. Rudi Taeymans ontsnapte aan een rode kaart na een duel met Pierre, Manu Karagiannis vocht met Camus de volle negentig minuten lang een bikkelharde strijd. De felheid van de duels maakte ook slachtoffers. Rudi Smidts herviel in zijn oude hamstringblessure en zou wel eens zijn laatste minuten voor R.A.F.C. gespeeld kunnen hebben. Ook voor Guy Vandersmissen, die met een kuitspierblessure uitviel, is het seizoen wellicht voorbij. De vervanging van Vandersmissen betekende het keerpunt in de wedstrijd. Het leeftijdsgemiddelde van 23 jaar waarmee het onervaren RWDM verder moest, werd de fusieclub fataal.

Slechts tweemaal (Pierre en Haydock) kon het Aleks Klak bedreigen, R.A.F.C. deed dat onder impuls van balkunstenaar Sandro Da Silva veel vaker. De rake kopbal van Ganiyu Owolabi was daarvan het logische resultaat. De Nigeriaan lijkt een zwak te hebben voor de Brusselse bodem. Ook tegen RSC Anderlecht scoorde hij er lustig op los. Was Sporting niet op zoek naar een scorende spits?

Na de pauze liet R.A.F.C. de opponent meer ruimte, maar op een schot van de ingevallen Cuyvers na, bleven kansen uit. Tot een op Nikolovski afgeweken bal pardoes voor de voeten van Vergueitchik viel, die Aleks Klak geen schijn van een kans liet. RWDM rook meer maar kreeg het deksel op de neus. Via een kluts speelde Cisse Severeyns perfect Sandro Da Silva vrij. De Braziliaan deed het spreekwoord '(Europese) hoop doet leven' gelden. Dan moet R.A.F.C. wel Club Brugge en Germinal Ekeren kloppen (Yves Taildeman - GvA - 12/05/1997).

(bron: de pers - 12/05/1997)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Aleksander Klak
2 Wim Kiekens
3 Igor Nikolovski
4 Rudi Taeymans - 8'
5 Rudi Smidts (K)
6 William Verbeeck
7 Manu Karagiannis - 70'
10 Sandro da Silva - 86'
8 Manu Godfroid
9 Cisse Severeyns
11 Ganiyu Owolabi - 35'
 
30' 5 Rudi Smidts (uit)/
12 Johan Mucher (in)
60' 6 William Verbeeck (uit)/
14 Dragan Glogovac (in)
78' 11 Ganiyu Owolabi (uit)/
15 Sinisa Koncalovic (in)
R.W.D.Molenbeek
1 Dirk Rosez
5 Spira Grujic
3 Daniël Nassen
10 Guy Vandersmissen (K)
6 Stéphane Stassin
13 Alan Haydock
4 Daniël Camus - 30'
9 Kal Nyyssönen
8 Joseph Obenwa
16 Jouri Vergueitchik - 75'
20 Frédéric Pierre
 
25' 10 Guy Vandersmissen (uit)/
14 Vincent Cuyvers (in)
65' 20 Frédéric Pierre (uit)/
11 Dirk Lehmann (in)