K.F.C. Verbr. Geel

1 - 1

Woe. 19/08/1998 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion De Leunen

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters: Roland Van Nylen - Marcel Van Ransbeeck
 
Na KFC V. Geel - R Antwerp FC

Bleek R Antwerp FC komt goed weg

GEEL - De oudste club van het land slaagde er niet in een eerste kaarsje op de competitietaart te laten branden. R Antwerp FC, door zes reeksgenoten tot belangrijkste titelkandidaat genomineerd, kwam zijn beloftes over aanvallend voetbal gisteren in Geel niet na. Rood-wit botste op een geestdriftige thuisploeg, die voortdurend vanop de flanken gevaar creëerde, maar zwak afwerkte.

De Great Old kwam gisteren in stadion De Leunen bleekjes voor de dag. Als stamnummer één zijn verblijf in tweede klasse tot één seizoen wil beperken, zal het vanaf volgende speeldag uit een ander vaatje moeten tappen. Nochtans vormde een door blesures gehavend KFC V. Geel op papier een makkelijke prooi. Alestijns, Bollaerts, Mateso, Sylverans, Asare, Laeremans, Curto: ja, de Geelse supporter telde gisteren goed toen hij acht basispionnen miste op de grasmat. R.A.F.C., zonder de geschorste Geert Emmerechts, de geblesseerde Aleks Klak en de naar de B-kern verbannen Wim Kiekens, kreeg voor de rust geen greep op de wedstrijd.

Toch namen de rood-witten een ideale start. Na negen minuten aftasten, kopte Ganiyu Owolabi - voor één keer niet op de huid gezeten door lijfwacht Janssens - een kort genomen hoekschop tussen Sandro Da Silva en William Verbeeck voorbij doelman Schuermans. Trainer Put sakkerde, want de mooiste doelkans was tot dan toe voor de thuisploeg. De vrijstaande Smits vergat echter de zwieper van Daelemans binnen te schuiven. Het was een geestdriftig KFC V. Geel dat voor het doelgevaar bleef zorgen. Vooral op de rechterflank bracht Meeusen het hoofd van Gunter Ribus op hol. Eerst schoof de Geelse nummer zeven de bal in de voeten van Lunenburg, die het leer op een lullige manier in de handen van Oldrich Parizek tikte.

Vervolgens stuurde Meeusen Daelemans in de diepte, maar hij liep zich vast in de armen van de Antwerpportier. Kort hierop waagde Meeusen zelf zijn kans, maar ook hij besloot op Oldrich Parizek. Trainer Van Acker vond toen dat het krediet van Gunter Ribus was opgebruikt en stuurde hem naar de kleedkamers. KFC V. Geel zette de Antwerpdefensie onder druk en werd in het derde kwartier beloond. Doelman Oldrich Parizek bokste een vrije trap van Lunendurg in de voeten van Delen. Hij plaatste de bal in de lege kooi. Kort hierop werd het ei zo na 2-1 maar Daelemans kopte de zwieper van Meeusen tegen de paal.

In het vierde kwartier probeerde R.A.F.C. de thuisploeg met pressievoetbal bij de keel te grijpen, maar slaagde er niet in keeper Schuermans te bedreigen. Het was een op de counter loerende thuisploeg die dreigde. Daelemans besloot op Oldrich Parizek en de schuiver van Meeusen zoefde voorlangs. Toen KFC V. Geel tijdens het laatste halfuur naar zijn tweede adem hapte, rook de Great Old enkele keren de zege. Sandro Da Silva en Ganiyu Owolabi faalden in de afwerking. Ook Lunenburg haalde uit, maar zijn kogel werd gestopt door Oldrich Parizek.

"Te weinig kwaliteit in deze groep" (Antwerptrainer Regi Van Acker): Geen vreugdekreten maar stilte in het Antwerpkamp na de zwakke prestatie tegen Verbroedering Geel. Trainer Regi Van Acker had zich allicht een andere start voorgesteld. "Ontgoocheld? Waarom? Ik zeg al lang dat dit R Antwerp FC kwaliteit ontbeert om mee te dingen voor de titel. De media hebben ons in de hemel geschreven, maar ik ben steeds met beide voeten op de grond blijven staan. Dit is nog steeds dezelfde ploeg die vorig seizoen amper 25 punten pakte en 71 tegendoelpunten incasseerde.

Een verzwakte versie, want Igor Nikolovski, Manu Godfroid en Yvan De Corte pakten hun koffers. Het ging niet goed vanavond. Te weinig inzet en de verkeerde mentaliteit. R.A.F.C. probeerde het verschil voetballend te maken, maar dat volstaat in tweede klasse niet. Wij missen de power en het loopvermogen van KFC V. Geel. Voorts is het ook wachten op versterking. Ik hoop dat Wim Kiekens geen nieuw doktersattest aflevert en dat enkele onderhandelingen worden afgerond." "Dit gelijkspel is het resultaat van zeven weken hard werken," zei een gelukkige trainer Paul Put.

"Binnen KFC V. Geel ontbraken zeven basisspelers, maar dat heeft ons nooit verontrust. Ik kreeg de jongste weken veel kritiek op mijn manier van werken. Dit uitstekende resultaat is mijn antwoord (B.O. - GvA - 20/08/1998)."

(bron: de pers - 20/08/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Oldrich Parizek
5 Laszlo Nagy
14 Johan Mucher - 77'
8 Olivier Brassart
2 Abdul Saleem Senanu - 87'
3 Jonas De Roeck - 71'
10 Sandro da Silva
7 Gunter Ribus
6 William Verbeeck (K)
9 Darko Pivaljevic
11 Ganiyu Owolabi - 9'
 
34' 7 Gunter Ribus (uit)/
12 Dragan Siljanoski (in) - 35'
68' 11 Ganiyu Owolabi (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
K.F.C. Verbr. Geel
1 Ronny Schuermans
3 David Smits
2 Jo Geerinckx
5 Miodrag Jankovic
6 Marc Janssen
8 Benny Lunenburg
7 Peter Meeusen (K)
4 Steven Janssens
9 Dalibor Novcic
10 Bjorn Daelemans - 78'
11 Jef Delen - 38'
 
68' 6 Marc Janssen (uit)/
12 Filip Van Ossel (in)